Zápasy
so 26.9.2009 | Michal Martoch

Z Třebíče s jedním bodem, o vítězi rozhodla jediná branka

Zápasové menu

Hradec Kr. - Poslední zářijovou sobotu cestovali královéhradečtí hokejisté do Třebíče, po bezbrankovém průběhu rozhodovaly o osudu utkání až samostatné nájezdy. Prim hráli po celý zápas totiž oba brankáři - třebíčský Tomáš Štůrala a Filip Luňák na straně druhé, ten při nájezdech dvakrát kapituloval, do Hradce Králové tak putuje bod jediný.

V první tutovce volající po gólu se ocitl hostující Koudelka, Štůrala ho tváří v tvář vychytal. Vít Budínský střílel poté těsně vedle. Branku minul z otočky i Marek Laš na straně druhé. Střelu Březiny vyrazil Štůrala. Ve stoprocentní brankové příležitosti našel Nahodil u druhé tyčky Kaniu, ten trestuhodně trefil z první Luňáka, který se stihl přemístit. O chvíli později nastala zajímavá situace. Fořt vystřelil z hranice kruhu a trefil tyč, hosté se už radovali, hlavní sudí stál však blízko a rozpažil. Zanedlouho ujeli hosté v přečíslení dva na jednoho, Kubišta přihrál Floriánovi, ten střílel z první, Štůrala se přemístil a puk vyrazil. Vilém Burian přihrál na druhé straně Čechovi, kotouč mířil vedle Luňákovy tyče. V poslední minutě se probil až před branku Zahradník, byl však zahákován.

Do druhého dějství vstoupili aktivněji hosté. Moskal vystřelil z mezikruží, Štůrala střelu vyrazil. Poté našel Látal před brankou Dolníčka, Luňák však kotouč kryl. Do lapačky schoval puk z hole Roubíka i Štůrala. Při přesilové hře hostů pět na tři vystřelil Roubík do protipohybu třebíčského brankáře, ten však kotouč vyrazil, tvrdou a přesnou střelu Táborského poté ukryl do lapačky. Na Štůralovi ztroskotala i dvojice Moskal – Florián, střelu z první zastavil Štůrala na brankovišti. Při hře čtyř proti čtyřem vystřelil Hrbáček od modré, Luňák našel kotouč ve výstroji. V polovině utkání mohl vstřelit branku Patrik Fořt, tváří v tvář Štůralovi přestřelil. Třebíčský brankář přiváděl nadále hostující útočníky k šílenství. Luňák musel vytáhnout pořádný zákrok ze svého brankářského umění po střele Maka Laše. Přesilová hra Třebíče branku nepřinesla, byť k ní mnoho nescházelo. Ve třicáté sedmé minutě zneškodnil královéhradecký brankář s problémy střelu Káni. Neuspěl ani Dolníček, který vybruslil až před branku.

V úvodu třetí periody minul branku Zahradník, na druhé straně ukryl Štůrala kotouč do výstroje po střele Budínského. V čase 42:58 přišla přesilová hra o dva hráče v poli pro domácí. Dolníčkova formace uzamkla hosty v obranné třetině, branku však nevstřelila. Mezi tři tyče nedostala kotouč ani trojice vedená Nahodilem. Jmenovaný hráč našel před brankovištěm Obdržálka, Luňák zachytil kotouč betonem na brankové čáře. Dolníček našel poté ideálně Laše, ten jel sám na Luňáka, neměl však rychlost a byl faulován. Přišla další přesilová hra, branka však ne a ne padnout. Dolníček vystřelil z kruhu, Luňák pohotově vyrazil. Ve čtyřiapadesáté minutě vychytal Štůrala ve stoprocentní brankové příležitosti Moskala, když se položil v brankovišti. Luňák poté vyrazil střelu Čecha. Na konci třetiny pak musel schovávat kotouče při oslabení do lapačky třebíčský brankář.

Prodloužení přineslo Lašovu střelu z otočky, ta jen těsně minula branku, a tvrdou střelu Ostrčila, která trefila Luňáka do masky a na chvíli ho ponechala otřeseného. Vstřelit branku mohl i Dolníček, když ho našel před brankovištěm Ostrčil, kotouč zůstal pod Luňákem. V posledních vteřinách prodloužení pak udělal Luňákovi kličku Zahradník, objel branku a vystřelil, puk však projel brankovištěm…

Na pořadu dne tak byly samostatné nájezdy. Jako první se rozjel hostující Budínský, branku však netrefil. Petr Zahradník prostřelil Luňáka mezi betony – 1:0. Pazdera volil bekhendový blafák, Štůrala ho vybruslil a zastavil kotouč betonem. Jako druhý třebíčský hráč v pořadí se rozjel Obdržálek a ani on se nemýlil - volil nadvakrát naznačením „ruský blafák“ a trefil se přesně pod břevno – 2:0. O vítězi tak bylo rozhodnuto.

O osudu utkání nakonec tedy rozhodla jediná branka a bezchybný výkon třebíčského brankáře.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Ondřej Březina 0 0 0 0 0
Vít Budínský 0 0 0 0 0
Lukáš Filip 0 0 0 0 0
Jaromír Florian 0 0 0 0 0
Patrik Fořt 0 0 0 0 0
Jiří Hendrich 0 0 0 0 0
Ondřej Hruška 0 0 0 0 0
Jan Hruška 0 0 0 0 0
Jiří Kadlec 0 0 0 0 0
Milan Karlíček 0 0 0 0 0
Martin Koudelka 0 0 0 0 0
Jan Kubišta 0 0 0 0 0
Václav Lesák 0 0 0 0 0
Patrik Moskal 0 0 0 0 0
Václav Pánek 0 0 0 0 0
Aleš Pazdera 0 0 0 0 0
Jaroslav Roubík 0 0 0 0 0
Tomáš Seidl 0 0 0 0 0
Martin Táborský 0 0 0 0 0
Daniel Volráb 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Filip Luňák 65 32 1 31 96,88 0 0

Ohlasy k utkání

Jiří Mička – HC VCES Hradec Králové : „Odehráli jsme dnes docela slušný zápas. Když to v rychlosti spočítám, tak za první dvě třetiny jsme měli pět stoprocentních šancí, ale nepodařilo se nám překonat výborného brankáře Štůralu v brance domácích. Ve třetí třetině jsme se nechali zbytečně vylučovat a Třebíč se dostala do tlaku, měla hodně šancí a sehrála výborně přesilovku. Nepodařilo se jí ale protlačit puk do brány. Odvážíme si bod a možná jsme dneska mohli mít i víc, ale bod z venku, je bod z venku. Teď se musíme připravit na další těžký zápas, protože v dalším kole jedeme do Ústí nad Labem.“


Jaromír Šindel – SK Horácká Slavia Třebíč: „O průběhu utkání mám úplně stejný názor, jako můj kolega. Opravdu jsme během prvních dvou třetin vyrobili několik hrubých chyb a díky Štůralovi jsme neinkasovali, V závěru jsme zase bohužel my ten gól nedokázali dát. Z našeho pohledu jsme poslední tři utkání inkasovali ze hry jen jednou, ale je obrovský rozdíl mezi našimi utkáními venku a doma. Venku hrajeme mnohem zodpovědněji. V domácích utkáních máme problém s přechodem z útoku do defenzivy, což se dnes ukázalo a ve hře jsme zůstali jen díky Štůralovi.“