Zápasy
st 24.11.2004 | Daniel Višňák

Hradec se nakonec s Brnem rozešel smírně, utkání skončilo 1:1

Zápasové menu

V utkání o čtvrté místo představili hradečtí Energetici s brněnskou Kometou domácímu publiku hned několik nových hráčů, v centru druhého útoku stál zkušený navrátilec Aleš Zima, po bok kapitána Stanislava Mečiara se zařadil obránce Aleš Pazdera a ve čtvrté formaci hrál vedle Jaroslava Roubíka a Jana Šulce slávistický Michal Vondrka. Samotný zápas ale moc branek nenabídl, Brno vedlo po krásném sólu Pavla Nohela, Hradec vyrovnal v samém závěru utkání Tomášem Martincem (na snímku)

V první třetině byly k vidění dvě vážnější šance a to po jedné na každé straně. Nejprve zvedl diváky ze sedaček v 7. minutě střelec dvou branek z minulého utkání v Mladé Boleslavi Roman Červenka, který si obhodil brněnského brankáře a řítil se na Maláče sám, jeho střelu mu však zkušený hostující gólman vyrazil betonem. Kometa měla svou největší šanci ve své první přesilové hře, to v jejím závěru vystřelil na Hyláka Richard Brančík, domácí strážce svatyně puk schoval pod svým tělem, ale poté, co mu vypadl, ho těsně před dotírajícím Brančíkem ještě stihl posunout na hůl svých spoluhráčů, kteří kotouč vyhodili raději na zakázané uvolnění.

Ve druhé dvacetiminutovce se hráči obou týmů postarali přeci jen o více vzruchu, branka padla ale pouze jedna a to z hole brněnského kapitána Pavla Nohela, který ve 29. minutě zkušeně zakončil po chybě hradecké obrany své sólo. Energetici mohli vyrovnat z několika následných příležitostí, ale pokaždé narazili na výborného Pavla Maláče v brance Komety. Asi nejblíže k prvnímu gólu měl po nahození Patrika Fořta Aleš Zima, ale jeho teč Maláč fantasticky v leže zlikvidoval, o chvíli později vyraženou Dominovu střelu nedokázal dorazit do jeho odkryté klece Pavel Suchý, a tak se šlo do kabin po druhé třetině za stavu 1:0 pro Brno.

Nástup hradeckých do závěrečné třetiny utlumily dvě oslabení rychle jdoucí za sebou, až teprve pak si sáhl Maláč po vážnějších šancích Energetiků na puk. Hradecké šance stále ale nemohly najít zdárného konce, až teprve v 58. minutě ujel Roman Červenka společně s Tomášem Martincem, kterému slavistický mladík krásně naservíroval přihrávku na teč a zkušený Martince se nemýlil, střelou do protipohybu Pavla Maláče vyrovnal na 1:1. Brno mělo hned po hradeckém vyrovnání ještě dvě šance a obě skončily málem vlastním hradeckým gólem, poté, co se na hole domácích zcela zbytečně přelila nervozita. Utkání nakonec skončilo fotbalovou remízou 1:1 a nic na tom nezměnilo ani pětiminutové prodloužení.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jiří Cetkovský 0 0 0 0 0
Roman Červenka 0 1 1 0 0
Petr Domin 0 0 0 0 0
Patrik Fořt 0 0 0 0 0
Jiří Hendrich 0 0 0 0 0
Petr Jelínek 0 0 0 0 0
Tomáš Kolafa 0 0 0 0 0
Tomáš Martinec 1 0 1 0 0
Stanislav Mečiar 0 0 0 0 0
Aleš Pazdera 0 0 0 0 0
Jaroslav Roubík 0 0 0 0 0
Petr Suchý 0 0 0 0 0
Pavel Suchý 0 0 0 0 0
Michal Šeda 0 0 0 0 0
Jan Šulc 0 0 0 0 0
Pavel Táborský 0 0 0 0 0
Roman Vondráček 0 0 0 0 0
Michal Vondrka 0 0 0 0 0
Michael Vyhlídal 0 1 1 0 0
Aleš Zima 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Alexandr Hylák 65 31 1 30 96,77 0 0

Ohlasy k utkání

Ladislav Kolda (trenér Hradce Králové)
"Dnes jsme nastoupili se sestavou, ve které jsme měli prakticky čtyři nové hráče, hráli jsme na čtyři útoky, ale stále tomu jakoby něco chybělo, nemělo to takovou jiskru. Chtěli jsme všechny formace udržet ve hře co nejdéle, protože Brno hrálo jenom na tři pětky. Ve třetí třetině jsme to stáhli už i my na tři, ale i tak se nám stále nedařilo dostat do většího tlaku a překonat výborného Maláče. Nakonec jsme přeci jen dali jeden šťastný gól, ale ze tří našich vyložených šancí jsme měli dát aspoň dva góly, soupeř prakticky jednou po naší chybě ujel a hned trestal, Brno velmi dobře bránilo. Na našich nových hráčích bylo vidět, že jsou v týmu noví, místy tam vázla souhra, ale věřím, že se to bude zlepšovat."

Svatopluk Číhal (trenér Brna)
"Bylo to takové divné utkání, skoro až vánoční a to z naší strany i ze strany domácích. Dali jsme sice jeden gól, ale skutečně to utkání nemohlo dopadnout jinak než 1:1, protože my jsme se netlačili do útoku, spíše bránili a tím si koledovali o vyrovnání. Dnešní kolo prakticky díky pěti remízám jako by se nehrálo, ale i přesto jsme rádi, žen jsme v Hradci neprohráli a držíme si stále čtyřbodový náskok."