Zápasy
ne 13.9.2009 | Štěpán Tomš, Lukáš Souček

Dorostenci vezou z Mladé Boleslavi dva body

Zápasové menu

Starší dorostenci zajížděli v sobotu na led Mladé Boleslavi již ke čtvrtému kolu extraligy. Z dosavadních třech utkání se hradeckým mladíkům podařilo jedno vyhrát, v dalších dvou prohráli. Tentokrát ovšem na hřišti soupeře zdolali Mladou Boleslav a do tabulky si připisují dva body za výhru 2:1 po samostatných nájezdech. O branku v základní hrací době se zasloužil Lukáš Gabriel pohotovou dorážkou. Rozhodující samostaný nájezd poté proměnil Daniel Filip a Hradečtí mohli slavit letos druhé cenné vítězství.

V první šanci utkání byl po půl minutě hry hostující Synek, ale jeho ráně scházela přesnost. Další velkou šanci měli Královéhradečtí až v 10. minutě, kdy se v úniku dva na jednoho nepodařilo Havelkovi prostřelit Willa v boleslavské bráně.

Ve druhé polovině úvodní části si vytvořili několik šancí i domácí hráči. V přesilové hře tečoval Hrouda ránu od modré těsně mimo, v 17. minutě byl sám před hradeckým gólmanem Mozík, po povedeném blafáku však vysoko přestřelil. První třetina tak branku nenabídla.

V úvodu prostřední dvacetiminutovky se Babickému nepodařilo dorazit puk do brány po průniku Hyky. Na druhé straně bylo po faulu Vrby nařízeno trestné střílení, Půlpán ale s pokusem prostřelit Willa mezi betony nepochodil.

Ve vlastním oslabení si zopakoval v úniku nájezd na Willa Půlpán, jeho blafák však znovu boleslavský gólman vystihl. Po vyloučení Škoríka do konce utkání zahrávali hosté pětiminutovou přesilovku, ve které vstřelili úvodní gól. Za ležícího Willa dorazil puk Lukáš Gabriel.

Boleslavským dorostencům se podařilo vyrovnat brankou Tomáše Hyky, který mířil přesně čtyři minuty před druhou sirénou. V závěru třetiny pálil v přesilovce od modré čáry hradecký Poláček, domácí brankář, který v utkání svůj tým několikrát skvěle podržel, si znovu poradil.

Ve třetí třetině měli hosté dlouhou přesilovku 5 na 3, ve které bránu Boleslavi od modré zasypali sprškou střel, ale ani jedna gólem neskončila. Postupem času začalo být utkání velmi nervózní, na boleslavské straně přibývalo vyloučených, navíc šel i Korim předčasně do sprch.

V ten moment se Boleslavští bránili pět minut, navíc potom ještě dvě minuty ve třech. Znovu ale sérii oslabení přečkali. V 54. minutě si zahráli v početní výhodě konečně domácí, Jankovský vracel vyraženou střelu jen na tyčku, po chvíli nastřelil Hyka druhou. Branka do konce základní hrací doby nepadla, a tak se dostalo na prodloužení.

V pětiminutovém prodloužení měl nejblíže k rozhodující brance Světlík, na jeho nepříjemnou teč však Will stihl betonem zareagovat. Ani v prodloužení branka nepadla, rozhodnout proto musely samostatné nájezdy. V nich byli úspěšnější Královéhradečtí, když rozhodující branku zaznamenal Daniel Filip.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Zdeněk Čáp 0 0 0 0 0
Marek Červený 0 0 0 0 0
Daniel Filip 1 0 1 0 0
Lukáš Gabriel 1 0 1 0 0
Tomáš Havelka 0 1 1 0 0
Jan Havlena 0 0 0 0 0
Šimon Havlík 0 0 0 0 0
Vít Hradecký 0 0 0 0 0
Jindřich Kopsa 0 1 1 0 0
Tomáš Poláček 0 0 0 0 0
Aleš Půlpán 0 0 0 0 0
Filip Ropický 0 0 0 0 0
Jiří Světlík 0 0 0 0 0
Richard Synek 0 0 0 0 0
Milan Valášek 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jaroslav Pavelka 65 30 1 29 96,67 0 0