Zápasy
so 19.9.2009 | Jakub Mezlík, Lukáš Souček

Dorostenci sahali v Jihlavě po třech bodech, nakonec brali jeden

Zápasové menu

Starší dorostenci se po páteční vysoké výhře s Pískem střetli v sobotu s Jihlavou. Vyrovnané utkání přineslo bitvu o každý kousek ledu. V jednu chvíli měli větší převahu domácí, v té další zase za delší konec lana tahali hosté. Hradec musel od poloviny utkání dohánět jednogólové manko, které nakonec na začátku třetí třetiny smazal Zdeněk Čáp. Zápas tak dospěl až do prodluožení, ve kterém branka nepadla. V samostatných nájezdech byli produktivnější domácí a do tabulky si tak připsali bonusový druhý bod.

Jihlavští dorostenci si již od úvodních minut vytvořili převahu, ale dlouho se trápili, než ji dokázali vyjádřit i brankově. V první třetině trefili pouze tyč hradecké branky Matějka a Ludvík. Ten nevyzrál na Pavelku hned při několika gólových šancích. Hosté hrozili spíše sporadicky z brejků. Jeden takový skončil faulem Zadražila, Valášek však nařízené trestné střílení neproměnil.

Na první branku se tak čekalo až do poloviny zápasu. Zpoza branky si vyjedl na pravý kruh Vojtěch Kret a střelou těsně nad ledem poslal Duklu do vedení. Hradec byl o pár minut později blízko vyrovnání, ale Světlík nastřelil jen tyč domácí klece a kotouč povalující se na brankové čáře nikdo za Šťastného doklepnout nedokázal.

Vyrovnání se však hosté dočkali brzy po druhé přestávce. Od modré propálil jihlavského gólmana Zdeněk Čáp. Několik zbytečných faulů domácích borců poté dalo křídla soupeři a Hradec rázem dokázal zatlačit Duklu do defenzivy. Šťastný však náporu Východočechů odolal.

A když za svá záda nepustili brankáři žádný puk ani v pětiminutovém prodloužení, zápas musely rozhodnout trestná střílení. Hned první nájezd proměnil hradecký Čáp, pak už se ale trefovali pouze domácí dorostenci. Přesně zamířili Ondřej Pěška a Vojtěch Kret a Jihlava získala dva body.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Zdeněk Čáp 1 0 1 0 0
Marek Červený 0 0 0 0 0
Daniel Filip 0 1 1 0 0
Marek Frk 0 0 0 0 0
Lukáš Gabriel 0 0 0 0 0
Tomáš Havelka 0 0 0 0 0
Jan Havlena 0 0 0 0 0
Vít Hradecký 0 0 0 0 0
Jindřich Kopsa 0 0 0 0 0
Tomáš Poláček 0 0 0 0 0
Aleš Půlpán 0 0 0 0 0
Filip Ropický 0 0 0 0 0
Jiří Světlík 0 1 1 0 0
Richard Synek 0 0 0 0 0
Milan Valášek 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jaroslav Pavelka 65 37 2 35 94,59 0 0

Ohlasy k utkání

Miloš Říha ml. (Hradec Králové): „Byl to vyrovnaný zápas a asi zaslouženě to skončilo až na nájezdy. První třetina byla vyrovnaná, ale nedokázali jsme využít šance, které jsme měli. Pak by se zápas asi odvíjel jinak. Ve druhé třetině byla jasně lepší Jihlava, kdy nás forčekingem a napadáním nepustila ze třetiny. A ve třetí třetině jsme byli lepší my, ale nevyužili jsme šance v přesilovkách, dorážky, je to škoda. Mohli jsme mít z venku tři body, máme alespoň ten jeden.“

Luboš Sláma (Jihlava): „Dvě třetiny jsme byli lepším týmem, ale bohužel nedáváme góly. Tentokrát jsme ani nedělali chyby v obraně, kromě trestného střílení, kdy Zadražil zbytečně sekl hráče, který už skoro padal. Třetí třetinu jsme chtěli hrát zodpovědně, ale udělali jsme zbytečné fauly a oni se dostávali do přesilovek a tím pádem do hry. Stáhli jsme to na tři formace a jsem rád, že to dopadlo tak, jak to dopadlo.“