Zápasy
út 29.9.2009 | Lukáš Souček

Starší dorostenci potřetí v řadě bez bodu

Zápasové menu

Starší dorostenci měli netradičně v pondělí na programu další extraligové utkání. Tentokrát na domácí půdě přivítali Havlíčkův Brod. Utkání bohaté na branky nakonec Hradečtí prohráli 4:6. Po rychlé inkasované brance domácí otočili na 2:1 po brankách Jiřího Světlíka a Aleše Půlpána. Ztracený jednobrankový náskok vystřelil hradeckému týmu zpět Daniel Filip. Pak ale přišel obrat ze strany hostů a svěřenci Miloše Říhy museli znovu dotahovat. Na vyrovnání stačily Milanu Valáškovi tři minuty. Jenže to bylo ze strany domácích vše a pak už se trefovali jen hráči Havlíčkova Brodu. Ti si nakonec z Hradce Králové odvezli tři body za vítězství v základní hrací době.

První branka zápasu byla k vidění již ve čtvrté minutě. Filip Ondráček vyšel vítězně ze souboje jeden na jednoho a uháněl na Jaroslava Pavelku úplně sám. Překonal ho přesnou střelou na vyrážečku. Na vyrovnávací branku se čekalo do desáté minuty. Dolejš ještě střelu Víta Hradeckého stačil vyrazit, ale na dorážku Jiřího Světlíka už byl krátký. Střídačka hostů ještě reklamovala u hlavního rozhodčího dosažení branky rukou, ale branka byla i přes veškeré spory uznána. Přesně v čase 10:00 šli domácí do vedení. Zdeněk Čáp vyslal ideální přihrávku na Aleše Půlpána, který samostatný nájezd zakončil střelou mezi betony hostujícího gólmana a bylo to 2:1. Ještě do přestávky ovšem bylo srovnáno. Lukáš Žemlička trochu se štěstím propálil hradeckého brankáře a do kabin se tak odcházelo za nerozhodného stavu.

Na začátku druhé třetiny vrátil Hradci vedení Daniel Filip, když dotlačil puk za brankovou čáru až po třetí dorážce. Ve stejný čas prostestoval brankář Dolejš u hlavního rozhodčího, ale jediným výsledkem byl vyfasovaný osobní desetiminutový trest. Na vyrovnávací gól se ovšem čekalo znovu jen maličký okamžik. Hned v minutě 25. hosté zakombinovali v útočné pásmu a Michal Zdražil srovnal na 3:3. Po celkově šesté brance zápasu přišla nepříjemná situace pro hosty. Po souboji dvou hráčů před brankou hostů se jedna z hokejek nechtěně vymrštila do vzduchu a zasáhla do krku Jiřího Pavlíčka, který opustil ledovou plochu na nosítkách a následně byl převezen do nemocnice. Havlíčkobrodský bek by měl být dle posledních pozápasových zpráv v pořádku. V královéhradecké nemocnici zůstane den až dva na pozorování. Po delší pauze, která trochu vyvedla oba celky z tempa se pokračovalo. Ve 32. minutě to byl znovu Michal Zdražil, který přesně zamířil a Brod byl zpátky ve vedení - 3:4. Gólová přestřelka ovšem znovu pokračovala. Ve 35. minutě si velmi chytře počkal Daniel Filip na Milana Valáška, který střelou do odkryté brány srovnal na 4:4. Tento stav ovšem na světelné tabuli také dlouho nevydržel. Jaroslav Pavelka totiž vyrobil hrubku při rozehrávce, kterou trestal Marek Honza - 4:5.

Po páté brance hostů se do hradecké brány postavil Michal Mahdal a na začátku třetí třetiny musel řešit dvojnásobnou přesilovku Havlíčkova Brodu. Hosté se ovšem v jejím průběhu nedostali do žádné větší šance a dali tak Hradci prostor na obrat. Ten se ovšem nekonal, přestože Hradečtí snahu projevili, na dobře připravenou obranu hostů recept nenašli. V čase 57:03 navíc Michal Zdražil vyhrál čistě buly na Jana Kubáta, který byl sám překvapen kolik prostoru dostal ke střele. Nutno podotknout, že velmi pěknou střelou nedal brankáři Mahdalovi šanci na zákrok - 4:6. V posledních dvou minutách byly k vidění ještě dvě zajímavá situace. Nejprve se Aleš Půlpán dostal do samostatného nájezdu a byl faulován. Místo trestného střílení však hosté obdrželi pouze menší trest. V následné přesilové hře pak do střely Zdeňka Čápa vložil hůl Tomáš Půlpán. Kotouč se od tyče odrazil zpět do brankoviště, kde ho brankář Dolejš zalehl. A protože Hradec už nic nevymslel ani v závěrečné power-play, Brod si odvezl tři body za vítězství v poměru 6:4.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Martin Bartoň 0 0 0 0 0
Zdeněk Čáp 0 2 2 0 0
Marek Červený 0 0 0 0 0
Daniel Filip 1 2 3 0 0
Marek Frk 0 0 0 0 0
Lukáš Gabriel 0 1 1 0 0
Tomáš Havelka 0 0 0 0 0
Jan Havlena 0 0 0 0 0
Vít Hradecký 0 1 1 0 0
Jindřich Kopsa 0 0 0 0 0
Petr Pilař 0 0 0 0 0
Tomáš Poláček 0 0 0 0 0
Tomáš Půlpán 0 0 0 0 0
Aleš Půlpán 1 1 2 0 0
Filip Ropický 0 0 0 0 0
Jiří Světlík 1 0 1 0 0
Richard Synek 0 0 0 0 0
Milan Valášek 1 0 1 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Michal Mahdal 23 12 1 11 91,67 0 0
Jaroslav Pavelka 37 25 5 20 80,00 0 0

Fotogalerie