Zápasy
so 3.10.2009 | Michal Luňák, Lukáš Souček

Dorostenci otočili zápas s Mladou Boleslaví a vybojovali dva body

Zápasové menu

Starší dorostenci se po čtyřech zápasech bez bodu konečně dočkali. V sobotu na domácím ledě dokázali v poslední možné chvíli vyrovnat a v prodloužení dokonce získat druhý bonusový bod. Mladá Boleslav v Hradci Králové třikrát vedla a třikrát o své vedení přišla. Na 3:3 vyrovnával při hradecké power-play v čase 58:59 Zdeněk Čáp. V prodloužení pak vítěznou branku zaznamenal Aleš Půlpán. Tomáš Havelka, který do Hradce Králové přišel loni právě z Mladé Boleslavi, v sobotním utkání zaznamenal jeden gól a jednu asistenci.

Vstup do extraligového utkání byl ve znamení nervozity na obou stranách. Souvislou akci aby divák v ČEZ stadionu v první třetině pohledal. Hradec dostal v šesté minutě výhodu přesilové hry 5 na 3, ale nenaložil s ní ideálně. Brankáře Willa zaměstnával převážně Daniel Filip, ale brankář hostů odolal. Boleslav o sobě dala vědět až v závěru čtrnácté minuty, kdy se přesilové hře dostal do nadějné pozice Lhoták. Pavelka v domácí brance mu však zmenšil střelecký úhel a střelu chytil. Mimo těchto dvou příležitostí se mužstva věnovala důsledné obraně. Skóre se mohlo měnit těsně před sirénou. Při vyloučení Půlpána si sjel do výhodně pozice boleslavský obránce Krim a Pavelka měl plné ruce práce. Branku však uhájil a po první třetině byl stavu utkání 0:0.

Od druhé třetiny začala obě mužstva předvádět poutavější podívanou. Na konci 23. minuty šla Boleslav do vedení. Po zaváhání obránce Čápa, který se vydal k modré čáře vypichovat kotouč, skóroval úplně osamocený kapitán hostů Tomáš Hyka – 0:1. Domácí tým dostala do hry nedisciplinovanost hostů. V krátkém sledu druhou početní výhodu využil obránce Marek Červený. Ten po příhře Havelky využil zakrytého výhledu Willa a přesnou střelou vyrovnal – 1:1. O Malou chvíli později mohla jít Boleslav znovu do vedení. Pavelka však vytáhl proti rychlému zakončení Hroudy znamenitý zákrok. Poslední pětiminutovka byla ve znamení drtivé převahy hostů. Šance Hyky a Škopa zlikvidoval skvělý Pavelka. Hradecký brankář nestačil až na přesilovkovou kombinaci Boleslavských, na jejímž konci stál Karel Bičiště – 1:2. Pro domácí mohlo být ještě hůře, ale Vlček si vylámal zuby opět na domácím brankáři. Po druhé třetině tak odcházela do kabin spokojenější Boleslav, která vedla v Hradci 2:1.

Do třetího dějství opět vstoupila Boleslav aktivněji a Pavelka musel čelit několika střelám. Ti nejnebezpečnější na něj vyslal Vojtěch Mozík, ale hradecký brankář jí vykopl pravým betonem. Na konci 47. minuty se dočkal Hradec vyrovnání. Marek Červený nahodil na Willa, ten kotouč neudržel a Tomáš Havelka jej doslova dotlačil do branky – 2:2. O chvíli později šla však Boleslav opět do vedení. Jediné drobné zaváhání brankáře Pavelky ihned potrestal Lukáš Lhoták. K němu se dostal kotouč od Václava Janovského a útočník hostů jej pohodlně poslal do poloprázdné branky - 2:3. Po této brance přišla na řadu opět nedisciplinovanost hostů, kterou rozhodčí Vampola nekompromisně trestal. Hradec však pohrdl minutovou výhodou dvou hráčů a již se zdálo, že Boleslav utkání dohraje do vítězného konce, ale nestalo se tak. Domácí trenér Říha odvolal Pavelku a hra šesti bruslařích se mu vyplatila. Střelu Aleše Půlpána Will pouze vyrazil na hůl Zdeňka Čápa a ten poslal bekhendem kotouč do horního růžku branky hostů - 3:3. Produktivní zadák domácích si tak napravil dojem z osobně nepříliš vydařeného utkání. Ve zbytku základní hrací doby již branka nepadla a muselo se prodlužovat.

V prodloužení se potvrdilo pravidlo ,,Nedáš-dostaneš.“ Boleslav své dvě velké šance neproměnila a Hradec trestal. Daniel Filip za brankou vybojoval kotouč, předložil jej do palebné pozice na Aleše Půlpána a hradecký snajpr se nepletl. Jeho střela zápěstím přistála neomylně v levém rohu branky Romana Willa - 4:3. Bonusový bod si tak připsal Hradec a přerušil tak šňůru utkání, ve kterých vyšel bodově naprázdno. Další utkání sehrají svěřenci Miloše Říhy v pátek na ledě posledního Písku.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Martin Bartoň 0 1 1 0 0
Zdeněk Čáp 1 0 1 0 0
Marek Červený 1 0 1 0 0
Daniel Filip 0 2 2 0 0
Marek Frk 0 0 0 0 0
Tomáš Havelka 1 1 2 0 0
Jan Havlena 0 0 0 0 0
Vít Hradecký 0 0 0 0 0
Jindřich Kopsa 0 0 0 0 0
Petr Pilař 0 0 0 0 0
Tomáš Poláček 0 2 2 0 0
Aleš Půlpán 1 1 2 0 0
Filip Ropický 0 0 0 0 0
Jiří Světlík 0 0 0 0 0
Richard Synek 0 0 0 0 0
Milan Valášek 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jaroslav Pavelka 63 33 3 30 90,91 0 0

Fotogalerie