Zápasy
pá 9.10.2009 | Michal Luňák

Starší dorost splnil svou povinnost a z Písku veze tři body

Zápasové menu

Třinácté kolo extraligy staršího dorostu poslalo svěřence Miloše Říhy do Písku. Třináctka se rozhodně neukázala jako smolná a dorostenci vezou do Hradce Králové tři povinné body. Písek byl hodně štědrým hostitelem a prakticky po deseti minutách bylo utkání rozhodnuté. Hned v první minutě poslal Hradec do vedení Jiří Světlík a dal tak jasně najevo, že utkání bude patřit právě jemu. Hradecký útočník konečně dokázal proměňovat své šance a dočkal se hattricku. Utkání ač bylo rozhodnuté, tak bylo patřičně nervózní. Třicet dvouminutových trestů a tři osobní na deset minut, hovoří za vše. V sobotu čeká na Hradec domácí utkání s Duklou Jihlava.

První branka utkání na sebe nenechala dlouho čekat a skóre utkání se měnilo hned v první minutě zápasu. Ranou z blízka s prosadil Světlík a poslat hosty do vedení. O třiačtyřicet vteřin později hráči Hradce udeřili podruhé, když se z průniku prosadil Valášek, jenž překonal Lehečku polovysokou střelou k pravé tyči. Perfektní vstup hostů do utkání zbrzdil až faul Půlpána, po kterém hosté hráli oslabení. Ani tuhle, ani následnou přesilovku ale Písek nevyužil a brzy poté se karty obránily, když si v početní převaze zahráli Hradečtí. A hostující tým výhody jednoho hráče využil. Gabriel přesně trefil odkryté místo v písecké brance a zajistil hostům třetí branku.

Třetí přesný zásah znamenal konec Lehečkova vystoupení a gólman Písku přenechal místo v brance Doubkovi. Ve čtrnácté minutě mohli s nepříznivě vypadajícím výsledkem pohnout. Pich se proháčkoval obranou Hradce, na konci jeho individuální akce byl ale perfektní zákrok Pavelky, který překazil domácímu útočníkovi všechny iluze. Na druhé straně sahal po brance Filip, zakončením zpoza branky ale Doubka překonat nedokázal. Další změny stavu už se v první třetině nekonali a Hradečtí měli po dvaceti minutách tříbrankový náskok.

Na začátku prostřední části mohli Písečtí snížit, dva pokusy domácích útočníků ovšem dokázal Pavelka pokrýt. Také hosté si vypracovali v úvodu druhé části slibně vypadající šanci. Osamocený Frk si s ležícím Doubkem poradit nedokázal a skóre se tak ani po této akci neměnilo. V pětadvacáté minutě se do šance probojoval útočník Písku Homola, svůj projektil ale nasměroval pouze mimo hostující klec. Krátce poté bylo po nepovoleném zastavení hostující průniku nařízeno proti domácím trestné stříleni. K němu se postavil Půlpán, který zvolil bekhendové zakončení, domácí brankář Doubek však vyšel z celé akce jako úspěšnější.

Neproměněný nájezd zastínila hned vzápětí přesný zásah. Světlík si sjel zleva, z kruhu nasměroval puk přesně pod horní tyčku a přidal tak čtvrtou branku svého týmu. I když zkrácenou, zahráli si krátce po polovině utkání Písečtí dvojnásobnou přesilovku. Jihočeši se tlačili před branku hostů, ani jedna z několika střel ale neskončila za Pavelkovými zády. V šestatřicáté minutě mohl pohnout s průběžným stavem Radosta, svou individuální akci ale pro hradecké branky nepropašoval. Teprve poté se Písečtí dočkali. V přesilovce zakončením z těsné blízkosti pokořil Pavelku Homolka a snížil stav utkání. Jenže hosté ještě před přestávkou jednou udeřili. V čase 39:03 dorazil puk za Doubkova záda Světlík a dokonal tak svůj hattrick v utkání.

V poslední třetině šlo tempo hry rapidně dolů, počet vyloučených hráčů však nadále stoupal. Neurovnaná hra příliš mnoho hokejové krásy nepřinášela, a to ani při jednotlivých přesilovkách. Až ve dvanácté minutě třetí třetiny byla k vidění šance, která mohla přinést branku – Gabriel si sjel zprava na branku Písku, svou individuální akci však gólem završit nedokázal, když Doubka blafákem z blízka nepřekonal. V pětapadesáté minutě hosté pošesté udeřili. Zakončení Frka za Doubkovými zády skončilo a další branka Hradce byla na světě. Další změny na výsledku už se nekonaly. Dorostenci Písku tak vysoko podlehli na svém ledě Hradci Králové 1:6.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Zdeněk Čáp 0 1 1 0 0
Marek Červený 0 2 2 0 0
Daniel Filip 0 1 1 0 0
Marek Frk 1 0 1 0 0
Lukáš Gabriel 1 0 1 0 0
Pavel Glos 0 0 0 0 0
Tomáš Havelka 0 0 0 0 0
Vít Hradecký 0 1 1 0 0
Jindřich Kopsa 0 1 1 0 0
Petr Pilař 0 1 1 0 0
Tomáš Poláček 0 1 1 0 0
Aleš Půlpán 0 2 2 0 0
Filip Ropický 0 1 1 0 0
Jiří Světlík 3 0 3 0 0
Richard Synek 0 0 0 0 0
Milan Valášek 1 0 1 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jaroslav Pavelka 60 32 1 31 96,88 0 0