Zápasy
so 17.10.2009 | Michal Luňák

Dokonalý závěr, starší dorost veze z Havlíčkova Brodu tři body

Zápasové menu

Důležité utkání na ledě Havlíčkova Brodu čekalo v sobotním dopoledni na svěřence Miloše Říhy. Starší dorostenci jej nakonec po hektickém závěru zvládli. Hradec byl aktivnějším týmem a třikrát v zápase vedl. Domácí Rebel si však vždy připravil Rychlou vyrovnávací branku. V nadsázce by se dalo napsat, že hradečtí trenéři a hráči to museli vymyslet tak, aby Brod již počtvrté nestihl vyrovnat a vyšlo to dokonale. V čase 58:53 byl vyloučen domácí Kulhánek a Hradec přesilovou hru 4 na 3 využil. Sedm sekund před koncem se o to po přihrávce Marka Červeného postaral střelec Aleš Půlpán. Na tento mat již Rebel nenašel odpověď a Hradec si připsal tři veledůležité body do extraligové tabulky.

Úvodní třetinu důležitého utkání začal lépe Hradec. Vít Hradecký našel před odkrytou brankou Světlíka, ale ten promáchl. Východočeši byli i nadále aktivnějším týmem a hrálo se podle jejich not. Brankář domácích Dolejš se měl ve své kleci co ohánět. V konci osmé minuty se do nadějné střelecké příležitosti protlačil Daniel Filip, ale Dolejše nepřekonal. V polovině třetiny mohlo udeřit na druhé straně. To domácí Ondráček uháněl sám na Michala Mahdala, ale brankář hostů se vyznamenal a sólo zneškodnil. V jedenácté minutě dostal Hradec výhodu přesilové hry a sekundu po jejím vypršení se radoval z vedoucí branky. Tomáš Havelka se dostal ke střele a překonal Dolejše – 0:1. Kontrovat mohl domácí Szliva, ale narazil na připraveného Mahdala. Na konci sedmnácté minuty dostal Rebel první přesilovou hru a ihned trestal. Ne že by to byla nějaká pohledná přesilovková kombinace, ale jednalo se o krásnou individuální akci Filipa Ondráčka. Tento šikovný útočník prošel přes oba obránce Východočechů a Mahdala překonal střelou mez betony - 1:1. Vyrovnaný stav trval pouhých 46 sekund. Východočechy poslal opět do vedení Daniel Filip – 1:2. Jestliže Brod se radoval z vyrovnání jen 46 sekund, tak Hradec se z vedení snad ani radovat nestačil. Pouhých 21 sekund o brance Marka Červeného totiž bylo opět vyrovnáno. Bláznivý konec první třetiny završil Michal Zdražil, který sám před Mahdalem nezaváhal a stanovil konečný výsledek první třetiny na 2:2.

Druhá třetina začala velkou šancí Rebelu. Zdražila však vychytal Michal Mahdal. Jakoby tato příležitost udala ráz začátku prostředního dějství. Rebelové zatlačili Hradec do své obranné třetiny a Mahdal se měl co ohánět. Při vyloučení Valáška se do velké šance dostal M.Novák, ale sám před Mahdalem kotouč za jeho záda nedostal. Východočeši vyrovnali hru v polovině utkání i díky přesilové hře při vyloučení Szlivy. Dolejš však všechny pokusy hradeckých hráčů pochytal a stav utkání byl tedy stále vyrovnaný 2:2. Na konci 36. minuty se málem ujala střela Ambrože ze středního pásma, která nadělal hradeckému brankáři nečekaně hodně starostí. O minutu později šel Hradec potřetí v utkání do vedení. Postaral se o to Martin Bartoň který zakončil rychlou souhru s Tomášem Havelkou - 2:3. V utkání se ukázalo jako tradice, že hradeckým hráčům vedení dlouho nevydrželo. Ihned po vedoucí brance byl vyloučen obránce Čáp a Rebel přesilovou hru využil. Matěj Novák našel Kryštofa Kulhánka a ten propálil vše co mu stálo v cestě - 3:3. Vyrovnávací branka byla poslední zajímavou událostí prostředního dějství.

Třetí třetina začala pro Hradec dobře, Východočeši měli výhodu přesilové hry 5 na 3, ale Rebel úspěšně bránil a Dolejš neměl moc práce. Třetí třetina byla z obou stran velice opatrná a vyložených příležitostí bylo pomálu. V začátku 52. minuty předvedl zbytečný faul Vít Hradecký a Rebel měl výhodu početní převahy. Ta se domácím narozdíl od těch předchozích nevydařil a Mahdal v hradecké brance nemusel vůbec zasahovat. Při hře 5 na 5 byla k vidění spousta nepřesností a díky tomu se ani jedno z mužstev nedokázalo dostat do brankové příležitosti. V závěru třetí třetiny se pokusil strhnout vedení na hradeckou stranu Zdeněk Čáp, ale Dolejš jeho prudký projektil nadvakrát zkrotil. V čase 58:53 byl vyloučen domácí Kulhánek a jelikož se v tu dobu hrálo již 4 na 4, dostal Hradec výhodu přesilové hry 4 na 3. Trenér Miloš Říha si vyžádal oddechový čas a nakreslil svým svěřencům, jak by měli rozhodnout utkání. Těm se dokonale podařilo realizovat trenérovu představu a v čase 59:53 rozhodl o zisku tří bodů Aleš Půlpán – 3:4 Zbývajících sedm sekund si již Hradec pohlídal a domů se odváží důležité tři body.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Martin Bartoň 1 0 1 0 0
Zdeněk Čáp 0 0 0 0 0
Marek Červený 0 2 2 0 0
Daniel Filip 1 1 2 0 0
Marek Frk 0 0 0 0 0
Lukáš Gabriel 0 0 0 0 0
Tomáš Havelka 1 1 2 0 0
Jan Havlena 0 1 1 0 0
Vít Hradecký 0 0 0 0 0
Jindřich Kopsa 0 0 0 0 0
Petr Pilař 0 1 1 0 0
Tomáš Poláček 0 0 0 0 0
Aleš Půlpán 1 1 2 0 0
Filip Ropický 0 1 1 0 0
Jiří Světlík 0 0 0 0 0
Milan Valášek 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Michal Mahdal 60 32 3 29 90,63 0 0