Zápasy
so 5.12.2009 | Petr Košatka, Lukáš Souček

Starší dorostenci podcenili zápas v Písku a vrací se bez bodu

Zápasové menu

Hradečtí dorostenci zájižděli v pátek k pozdnímu utkání do Písku. Zápas o důležité body, které by se počítaly i ve druhé části soutěže ovšem hradeckým mladíkům nevyšel. Poslední celek tabulky nadělal Východočechům velké starosti a po šedesáti minutách hry nakonec slavil první tříbodové vítězství v letošní sezóně. Hradec dokázal ve druhé třetině otočit nepříznivý záčátek a vedl 2:1. Domácí ovšem pět vteřin před koncem druhé třetiny vyrovnali a dvěma rychlými góly ve třetí dvacetiminutovce zvýšili své šance na úspěch. Hradečtí už jen dokázali snížit díky brance Václava Pánka, ale vyrovnávací branky už nedosáhli. U všech gólů hostujícího týmu byl Aleš Půlpán, který nasbíral tři kanadské body za jeden gól a dvě asistence.

Na začátku utkání střílel od modré čáry obránce Písku Hřebíček, hostující gólman však na jeho pokus dobře viděl a neponechal nic náhodě. Další slibně vypadající akce byla k vidění na začátku čtvrté minuty. To všem ujel Paukner, tváří v tvář Pavelkovi ale neuspěl. Na druhé straně mohla otevřít skóre dělovka Červeného, Lehečka ale vyšel z celé akce jako úspěšnější. Na konci osmé minuty prověřil domácího gólmana ranou z dálky Pánek, písecký brankář byl ale pozorný, a tak se i nadále pokračovalo bez branek.

Aktivnější domácí tým šel na začátku jedenácté minuty do vedení. Před brankou Hradce se objevili osamocení Vlček s Homolou a po pěkné kombinaci uklidil druhý jmenovaný puk do hostující klece. Ihned poté se snažil o rychlé vyrovnání Valášek. Hradecký útočník si sjel po pravé straně a tvrdě vypálil, jenže Lehečka našel puk v lapačce. Hradečtí se snažili střílet snad ze všech pozic – o minutu déle totiž další pokus vyslat skrz píseckého obránce Hradecký, domácí brankář ovšem odolával i nadále. Obrovskou šanci si hosté vytvořili v sedmnácté minutě. Po rychlé akci se dostal do průniku Gabriel, jeho plány ale Lehečka úspěšně vystihl.

Na začátku druhé třetiny zahrozil před píseckou brankou Vlášek, který se snažil překvapit Lehečku výjezdem zpoza branky, brankář Písku měl ale svůj beton u tyčky včas. Ve třetí minutě prostřední minuty ale přece jenom přišlo vyrovnání. Obránce Čáp vyslal dlouhým pasem Půlpána do nájezdu a zakončení hostujícího útočníka mezi betony nakonec slavilo úspěch. Krátce poté se poprvé v utkání vylučovalo a domácí tým si zahrál v početní výhodě. Úvodní přesilovka v utkání však žádný efekt nepřinesla. Hosté pozorně bránili a bez větších hru ve čtyřech přečkali.

Jen co byli hosté kompletní, pěknou samostatnou akcí se prezentoval hostující Havelka, který se proháčkoval až před domácího brankáře, domácí opora mezi tyčemi však byla i tentokrát maximálně pozorná. V pětatřicáté minutě dokonali hosté obrat v utkání. Půlpán v útočné třetině předložil puk Čápovi na modrou čáru a hradecký obránce přízemní střelou propašoval puk do branky. V závěru prostřední části si zahráli Hradečtí v přesilovce. Hosté si ve třetině domácích vytvořili klasický přesilovkový vzorec, ani jeden z několika pokusů ale v písecké kleci neskončil. Krátce před odchodem na druhou přestávku se Písečtí postarali o vyrovnání. Po Vlčkově přihrávce překonal Pavelku z bezprostřední blízkosti pět vteřin před koncem prostřední části Homolka.

Na začátku třetí části Písečtí opět udeřili. První Vlčkův pokus ještě Pavelka vyrazil, na dorážku už byl ale krátký. V osmačtyřicáté minutě přidali navíc domácí hráči další branku. Homolovu střelu od mantinelu tečoval těsně před hostující klecí Šoltés a Písek vedl o dvě branky. Zkorigovat se hostům podařilo necelé čtyři minuty před koncem třetí třetiny, kdy z průniku snížil Pánek. S rychle přibývajícím časem hostům nezbylo nic jiného než zariskovat. Ani závěrečná hra Hradce už ale nezměnila nic na tom, že zůstanou všechny body u Otavy. Písek porazil na svém ledě Hradec Králové 4:3.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Martin Bartoň 0 0 0 0 0
Zdeněk Čáp 1 1 2 0 0
Marek Červený 0 0 0 0 0
Marek Frk 0 0 0 0 0
Lukáš Gabriel 0 0 0 0 0
Tomáš Havelka 0 0 0 0 0
Jan Havlena 0 0 0 0 0
Vít Hradecký 0 0 0 0 0
Radek Janoušek 0 0 0 0 0
Jindřich Kopsa 0 0 0 0 0
Václav Pánek 1 0 1 0 0
Petr Pilař 0 0 0 0 0
Tomáš Poláček 0 0 0 0 0
Aleš Půlpán 1 2 3 0 0
Filip Ropický 0 0 0 0 0
Lukáš Stříteský 0 0 0 0 0
Milan Valášek 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jaroslav Pavelka 60 30 4 26 86,67 0 0