Zápasy
st 16.12.2009 | Lukáš Souček, Michal Luňák

Hradečtí v zápase s Benátkami vyšli střelecky naprázdno

Zápasové menu

Hradečtí hokejisté zahájili ve středu druhou část první ligy utkáním s Benátkami nad Jizerou. Do nadstavby ovšem domácí hokejisté určitě nevstoupili podle svých představ, neboť na hradeckém kluzišti nedokázali vstřelit branku. Naopak Benátky využily příležitosti, v každé třetině jednou překonaly Filipa Luňáka a v konečném zúčtování si z Hradce Králové odvezly tři body za vítězství 3:0. Hradeckému celku se v poslední době příliš nedaří, což se ve středu promítlo také na návštěvnosti, která letos poprvé klesla pod tisíc diváků. Již v sobotu zavítají Východočeši do Berouna, kde budou chtít získat zpět ztracenou herní pohodu.

Vstup do utkání se lépe vydařil hostům z Benátek nad Jizerou. Svěřenci Milana Černého se lépe pohybovali a to byl v dalším průběhu utkání ten rozhodující moment. Hradec sice dostal jako první výhodu přesilové hry, ale mimo střely Budínského v ní nic nevymyslel. Až v deváté minutě by se dalo mluvit o první šanci utkání. Jan Berger vybojoval kotouč za brankou Nedvídka, ale Jan Kubišta nedokázal překonat hostujícího brankáře, který tímto zákrokem odstartoval svůj velký zápas. Hned z protiútoku nastřelily Benátky svou první tyčku tohoto večera. Martin Krupka se natlačil před Filipa Luňáka a kotouč se zastavil o levou tyčku. V další hradecké přesilovce mohli domácí dokonce inkasovat, ale Jan Plodek nadějnou pozici v branku nepřetavil. V minutě sedmnácté předvedl Vít Budínský co vše lze nedat. Daniel Volráb našel svého spoluhráče osamoceného před takřka prázdnou brankou, jelikož Nedvídek ležel u své levé tyčky, ale domácí střelec netrefil z dvou metrů tři čtvrtiny odkryté klece. Čekání na první důležitou branku tedy pokračovalo. Branka přišla těsně před závěrečnou sirénou, při vlastním oslabení se prosadil Antonín Dušek a poslal hosty do vedení - 0:1. Liberecký útočník ve službách Benátek se v brejku dva na jednoho neukvapil, přidržel kotouč a neomylně zavěsil. Nutno podotknout, že roli mu výrazně ulehčil vracející se Martin Koudelka, který sestřelil Filipa Luňák a Dušek střílel prakticky do prázdné branky. Hradec mohl ještě v samotném závěru třetiny vyrovnat, ale velkou šanci Jiřího Kadlece lapil Michal Nedvídek. Do šaten se tak šlo za stavu 0:1.

V začátku druhé třetiny Hradec dohrával přesilovou hru, ale Nedvídka v ní neohrozil. Naopak to byl benátecký forvard Petr Kica, který mohl poslat hosty do dvoubrankového vedení, ale Filip Luňák předvedl výborný zákrok lapačkou. Ve 27.minutě seděl za katrem Václav Pánek a Hradec mohl dát branku v oslabení stejně jako Benátky. To zřejmě nejlepší hráč středečního večera Jan Berger projel s kotoučem až před Nedvídka, ale při forhendové kličce mu kotouč přeskočil hůl. V polovině utkání měly Benátky další přesilovou hru a tu již využily. Pokus Jana Plodka dostal za záda Filipa Luňáka Martin Krupka – 0:2. Po této brance se Hradec doslova vytratil z ledové plochy a hrálo se podle benáteckých not. V 36.minutě přišla druhá tyčka hostů. To si Antonín Dušek sjel z rohu a nikým neobtěžován trefil horní tyčku branky Filipa Luňáka. Minutu po této tyčce přišla pro Hradec další pohroma. Jiří Kadlec se vydal do rychlého brejku, ale brusle se mu dostala do rýhy v ledu a nejlepší hradecký střelec se nepříjemně narazil na zadní mantinel. Po chvíli zamířil Jiří Kadlec do kabiny a utkání pro něj skončilo. Ve zbytku druhé třetiny již branka nepadla a po čtyřiceti minutách byl stav utkání 0:2.

V čase 41:14 šel na trestnou lavici Krupka a vzhledem k tomu, že na ní již seděl Moravec, měl domácí tým jedinečnou možnost ke vstřelení kontaktní branky. Hradec však v této ani následující přesilové hře nevymyslel lautr nic a Nedvídek tak stále držel čisté konto. Benátky přežily i další vyloučení Ctibora Jecha a bylo již jasné, že jim v cestě za ziskem tří bodů nic nestojí. V průběhu třetí třetiny se stadionem ozýval pokřik ,,My chceme Hradec,“ a to byl rozhodně na místě. Pokud se v úvodu utkání nedala domácím hráčům vytknout snaha, tak od druhé branky Benátek na ledě existovalo jen jedno mužstvo. V 53.minutě zasadil poslední hřebíček do hradecké rakve Tomáš Urban, který zužitkoval nádhernou přihrávku Antonína Duška - 0:3. Zbytek utkání byl pouze o tom, zda si Michal Nedvídek udrží své čisté konto a jak čas ukázal, příliš práce mu to nenadělalo. Snad jen Jan Hruška mu tuto radost mohl překazit, ale hostující beton předvedl velice rychlý pravý beton a bylo po šanci. Na druhé straně mohl v oslabení potrestat chybu Milana Karlíčka Petr Kica, ale i Filip Luňák ukázal, že je hradeckou jedničkou oprávněně. Utkání tak dospělo do konečného stavu 0:3, který viděla nejslabší domácí návštěva za několik posledních sezón, pouhých 885 diváků.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jan Berger 0 0 0 0 0
Vít Budínský 0 0 0 0 0
Zdeněk Čáp 0 0 0 0 0
Jaromír Florian 0 0 0 0 0
Jiří Hendrich 0 0 0 0 0
Jan Hruška 0 0 0 0 0
Ondřej Hruška 0 0 0 0 0
Jiří Kadlec 0 0 0 0 0
Milan Karlíček 0 0 0 0 0
Martin Koudelka 0 0 0 0 0
Jan Kubišta 0 0 0 0 0
Šimon Macháň 0 0 0 0 0
Petr Morkes 0 0 0 0 0
Patrik Moskal 0 0 0 0 0
Václav Pánek 0 0 0 0 0
Aleš Pazdera 0 0 0 0 0
Jaroslav Roubík 0 0 0 0 0
Tomáš Seidl 0 0 0 0 0
Štěpán Spudil 0 0 0 0 0
Daniel Volráb 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Filip Luňák 60 38 3 35 92,11 0 0

Fotogalerie