Zápasy
čt 25.2.2010 | Lukáš Souček

Třebíč se podruhé ujímá vedení v sérii

Zápasové menu

Třetí čtvrtfinálové utkání se hradeckým hokejistům vůbec nevydařilo. Třebíč si účast v play-off v prvním domácím utkání doslova vychutnala a porazila Hradec před 2720 diváky vysoko 10:4. Hradeckým hokejistům ve čtvrtek chyběl kapitán Jaroslav Roubík, který nemohl ze zdravotních důvodů nastoupit a s největší pravděpodobností se nezapojí ani do čtvrtého čtvrtfinálového střetnutí. Autor první hradecké branky Milan Karlíček zápas nedohrál. V závěru druhé třetiny totiž inkasoval trest 5 + OK. První zápas v hradeckém dresu má za sebou Josef Malý z druholigového Kolína, který do utkání nastoupil v první formaci s Janem Kubištou a Jiřím Kadlecem.

K vysokému vítězství nasměroval Horáky již ve 3. minutě zápasu Vilém Burian. Ideální zpracování přihrávky od parťáka Nahodila a povedený bekhendový blafák, Luňák byl v hradecké brance téměř bez šance. Třebíč se po úvodní vstřelené brance okamžitě vrhla znova do útoku, nechtěla ponechat nic náhodě, ovšem tlak byl brzy přibržděn hlavními sudími, kteří odpískali Ostřížkovi nedovolené bránění. Téměř celé oslabení odehráli hráči v bílém na výbornou. Hradec si dokázal vypracovat šanci na vyrovnání až v závěru početní výhody, nebezpečně napřáhl před Šturalou Budinský. Volný prostor branky ovšem trefit nedokázal. V 9. minutě upláchl s kotoučem útočník Třebíče Ondrej Šedivý a Luňák musel podruhé lovit kotouč ze své sítě, protože na kličku Šedivého byl krátký. Hosté mohli v 11. minutě snížit, k dispozici se jim naskytla téměř dvě minuty dlouhá přesilovka pěti proti třem. Třebíčská obrana v čele s brankářem však byla evidentně proti. Už to vypadalo, že přesilovka zůstane nevyužita, hosté ovšem nakonec přeci jen udeřili. Ve 13. minutě trefil přesně k pravé tyči Milan Karlíček. Přestřelka pokračovala. Za necelou minutu vyslal Káňa do úniku opět Ondreje Šedivého a ten stejnou kličkou uspěl proti Luňákovi i napodruhé. Třebíč při chuti tlačila na soupeře a opět z toho padla branka. V 15. minutě trefil nádherně od modré obránce Michal Kempný. Branky jakoby padaly ve stejných časových intervalech. V 17. minutě nabídli Horáci Hradci snížení, kterému předcházela hrubá chyba obrany při zakládání útoku při vlastní přesilovce. Za brankou Třebíče získal puk Berger, jenž okamžitě nahrál úplně volnému Ondřejovi Hruškovi, ten si s umístěním kotouče do branky poradil. Utkání mohlo být ještě mnohem zajímavější. Když se totiž vracel z trestné hostující Koudelka, tak dostal ideální nahrávku do brejku, brankář Štůrala si se střelou mezi nohy poradil. Dvacet vteřin před koncem úvodní třetiny zvýšil opět na tříbrankový náskok Radim Ostrčil, jehož nastřelený kotouč skončil až za zády gólmana, zřejmě toho moc neviděl.

Trend střílení branek nadále pokračoval. Luňáka sice do 2. třetiny vystřídal Alexa, ale ani ten nevydržel příliš dlouho s čistým štítem. Ve 23. minutě ho prostřelil Radim Heřman . Následnou početní výhodu hosté sice nevyužili, ale ve 27. minuty se přesto radovali ze snížení na 6:3. Střela Jana Hrušky si našla místo nad lapačkou domácího brankáře a ten podruhé v dnešním utkání inkasoval. Ve 29. minutě přinesla zvýšení na 7:3 přesilovková souhra. Její konec tvořil nahrávající Nahodil a od modré přesně střílející Jakub Kania. Hra se po sedmé brance na chvíli mírně zklidnila. Každé z mužstev si zahrálo neproměněnou početní výhodu. Ve 36. minutě se znovu ozval Ondrej Šedivý. S kotoučem objel branku a zasunul kotouč za brankářova záda, domácí útočník tak zkompletoval hattrick. Na ledě se dokonce objevilo několik kšiltovek od fanoušků. Ve 40. minutě nabil zostra Káňa. Projektil z jeho čepele tentokrát jen orazítkoval tyč. Přesto stačila Třebíč přidat do přestávky ještě jednu trefu. Střelu Ostrčila nádherně tečoval před brankou nikým neatakovaný Petr Zahradník.

Zápas se téměř změnil v exhibici. Horácká Slavia vymýšlela v útoku pohledné situace a hosté pouze dohrávali zápas s povinnosti, Ve 45. minutě se zrodila povedená akce. Laš přihrál do jízdy najíždějícímu Nahodilovi. Ten kotouč tečoval a ke štěstí hostů šel mimo branku. Hradečtí pak začali nezvládat konec zápasu. Vytvořili několik hrubek a často a zbytečně faulovali domácí hráče. Na zimním stadionu jsme se dočkali i desáté branky. Mezi obránci se prosmýkl Lukáš Nahodil, díky kterému se v Třebíči na světelné kostce po dlouhé době rozsvítila desítka. V 59. minutě bylo domácí mužstvo ještě posláno do oslabení pěti proti třem. Už, už to vypadalo, že Štůrala všechny kotouče pochytá. Nestalo se tak a Václav Lesák vteřinu před koncem upravil na konečných 10:4 pro Horáckou Slavii Třebíč.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jan Berger 0 1 1 0 12
Vít Budínský 0 1 1 -2 0
Lukáš Filip 0 0 0 -2 2
Jiří Hendrich 0 0 0 -1 0
Jan Hruška 1 1 2 0 4
Ondřej Hruška 1 0 1 -1 0
Petr Chytráček 0 0 0 -1 0
Jiří Kadlec 0 1 1 0 2
Milan Karlíček 1 0 1 -2 27
Martin Koudelka 0 0 0 -1 2
Aleš Křetínský 0 1 1 0 0
Jan Kubišta 0 0 0 -2 0
Václav Lesák 1 0 1 -1 0
Josef Malý 0 0 0 0 2
Patrik Moskal 0 0 0 -2 0
Richard Rapáč 0 0 0 -2 12
Tomáš Seidl 0 0 0 0 4
Jan Šejnoha 0 0 0 -1 2
Martin Táborský 0 1 1 -2 0
Daniel Volráb 0 0 0 -1 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Tomáš Alexa 40 30 5 25 83,33 0 0
Filip Luňák 20 20 5 15 75,00 0 0

Ohlasy k utkání

Jaromír Šindel (SK Horácká Slavia Třebíč): Utkání jsme chtěli rozhodnout ze začátku. Útočná síla je velká a možná tomu to skóre odpovídalo, i když nám to soupeř usnadnil. Obránci hráli místy lehkomyslně. Obránci brankáři moc nepomohli, ale Štůrala podal fantastický výkon. Zítra bude utkání bude úplně jiné. Myslím, že zákrok na Šedivého na sportovní hřiště nepatří a když hráč neunese, že dá někdo tři góly, musí počítat s tím, že přijde odveta.


Jiří Slabý (HC VCES Hradec Králové): Začátek nebyl z naší strany zase až tak špatný. Pak jsme ovšem udělali tři hrubé chyby a myslím si, že to dostalo domácí na koně. Za stavu 3:0 se soupeř hrající v takové pohodě, těžko zastavuje. Vytvořili jsme si nějaké šance na zvrat, ale pak jsme se nechávali zbytečně vylučovat. Někteří hráči to neunesli. Budeme na zítra měnit brankáře, protože Luňák je zraněny. Přijede nám gólman.