Zápasy
so 2.10.2010 | Jan Hrbáček, Lukáš Souček

Starší dorost porazil Písek 1:0 brankou v poslední minutě

Zápasové menu

Na hradecký ČEZ Stadion v sobotu odpoledne zavítali starší dorostenci Písku. Ve vyrovnaném střetnutí bylo k vidění spousta gólových příležitostí zejména po individuálních chybách. Prostor k vyniknutí tak dostali především oba brankáři. Z vítězství se nakonec radovali domácí po brance Marka Frka, který rozhodl o vítězi utkání až v poslední minutě zápasu, konkrétně v čase 59:14. Starší dorostenci v posledních třech extraligových utkáních nasbírali osm bodů a po nevýrazném vstupu do soutěže jsou znovu ve hře o čtvrtou příčku, která zajišťuje přímý postup do play-off.

V sobotním popoledni se utkali na stadionu v Hradci Králové domácí starší dorostenci s Pískem. Oba týmy v pátečním kole zvítězily a tak se dal čekat vyrovnaný hokej. A to se také potvrdilo. Na začátku první třetiny byli aktivnější hlavně domácí. Už ve 2. minutě měl velkou šanci Filip Ropický, jehož tvrdou střelu zachraňoval na brankové čáře jeden z píseckých obránců a hned minutu nato musel hradecký brankář Havelec tlumit dvě nebezpečné střely z úhlu v podání Vencla a Pravdy.

Hosté se oklepali v přesilovce při vyloučení Ondřeje Vlčka. Jeho jmenovec Filip Vlček, kapitán píseckých dorostenců, se pokusil překvapit brankáře Pavelku zpoza branky, ale puk mu v nadějné pozici utekl z hokejky. Po zbytek třetiny hrály oba týmy o hodně opatrněji, nikdo nechtěl udělat chybu, která by znamenala vedoucí branku. Martin Záhora svojí lehkou střelou domácího brankáře moc neprověřil, zato na druhé straně byli Hradečtí minutu před koncem třetiny zase blízo prvnímu gólu. Chybu obránce Vlčka ale Lukáš Pravda v tváří tvář Havelcovi nedokázal potrestat.

Ve druhé třetině se oba celky osmělily a po dvou minutách jsme viděli jasnou gólovku, hostující Marek Chalupský mířil pod víko, jenže Pavelka jeho ránu bleskově vytěsnil nad. Hra nahoru dolů přímo sváděla k brejkovým situacím. K jedné takové došlo ve 27. minutě. Písecký Dominik Vlk se řítil sám na brankáře a bekhendovým blafákem zakončoval do Pavelkovy lapačky. Za šest minut ujížděl na domácí klec písecký útočník, obránce Petr Pilař jej jednoznačně zahákoval a byl z toho dvouminutový trest.

Hosté v početní převaze ostřelovali domácího gólmana, ale bez výsledku. A tak přišli na řadu hradečtí hokejisté. Puk už skončil za brankovou čarou, jenže dostal se tam zřejmě nedovoleným způsobem a rozhodčí tak branku nemohl uznat. Neujala se ani další šance Pravdy minutu před koncem druhé třetiny, útočník domácích trefil jen připravenou Havelcovu lapačku.

Poslední třetí třetina byla plná nepřesností, jakoby po velkých šancích opadlo nadšení. Jen Chalupský se ve 42. minutě pokusil o nahodilou střelu od červené čáry. Vyloučení Šimončiče žádné velké šance hostů také nepřinesly a tak se začalo hrát až po dvou propagačních střelách z přelomu 50. minuty. To se do situace dvou na jednoho dostal Michal Procházka, ale nadějnou přihrávku na spoluhráče Bartoně poslal mimo.

Až s přibývajícími minutami to začalo hořet na obou stranách. Lukáš Pravda dvě své sólové akce zahodil a Tadeáš Ouzký zase trestuhodně netrefil prázdnou branku, ale jen a pouze brankářovu náruč. Písečti nezůstali pozadu a David Ciboch mohl v závěru rozhodnout. Jenže byli to domácí, kteří se přeci jen dočkali gólu. 46 vteřin před koncem normální hrací doby se trefil Marek Frk, jenž využil upadnutí soupeře a se štěstím protlačil puk za záda Davida Havelce - 1:0. Písečtí utrpěli opravdu krutou porážku v závěru zápasu.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Martin Bartoň 0 0 0 0 0
Marek Červený 0 0 0 0 0
Marek Frk 1 0 1 1 0
Lukáš Gabriel 0 0 0 0 2
Jan Havlena 0 0 0 0 0
Lukáš Kastner 0 0 0 0 0
Jindřich Kopsa 0 0 0 1 0
Matúš Kováč 0 0 0 1 0
Lukáš Nedvídek 0 0 0 0 0
Tadeáš Ouzký 0 0 0 0 0
Petr Pilař 0 0 0 0 2
Lukáš Pravda 0 0 0 0 0
Michal Procházka 0 0 0 0 0
Filip Ropický 0 0 0 1 0
Matěj Suk 0 0 0 0 0
Michael Šimončič 0 0 0 0 2
Lukáš Vencl 0 0 0 0 0
Ondřej Vlček 0 1 1 1 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jaroslav Pavelka 60 33 0 33 100,00 0 0

Fotogalerie