Zápasy
so 23.10.2010 | Radoslav Vavřina, Lukáš Souček

Starší dorostenci si z Liberce odvezli těsné vítězství

Zápasové menu

Starší dorostenci zavítali v pátek večer na led Bílých Tygrů a do utkání vstoupili nejlepším možným způsobem. Hned v první minutě poslal Hradec do vedení Marek Frk. Další trefu do černého přidal později Ondřej Vlček. Liberečtí ovšem v průběhu třetí třetiny vstřelili vyrovnávací branku a začínalo se od nuly. Hned v dalším střídání ale vrátil vedení na hradeckou stranu Lukáš Nedvídek a další branku přidal Marek Červený. Domácí celek v závěru zápasu hodně tlačil, ale dokázal pouze snížit na konečných 3:4.

Když se týmy setkaly naposledy, hradečtí hokejisté doma vyválčili výhru 6:1. Tehdy byli Tygři druzí, tentokrát vstupovali do zápasu z lepší, třetí pozice Hradečtí. Podle toho také vypadal začátek zápasu, už po šestnácti vteřinách se trefil Marek Frk - 0:1.

Obě strany si pak zahrály po jedné přesilovce, obě strany také v těchto fázích ovládaly ofenzivní pásmo, ani jedna ale branku netrefila. Ve třinácté minutě přišla druhá přesilovka Tygrů, na jejím konci ale stál hradecký gól v oslabení. Po Beránkově chybě na modré čáře se dostal do brejku Ondřej Vlček, který neudělal chybu a překonal domácího gólmana Blažka - 0:2. Zajímavý gól ale padl v devatenácté minutě na druhé straně. Zatímco Urbana s Knapem hradecký brankář Pavelka vychytal, na bombu Romana Pálka už neměl - 1:2. Tygři ještě chtěli před sirénou srovnat, i přesto, že se dostaly do oslabení, se dostal k šanci Patrik Urban, toho ale zastavilo Pavelkovo rameno.

Druhá třetina příliš mnoho ofenzivního hokeje nepředvedla, na led přišly především emoce, čehož mohli v polovině zápasu litovat za krátký spor Ouzký a Langhammer, oba byli vyloučeni za hrubost. Ještě předtím ale přišla největší šance třetiny, dvojice Mikyska-Psota vytvořila šanci pro Jandejska, který nejprve trefil boční síť, krátce poté mířil do tyče.

Třetí třetina se odehrávala v daleko ofenzivnějším tempu. Hned na začátku to byl opět Marek Frk a i když se hosté už radovali, rozhodčí jasně ukázal, že puk se přes brankovou čáru nedokutálel. O šest minut později se více radovali domácí a to díky skvělé teči Pálkovy střely, kterou vyrovnal stav utkání Matěj Psota - 2:2. Hned poté ale liberečtí obránci neuvěřitelně chybovali a Lukáš Nedvídek, sám před Blažkem, neměl problém s posláním Hradeckých zpět do vedení - 2:3. O dvě minuty později už Hradečtí vedli opět o dvě branky. Lukáš Pravda jel dva na jednoho s Vlčkem, místo přihrávky zvolil střelu pod víko a vstřelil vítězný gól - 2:4.

Od tohoto gólu už v útoku byli pouze Tygři, kteří se snažili vyrovnat. David Knap se pět minut před koncem dostal až k Pavelkovi, ten ale zákrokem utkání chytil jeho neuvěřitelný backhandový blafák. Minutu a půl před koncem se domácí dostali do přesilovky 6 na 4, hráli sice bez brankáře, výhoda to ale byla obrovská. Taky ji hned po několika vteřinách proměnil Adam Dlouhý, kterému poslal před branku puk Jan Kouba, který prošel přes celé hřiště - 3:4. V poslední minutě si Tygři vytvořili opravdu enormní tlak, největší šanci na srovnání měl Matěj Psota, který tečoval střelu těsně před hradeckou brankou, Pavelka ale hosty zachránil vskutku úžasným zákrokem.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Martin Bartoň 0 0 0 -1 0
Marek Červený 0 1 1 3 0
Marek Frk 1 1 2 2 4
Lukáš Gabriel 0 1 1 1 0
Lukáš Kastner 0 0 0 0 0
Jindřich Kopsa 0 0 0 -1 0
Matúš Kováč 0 0 0 1 2
Martin Matějček 0 0 0 0 0
Lukáš Nedvídek 1 0 1 1 0
Tadeáš Ouzký 0 0 0 0 4
Petr Pilař 0 0 0 1 0
Lukáš Pravda 1 2 3 2 0
Tomáš Půlpán 0 0 0 -1 0
Filip Ropický 0 0 0 1 0
Daniel Souček 0 0 0 -1 2
Matěj Suk 0 0 0 -1 0
Ondřej Vlček 1 1 2 2 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jaroslav Pavelka 60 33 3 30 90,91 0 0

Fotogalerie