Zápasy
so 4.12.2010 | Matěj Mayer, Lukáš Souček

Starší dorostenci jsou vítězové skupiny Střed, v posledním zápase porazili Budějovice

Zápasové menu

Starší dorostenci měli v pátek na programu poslední utkání první části extraligy staršího dorostu. Po první odehrané čtvrtině by si na hradecké mladíky as vsadil málokdo. Po sérii těsných prher se ovšem Východočeši zvedli a postoupili nejen přímo do play-off, ale také vyhráli celou skupinu Střed. V posledním střetnutí na ledě Českých Budějovic zvítězili Hradečtí 4:3. Extraliga dorostu bude pokračovat druhou částí již příští víkend.

První šanci utkání měl ve druhé minutě zápasu hostující Frk, ten byl sám před Podsklaským, ale nepřekonal ho. V osmé minutě utkání se rozsvítilo červené světlo za brankou Hradce Králové. Luboš Rob poslal ve středním pásmu nahrávku do jízdy Emilu Švecovi a ten prostřelil Pavelku. Hned v zápětí ale hosté korigovali díky brance Vlastimila Dostálka. Pak se hrálo vyrovnaně, ale bez nějaké vážnější šance. Tu přinesl až konec první třetiny. To se do střelby z mezikruží dostal Luboš Rob. Pavelku však nepřekonal a tak byl stav po první třetině utkání 1:1.

Na začátku druhé dvacetiminutovky přišlo domácí mužstvo pozdě a tak vyfasovalo zbytečně dvouminutový trest. Přesilovou hru ale hosté využít nedokázali. Velkou šanci Hradce Králové měl ve 33. minutě Barton. Ten se ocitl sám před Podskalským, ale nepřekonal ho. V 35. minutě už se domácí dočkali vedoucí branky. Jan Havlena prokličkoval mezi obránci a překonal Podskalského střelou pod horní tyč. O pár sekund později přidali hosté další branku. Nahození od modré Petra Pilaře skončilo až za zády Podskalského. Ve 37. minutě jel sám na Pavelku Svoboda, ale na brankáře hostí i nepřišel. 21 sekund před koncem stáhli náskok domácí. Střela Jaroslava Kypty od modré čáry prošla Pavelkovi. Po druhé třetině byl tedy stav 2:3.

Na začátku třetího dějství ujížděl na Pavelku Svoboda a byl faulován. Rozhodčí tak nařídil trestné střílení. K němu se rozjel sám postižený hráč a tvrdou ranou trefil pouze tyčku. Ve 46. minutě dali hosté gól do posunuté branky a rozhodčí nařídil trestné střílení. Pravdovi se nájezd nepovedl a Podskalský ho vychytal. O dvě minuty později už se ale hosté prosadili. Střelou od modré slavil úspěch Martin Matějček. Stav tedy byl 2:4 a domácím se krátil čas. Hned v 50. minutě se dočkali snížení z hole Emila Švece, který se prosadil z bezprostřední blízkosti. Domácí už se ale dalšího úspěchu nedočkali a nepomohla jim ani závěrečná hra bez brankáře.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Martin Bartoň 0 0 0 -2 0
Vlastimil Dostálek 1 1 2 2 0
Marek Frk 0 0 0 -1 0
Lukáš Gabriel 0 0 0 0 0
Jan Havlena 1 0 1 0 0
Jindřich Kopsa 0 0 0 2 0
Matúš Kováč 0 1 1 1 0
Martin Matějček 1 0 1 -1 0
Lukáš Nedvídek 0 0 0 -2 0
Tadeáš Ouzký 0 0 0 2 0
Petr Pilař 1 0 1 -1 2
Lukáš Pravda 0 2 2 0 0
Tomáš Půlpán 0 0 0 -1 2
Filip Ropický 0 0 0 1 0
Daniel Souček 0 0 0 -1 0
Ondřej Vlček 0 1 1 1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jaroslav Pavelka 60 27 3 24 88,89 0 0