Zápasy
ne 21.11.2010 | Martin Huťťan, Martin Voltr

Zásluhou Ondřeje Březiny otočila juniorka zápas v Písku

Zápasové menu

Poté, co se v týdnu utkal se soupeřem z Písku hradecký A-tým i starší dorost, vyjeli na jih Čech k vzájemnému utkání také junioři. Na první branku se čekalo téměř do poloviny zápasu a na svědomí ji měli domácí. Ve třetí třetině však v rozmezí tří minut dvakrát udeřil hradecký snajpr Ondřej Březina a díky definitivní pojistce do prázdné brány z hole Jiřího Světlíka si Východočeší odvezli plný bodový zisk za výhru 3:1. Na čele ligové skupiny Střed nyní mají tříbodový náskok před druhým Kolínem.

První výraznější akce proběhla na konci čtvrté minuty, kdy se hostující Březina pokusil ohrozit píseckou klec z mezikruží, mířil ale mimo tyče. První větší šanci domácích zaznamenal o chvíli později Ivan Radosta, ani on ale nebyl v podobné šanci úspěšný. Dalších pět minut se hra přelévala ze strany na stranu a oba brankáři si připsali několik zákroků. Krátce po polovině první části šel Písek poprvé do oslabení, zvládl ho však bez větších problémů. Hosté se sice menší tlak před brankou domácích vytvořili, Písek se ale ubránil. Následně i domácí vystrčili růžky a gólman hostů se měl co ohánět. Po tomto píseckém tlaku se do úniku jeden na jednoho dostal hostující Dominik Barbora, bekhendem však brankáře Písku nepřekonal. V poslední minutě první části si Písečtí aktivitou v soupeřově třetině vynutili faul, a tak si zahráli první přesilovku, která se přelila do druhé třetiny.

Písečtí přesilovku nevyužili i díky několika skvělým zákrokům hostujícího brankáře. Hra se od první třetiny příliš nezměnila, a tak se pořád hrál pohledný vyrovnaný hokej se šancemi na obou stranách. V osmé minutě druhé třetiny se sám před Mahdalem ocitl písecký David Homolka a ze dvou metrů vystřelil Píseckým vedení. Hosté mohli odpovědět v následné přesilovce. Na brankáře Bláhu ale nikdo z hradeckých hráčů recept nenašel. Následně se do samostatného úniku dostal hradecký Daniel Filip, puk mu ale v rozhodující chvíli sjel z hokejky. Namazáno před branku dostal domácí Lukáš Moudrý, ani jemu se ovšem nadvakrát prostřelit brankáře hostů nepodařilo. Stejně jako v první třetině, také na konci té druhé si Písečtí zahráli přesilovou hru, která se opět přelila do dalšího dějství.

Na začátku třetí třetiny hokejisté Písku zaznamenali několik nebezpečných střel, ani jednou se však skóre neměnilo. I po skončené přesilovce si Písek držel velký tlak a gólman Hradce Králové musel být neustále v pozoru. Do úniku dvou na jednoho se dostali následně Hradečtí a dočkali se z této akce vyrovnání. Pavučinky v horním rohu branky Ondřeje Bláhy vymetal Ondřej Březina. I po obdrženém gólu si písecká juniorka držela převahu a vytvářela si nespočet šancí, ani jedna ale Mahdala nepokořila. Ve dvaapadesáté minutě se z gólu radovali naopak hosté. Opět se ranou pod horní tyč prezentoval Ondřej Březina a poslal svůj tým poprvé v utkání do vedení. V následující minutě dostali Písečtí ještě jednu výhodu přesilové hry. Během ní se Písek dostal do mnoha šancí, ale ani tentokrát to gólem neskončilo. V závěru utkání šli hosté do oslabení a Písek zkoušel hru bez brankáře. Po vyhraném buly před brankou soupeře Písečtí vstřelili gól, pro dosažení rukou ho ale rozhodčí neuznal. Ihned poté Hradečtí definitivně rozhodli zápas, neboť Jiří Světlík dokázal trefit prázdnou klec domácích.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Dominik Barbora 0 0 0 0 0
Jiří Filip Bohdanecký 0 0 0 -1 0
Ondřej Březina 2 0 2 2 0
Tomáš Bujňák 0 0 0 -1 4
Jakub Drda 0 0 0 -1 0
Daniel Filip 0 2 2 2 0
Tomáš Havelka 0 0 0 -1 0
Pavel Hlavatý 0 0 0 0 0
Vít Hradecký 0 1 1 1 0
Filip Jakubčo 0 0 0 0 14
Martin Knotek 0 0 0 2 0
Daniel Komárek 0 0 0 0 0
Jan Kulhánek 0 0 0 0 0
Jan Pechánek 0 0 0 0 0
Lukáš Stříteský 0 0 0 0 0
Jiří Světlík 1 0 1 1 0
Michael Urban 0 0 0 2 0
Pavel Vaněk 0 0 0 2 0
Vojtěch Zajíček 0 0 0 1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Michal Mahdal 60 44 1 43 97,73 0 0

Ohlasy k utkání

Tomáš Luštinec (HC VCES Hradec Králové):
Utkání bylo z obou stran velice kvalitní. Domácí jsou si vědomi toho, že jsou na sestupových příčkách, a hráli velice dobře a dost nás potrápili. Ve třetí třetině se zápas otočil. Vyloučení před neuznaným gólem bylo diskutabilní, a tak to chtěl rozhodčí nejspíše kompenzovat. Naštěstí se nám podařilo zápas dotáhnout do úspěšného konce.