Zápasy
ne 27.2.2011 | Martin Huťťan, Martin Voltr

Junioři porazili Písek také počtvrté, tentokrát 7:3

Zápasové menu

V nabité sestavě včetně obránce Zdeňka Čápa odcestovali hradečtí junioři do Písku. První třetinu sehráli s domácím týmem vyrovnaně 2:2, ale poté už začali potvrzovat svou roli favorita. Svému soupeři zasadili dalších pět úderů a protože Písek v předposlední minutě ještě korigoval skóre, Hradečtí v konečném výsledku zvítězili 7:3. Svého soupeře tak porazili ve všech čtyřech duelech sezóny.

Hned na začátku utkání, a to ve druhé minutě, dostali domácí výhodu přesilové hry. V této přesilovce si hráči Písku vytvořili několik slibných šancí. Jenomže všechny střely vytěsnil brankář nebo hráči z Hradce Králové. Hned po přesilovce se dostali písečtí do úniku dvou na jednoho. Po přihrávce Lukáše Moudrého zakončoval Jan Kafka, ale pouze do hrudi gólmana hostů. Následně se písečtí radovali z první branky. Střelou z půlky hřiště se prezentoval Marcel Dvořák.

Před polovinou prvního dějství si šel na trestnou lavici sednout hostující Daniel Filip za podražení. Písku se tato přesilovka moc nepovedla a 20 sekund před vypršením trestu hostů šli do čtyř. Hráči z Hradce Králové tuto výhodu dokázali využít. Vyrovnávací gól vstřelil Aleš Půlpán. Po tomto gólu se Hradečtí dostali na koně a zatlačili Písek do obranného pásma. Během tlaku si vytvořili spoustu šancí, ale skóre se nezměnilo.

Ke konci této třetiny sice hosté skórovali, ale branka nemohla být uznána pro postavení útočícího hráče v brankovišti. Jenže hned při dalším útoku Hradce se nakonec skóre měnilo. Gól na 1:2 vstřelil Tomáš Bujňák po nahrávce Martin Knotka. To ale nebylo vše. V poslední minutě se krásnou střelou do víka prezentoval písecký Marek Vaniš a vsítil tak velice důležitý vyrovnávací gól. Ještě společně se signalizací konce třetiny se hosté dostali do dalšího oslabení. Písecká juniorka si tuto přesilovku přenesla do druhé třetiny.

Během tohoto oslabení hostů se hradecký Milan Valášek dostal do samostatného úniku. Naštěstí pro domácí nedokázal jejich brankáře prostřelit. Písecké juniorce se tato přesilovka vůbec nepovedla a tak stav utkání zůstal 2:2. Ve třiadvacáté minutě dostali výhodu přesilovky i hosté. Do obrovské šance v přesilovce se dostal Martin Knotek, který po přihrávce Tomáše Bujňáka před branku, střílel z první, ale v tu chvíli podržel domácí mužstvo jejich gólman Vít Lehečka.

Po jedné minutě přesilovky Hradce se Písečtí dostali do třech. Následně dostala obě mužstva tresty. Na písecké straně Ondřej Liška 2 minuty za hrubost a na straně hostů Šimon Macháň 2 minuty taktéž za hrubost. Hrálo se stále 5 na 3. Hráčům z Hradce Králové se sice nepovedlo využít dvojnásobnou přesilovku, ale když už se hrálo 5 na 4, tak za ně skóroval Martin Knotek. Hned po tomto gólu si domácí vytvořili obrovský tlak, ve kterém si vynutili další trest pro hosty. Ani tentokrát přesilovku nevyužili.

Byla to třetina plná vyloučení, protože se do dalšího oslabení dostala písecká juniorka. Po čtyřiačtyřiceti sekundách se hrálo 4 na 4 po faulu hradeckého Daniela Komárka. V osmatřicáté minutě, když už se hrálo 5 na 5, podržel domácí mužstvo jeho brankář po nebezpečné střele hostů. Následně se již Hradec Králové mohl radovat z další branky. Ranou do víka se prezentoval Milan Valášek a zvýšil stav utkání na 2:4. Do konce třetiny se hra rozhárala a nic zajímavého se už neudálo.

Hned po úvodním buly se písečtí hnali do útoku a po prvních deseti vteřinách vyslali první střelu posledního dějství. Poté se písecký Jakub Furch objevil sám před gólmanem. Jenomže mířil nad branku. Již ve třiačtyřicáté minutě jsme opět mohli vidět přesilovou hru. Tentokrát byla výhoda na straně Písku. I když měli Písečtí několik nebezpečných střel, tak ani tentokrát se jim nepovedlo přesilovku využít. Následně se před brankou hostů objevil další písecký hráč. Bohužel pro domácí ho nedokázal prostřelit.

V polovině poslední třetiny se domácí dostali do oslabení. Hosté tuto přesilovku nevyužili. Pár vteřin po vypršení trestu za hosty zvyšoval stav utkání na 5:2 Albert Popler krásnou ranou od modré čáry, přesně do šibenice. Hned v další minutě se Hradečtí opět radovali z gólu. Pěknou střelou k tyči hned po buly se prezentoval Jan Vlček. Po tomto inkasovaném gólu se písecká juniorka dostala do dalšího oslabení. Tentokrát Hradec výhodu využil. Další gól vsítil Milan Valášek.

V sedmapadesáté minutě se opět Písečtí ocitli sami před brankou, ale ani Radek Volf nemířil přesně. Na úplném konci třetiny dostala písecká juniorka dvouminutovou výhodu přesilovky 5 na 3. Ale už po sedmnácti vteřinách byl vyloučen i písecký hráč, a tak se hrálo 4 na 3. Necelé dvě minuty před koncem korigoval skóre domácí kapitán Jan Sýbek na 3:7. Osmnáct vteřin před koncem zápasu dostali oba týmy trest za hrubost. Na písecké straně dvouminutový trest a na straně hostů pětiminutový trest. V posledních sekundách se už skóre nezměnilo.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Dominik Barbora 0 0 0 0 0
Ondřej Březina 0 2 2 0 0
Tomáš Bujňák 1 0 1 2 0
Zdeněk Čáp 0 0 0 2 12
Jakub Drda 0 0 0 -2 4
Daniel Filip 0 2 2 2 2
Pavel Hlavatý 0 0 0 0 0
Vít Hradecký 0 0 0 0 0
Lukáš Karlík 0 0 0 -2 2
Martin Knotek 1 2 3 1 0
Daniel Komárek 0 0 0 1 27
Jan Kulhánek 0 0 0 0 0
Šimon Macháň 0 1 1 0 2
Václav Pánek 0 0 0 0 0
Albert Popler 1 0 1 3 0
Aleš Půlpán 1 0 1 0 2
Patrik Stehno 0 0 0 2 0
Milan Valášek 2 0 2 0 0
Jan Vlček 1 0 1 1 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Daniel Vyčítal 60 25 3 22 88,00 0 0

Ohlasy k utkání

Tomáš Komárek (HC VCES Hradec Králové):
Pro nás byl dnešní zápas už jen taková povinnost, protože jsme tuhle ligu už vyhráli. Soupeř hrál sice první třetinu dobře, ale potom jsme je už přehrávali. Takže si myslím, že to je zasloužený výsledek. V posledních třech, čtyřech střídáních tam byly některé ostré zákroky, které tam neměly být, ale jinak si myslím, že to bylo slušné utkání.