Zápasy
so 11.12.2010 | Tomáš Božek

Starší dorost zvítězil posedmé v řadě, tentokrát nad Českými Budějovicemi

Zápasové menu

Po páteční výhře nad Havlíčkovým Brodem dnes starší dorostenci přivítali na ČEZ stadionu soupeře z Českých Budějovic. Hradečtí mladíci zvítězili 3:1, když dvě branky zaznamenal Marek Frk a skvělým výkonem se opět prezentoval Jaroslav Pavelka.

Do vedení šel Hradec

V polovině třetí minuty se do velké šance dostali Vlček s Pravdou, když sami ujížděli na brankáře, ale situaci řešili zbytečnou kombinací a Gábovi stačilo nastavit beton. O minutu později střílel Nedvídek, ale Gába zasáhl lapačkou. Oba týmy si pak vyzkoušely hru v početní převaze, ale moc šancí si nevytvořily. Na začátku 10. minuty mohl budějovickou chybu ve střídání potrestat Nedvídek, ale obránci se k němu nakonec stihli vrátit. V polovině 11. minuty vystřelil z mezikruží David Bílek, ale Pavelka si s jeho střelou poradil. Na konci 13.minuty přihrál Pravda Frkovi, ale jeho teč mířila mimo.

V polovině 16. minuty se poprvé měnilo skóre. Lukáš Pravda s Markem Frkem ujeli budějovické obraně a druhý jmenovaný poslal Hradec do vedení – 1:0.

Na konci třetiny si domácí zahráli ještě jednu přesilovku, ale ta se jim moc nepovedla. I díky skvělému Pavelkovi tak byl stav po 20 minutách příznivější pro hradecký tým.

Ve druhé části domácí zvýšili vedení

Na začátku 22. minuty kapitán hostů Jiří Bárta dvakrát střílel z dobré pozice, ale pokaždé těsně vedle. Budějovice si pak zahrály přesilovku, ale Hradec se bez větších potíží ubránil. V čase 25:44 dostali domácí skvělou příležitost zvýšit svůj náskok – byli vyloučeni dva hráči Budějovic, a Hradec tak měl možnost hrát dvě minuty v pěti proti třem. Tuto přesilovku však nevyužil. Na konci 34. minuty opět domácí podržel Pavelka, když vytasil skvělý zákrok proti Bártovi,který se vrátil z trestné lavice.

V čase 34:20 domácí udeřili podruhé – Petr Škopek vysunul do samostaného úniku Marka Frka, který prostřelil podruhé v tomto zápase Gábu – 2:0.

Hosté hráli další přesilovku, ale v hradeckém brankovišti opět čaroval Jaroslav Pavelka, který vychytal obrovskou šanci Tomáše Pařízka. V polovině 37. minuty Marek Frk zalehnul puk ve vlastním brankovišti a hosté dostali možnost trestného siřílení. David Bílek chtěl Pavelku překvapit zasunutím mezi betony, ale hradecký brankář puk vyrazil.

Žádná další branka už ve druhé třetině nepadla a hradečtí hokejisté tak odcházeli do kabin za velmi nadějného stavu 2:0.

Ve třetí třetině Hradec vedení udržel

Na konci 45. minuty se povedla nádherná klička Lukášovi Pravdovi, který ale střílel mimo. V polovině 46. minuty se poprvé dočkali branky i hosté. Z dorážky se prosadil Jonáš Beneš a snižil tak na rozdíl jediné branky – 2:1.

V polovině 50. minuty však domácí opět odskočili na rozdíl dvou branek - Marek Červený dostal puk na modré čáře a přesnou střelou zvýšil na 3:1.

Budějovičtí mohli snížit nepříznivý stav v přesilové hře. Dvakrát se dostal do dobré šance Jiří Bárta, ale pokaždé ztroskotal na vynikajícím Pavelkovi. Hradec se ubránil a mohl šetřit čas.

Poslední šanci měli ještě hosté v samotném závěru, když po vyloučení jednoho z domácích hráčů hráli power- play. Překonat Pavelku se jim však nepodařilo a všechny tři body tak zůstaly v Hradci Králové.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Martin Bartoň 0 0 0 0 4
Marek Červený 1 0 1 3 0
Vlastimil Dostálek 0 0 0 -1 2
Marek Frk 2 0 2 3 2
Jan Havlena 0 0 0 0 0
Lukáš Kastner 0 0 0 0 0
Roman Konečný 0 0 0 0 0
Jindřich Kopsa 0 0 0 -1 0
Matúš Kováč 0 0 0 -1 0
Lukáš Nedvídek 0 0 0 0 0
Tadeáš Ouzký 0 0 0 -1 0
Petr Pilař 0 0 0 3 2
Lukáš Pravda 0 2 2 3 0
Tomáš Půlpán 0 0 0 0 0
Filip Ropický 0 0 0 -1 0
Lukáš Vencl 0 0 0 2 0
Ondřej Vlček 0 0 0 1 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jaroslav Pavelka 60 41 1 40 97,56 0 0