Zápasy
pá 21.1.2011 | Tomáš Božek, Lukáš Souček

Starší dorostenci porazili Vsetín těsně 3:2

Zápasové menu

Starší dorostenci nastoupili v pátek na domácím kluzišti proti Vsetínu a již v deváté minutě utkání šli do vedení po přesné trefě Lukáše Pravdy. Na začátku druhého dějství se podařilo hostům vyrovnat, ale Hradec vzápětí odskočil do vedení na rozdíl dvou branek. Vsetínští ovšem dvě vteřiny před druhou sirénou přidali kontaktní gól a o dramatickou závěrečnou část zápasu bylo postaráno. Vsetín se tlačil do vyrovnání, byl aktivnějším celkem, ale na brankáře Pavelku v bráně Hradce recept nenašel. Východočeši udrželi těsné vedení 3:2 a do tabulky si připsali další tříbodové vítězství.

V první třetině šel Hradec do vedení

V úvodu zápasu měli více ze hry hosté, ale Hradec se dobře bránil. První obrovská šance domácích přišla v osmé minutě, kdy se k volnému puku dostal Ondřej Vlček, ale brankář Vsetína Kohn se stihl přesunout a betony zamezil hradeckému útočníkovi ve skórování. I přes mírnou převahu Vsetína se jako první radovali domácí. Na konci deváté minuty nahrál Ondřej Vlček mezi kruhy volnému Lukáši Pravdovi, který střelou nad Kohnovu lapačku otevřel skóre zápasu – 1:0.

K zajímavé situaci došlo v polovině dvanácté minuty, když dostal dvouminutový trest hostující trenér Luboš Jenáček, který hlasitě komentoval výroky rozhodčího. Na konci 16. minuty se do dobré pozice mezi kruhy dostal Michal Žák, ale střela mu příliš nesedla a tak si s ní Pavelka bez problémů poradil. Vsetín měl ještě šanci srovnat skóre v přesilovce, ale Pavelka svůj tým podržel a Hradec tak po dvaceti minutách vedl nejtěsnějším rozdílem 1:0.

Ve druhé části padly čtyři branky

I do druhé třetiny vstoupili lépe Vsetínští. Ve 22. minutě ještě Slováčkův pokus chytil Pavelka, ale o chvíli později už se hosté dočkali vyrovnání. Střelu Martina Ptáčníka od modré tečoval Dominik Tobola a Vsetín tak využil přesilovku a srovnal na 1:1. Na začátku 25. minuty mohl Hradci vrátit vedení Lukáš Nedvídek, když Kohn jeho střelu jen vyrazil nad sebe, ale plachtící puk do branky nezapadl. Ve 27. minutě mohl vést Vsetín, když se Janeba po chybě v rozehrávce domácích dostal mezi kruhy k puku, ale Pavelka zasáhl lapačkou. A tak se znovu z vedení radoval domácí tým – Michal Procházka se vložil do rozehrávky hostí, našel před brankou volného Lukáše Nedvídka a ten vrátil Hradci vedení – 2:1.

V polovině 33. minuty mohli hosté vyrovnat, Michal Brida byl úplně sám před Pavelkou, který ho však vychytal. Dvě minuty před druhou sirénou šel Hradec do dvoubrankového vedení – Lukáš Pravda ještě Kohna nepřekonal, ale Marku Frkovi už se to povedlo a Hradec vedl 3:1. Hradec byl v závěru třetiny příliš pasivní a to se mu nevyplatilo – dvě sekundy před koncem třetiny našel Ondřej Slováček volného Michala Žáka, který si obhodil Pavelku kličkou a snížil na 3:2.

V závěru žádný gól nepadl a Hradec tak získal další tři body

Ve 43. minutě po Kopsově chybě jel na Pavelku Janeba, ale hradecký brankář svůj tým opět podržel. Oba týmy si zahrály přesilovku, ale tu se jim nepodařilo využít, asi největší šanci měl v 50. minutě Martin Bartoň, ale trefil jen Kohnův beton. V 57. minutě dostal perfektní pas Martin Štrbík, ale zblízka na Pavelku nevyzrál. V závěru si ještě vzali hosté oddechový čas a v poslední minutě zkusili hru v šesti bez brankáře, ale domácí se ubránili a v dnešním zápase si tak i díky skvělému Pavelkovi v brance připsali další tři body do tabulky.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Martin Bartoň 0 0 0 -1 0
Marek Červený 0 0 0 1 0
Marek Frk 1 0 1 2 0
Jan Havlena 0 0 0 0 0
Šimon Havlík 0 0 0 1 2
Lukáš Kastner 0 0 0 0 0
Roman Konečný 0 0 0 0 0
Jindřich Kopsa 0 0 0 1 0
Matúš Kováč 0 0 0 1 2
Lukáš Nedvídek 1 0 1 1 0
Petr Pilař 0 0 0 1 0
Lukáš Pravda 1 1 2 2 2
Michal Procházka 0 1 1 1 0
Tomáš Půlpán 0 0 0 -1 0
Filip Ropický 0 0 0 -1 0
Daniel Souček 0 0 0 0 0
Ondřej Vlček 0 1 1 2 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jaroslav Pavelka 60 39 2 37 94,87 0 2