Zápasy
pá 11.3.2011 | Lenka Jonešová, Lukáš Souček

Starší dorostenci zdolali Litvínov na nájezdy

Zápasové menu

Starší dorostenci přivítali v pátek odpoledne na domácím ledě Litvínov. Již předchozí střetnutí těchto dvou celků nabídlo zajímavou podívanou a nejinak tomu bylo i ve 48. extraligovém kole. Domácí celek šel v utkání třikrát ve vedení. Litvínov ovšem třikrát dokázal vyrovnat a ve třetím dějství šel dokonce do vedení. Svěřencům trenéra Miloše Říhy se ale podařilo zápas dovést do prodloužení a nakonec až k samostatným nájezdům. V této disciplíně byli nakonec úspěšnější domácí, když v poslední možné chvíli zařídil bonusový bod pro Hradec dvěma góly Michal Procházka.

Během tří minut padly tři góly

Domácí začali o poznání aktivněji než hosté a díky tomu se přesně po minutě hry mohli radovat z první vstřelené branky, když nahození Michala Procházky skončilo až za zády překvapeného Soukupa. Litvínovští ale na nic nečekali a rychle dokázali odpovědět. Ve hře čtyř proti čtyřem se přes hradeckou obranu prokličkoval Jakub Zdeněk a prudkou ranou prostřelil Pavelku.

Jenže po šedesáti sekundách se znovu radovali Hradečtí, když Lukáš Gabriel zakopl před Soukupem, ale i z pádu dokázal prostřelit hostujícího gólmana. Následně se hra uklidnila a do větší šance se dostal až v sedmnácté minutě Matai, který se zbavil Pilaře a sám uháněl na Jaroslava Pavelku. Hradecký gólman ale předvedl vynikající zákrok a Mataiův únik zneškodnil. Po úvodní třetině tak na ukazateli skóre svítil stav 2:1.

Vyrovnaná druhá třetina

Vstup do druhé pasáže měli lepší hosté, vypracovali si několik slibných šancí, které ale v závěru vždy zlikvidoval gólman Pavelka. Válek s Micalem ujížděli na Pavelku, ale druhý jmenovaný trestuhodně netrefil prázdnou hradeckou svatyni, vzápětí ale zlepšený litvínovský výkon odměnil gólem Jakub Matai, který překonal domácího gólmana střelou k levé tyči. Po klidnější části se vhazovalo u Soukupa, Hradečtí ihned vystřelili na jeho klec a po několika dorážkách zakončil do poloprázdné branky Ondřej Vlček.

Následně se na ledě začalo přiostřovat, nejprve dostali dvě minuty za hrubost Vlček s Procházkou, a poté se do sebe pustili Roman Konečný s Jakubem Šrámkem. Po rozdání trestů se tak hrálo ve třech proti čtyřem. Litvínovští v přesilové hře nic nevymysleli, ale už ve hře čtyř proti čtyřem si obkroužil Pavelkovu bránu Jakub Procházka a střelou k volné tyčce překonal hradeckého gólmana a srovnal skóre utkání.

Dramatická třetí část

Hned ve druhé minutě třetí části se mohli z branky radovat hosté z Litvínova, ale rozhodčí gól Mataie neuznal pro postavení útočícího hráče v brankovišti. Kvůli zbytečným faulům hradeckých hráčů měli v této části převahu hosté, kteří na Pavelku vyvíjeli velký tlak, ale dlouho se jim nedařilo výborně chytajícího domácího gólmana překonat. Ve dvaapadesáté minutě ale nejprve Matai na Pavelku nevyzrál, ale po přihrávce na Josefa Řehulku už se Litvínovští nemýlili a šli do vedení. Z gólu se ale domácí rychle oklepali, u hrazení se ke kotouči dostal Filip Ropický, ujel dvěma protiháčům a přesnou střelou překonal Soukupa a znovu zdramatizoval utkání. V poslední pětiminutovce už nechtěl ani jeden z týmů udělat chybu a utkání dospělo za stavu 4:4 do prodloužení.

Hradečtí rozhodli v nájezdech

Prodloužení bylo z obou stran opatrné, Mataiovu střelu dorážel Marek Švarc, ale Pavelka přikryl puk pod lapačku, na druhé straně byl, v dnešním zápase velmi aktivní, Filip Ropický, ale ani on Soukupa nepřekonal a na řadu tak přišly nájezdy, ve kterých si bod navíc díky dvěma přesným zásahům Michala Procházky vystřelili domácí hráči.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Martin Bartoň 0 1 1 0 2
Lukáš Gabriel 1 1 2 1 0
Jan Havlena 0 0 0 0 2
Šimon Havlík 0 0 0 0 2
Daniel Klemenc 0 0 0 0 0
Roman Konečný 0 0 0 0 27
Jindřich Kopsa 0 0 0 0 2
Matúš Kováč 0 0 0 1 0
Martin Matějček 0 0 0 -1 0
Lukáš Nedvídek 0 1 1 0 2
David Novotný 0 0 0 0 0
Tadeáš Ouzký 0 0 0 -1 0
Petr Pilař 0 0 0 -2 2
Lukáš Pravda 0 1 1 -1 2
Michal Procházka 2 0 2 -1 0
Tomáš Půlpán 0 1 1 2 0
Filip Ropický 1 0 1 -1 0
Daniel Šeps 0 0 0 0 0
Ondřej Vlček 1 0 1 0 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jaroslav Pavelka 65 42 4 38 90,48 0 0