Zápasy
st 23.3.2011 | Lenka Jonešová, Lukáš Souček

Starší dorostenci nezvládli ani druhý zápas, postupuje Litvínov

Ve středu odpoledne byl na zimním stadionu v Hradci Králové na program druhý zápas osmifinále staršího dorostu s Litvínovem. Domácí celek potřeboval zvítězit, aby si vynutil třetí rozhodující zápas. Začátek zápasu vyšel Východočechům podle představ. Nejprve vedli 2:0, ve dvanácté minutě pak 3:1. Litvínovští ale prokázali velkou sílu zejména v ofenzívě a již ve druhém dějství šli poprvé v utkání do vedení. Hradečtí působili hodně unaveným dojmem a za stavu 3:5 už se jim nepodařilo vrátit do utkání. Hosté v posledních dvaceti minutách přidali ještě tři branky a celkově tak zvítězili vysoko 8:3. Do čtvrtfinále tak postupuje Litvínov, pro Hradec dobře rozjetá sezóna skončila hned v prvních dvou zápasech vyřazovacích bojů.

Hradečtí hokejisté si nemohli přát lepší začátek. Hned po úvodní minutě hry se do samostatného úniku dostal Lukáš Kastner a nekompromisní střelou překonal ležícího gólmana. Známé heslo nedáš, dostaneš zafungovalo na začátku šesté minuty, když se po několika neproměněných šancích Litvínova prosadil ranou od modré čáry kapitán Ondřej Vlček.

Hosté hýřili aktivitou a v desáté minutě mohli sklízet ovoce. Jakub Matai zpoza Pavelkovy svatyně našel Jakuba Šrámka který přesně zakončil a snížil vedení domácích. Hradečtí ale našli rychlou odpověď. Při přesilové hře si na modré čáře vybruslil do střelecké pozice Jindřich Kopsa a střelou nad Horákovu lapačku znovu navýšil hradecké vedení o dvě branky.

O minutu později ale hosté opět snížili. Při přesilové hře vyslal na Pavelku tvrdou ránu Fučík, jeho střelu domácí gólman ještě vyrazil, ale na dorážku Jakuba Procházky už byl krátký. Tento gól hosty z Litvínova ještě více nakopl a až do konce utkání na ledě jasně dominovali. Domácí měli velké štěstí, když se po obrovské minele Marka Červeného na Pavelku řítil Trübenekr, ale v rozhodující chvíli přestřelil. Domácí hokejisté si nedokázali vypracovat žádnou vážnější akci, a tak znovu udeřili hosté. Dominik Čeřovský srovnal skóre na 3:3.

Začínalo se tedy od nuly, ale bohužel pro domácí, trefovali se už jenom hosté. Třetí přesilovka pro Litvínov znamenala třetí gól v Pavelkově bráně. Po Mataiově přihrávce zakončoval do prázdné brány Jakub Šrámek. V jednatřicáté minutě se puku zmocnil nikým nehlídaný Jan Trübenekr, vybruslil si před Jaroslava Pavelku a přidal další gól. Po delší odmlce se do pěkné šance dostali domácí, ale proti Vlčkově dorážce dobře zasáhl Horák.

Třetí třetina patřila Litvínovským, hned v její první minutě se puku ve středním pásmu chopil Jakub Matai, prokličkoval se za hradecké obránce a střelou do horního rohu překonal brankáře Pavelku. V padesáté minutě Pavelka opět jen vyrazil Fučíkovu střelu před sebe a doplatil na to, když Jakub Matai z dorážky znovu rozvlnil hradeckou síť. Domácí hráči už byli bezmocí. Poslední ránu hradeckým mladíkům zasadil po přesném pasu od Šrámka Jakub Procházka a po vyrovnané první třetině uzavřel svým gólem skóre na 3:8.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Martin Bartoň 0 0 0 0 0
Marek Červený 0 1 1 -1 2
Vlastimil Dostálek 0 0 0 0 0
Marek Frk 0 0 0 -1 0
Lukáš Gabriel 0 1 1 -1 2
Jan Havlena 0 0 0 -2 0
Šimon Havlík 0 0 0 0 0
Lukáš Kastner 1 0 1 0 2
Roman Konečný 0 0 0 0 0
Jindřich Kopsa 1 0 1 -2 2
Matúš Kováč 0 1 1 0 0
Martin Matějček 0 0 0 0 0
Lukáš Nedvídek 0 0 0 -1 4
Tadeáš Ouzký 0 0 0 0 0
Petr Pilař 0 0 0 -1 0
Lukáš Pravda 0 1 1 -2 0
Michal Procházka 0 0 0 -2 0
Tomáš Půlpán 0 0 0 -1 0
Filip Ropický 0 1 1 -1 0
Ondřej Vlček 1 0 1 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jakub Dohnal 6 2 0 2 100,00 0 0
Jaroslav Pavelka 54 36 8 28 77,78 0 0

Ohlasy k utkání

Miloš Říha (HC VCES Hradec Králové)
Musím konstatovat, že je pro nás všechny nepochopitelné, jak utkání v play off probíhala. Hráči byli výborně připraveni po všech stránkách, o čemž mluví průběžné výsledky. Bohužel hokej, který jsme produkovali po celou sezónu, jsme nedokázali produkovat teď, přestože výsledek hrál pro nás. Hráči byli připraveni, i změny v sestavě výborně vyšly, bohužel pro nás jsme nedokázali bránit tak, jako po celou sezónu. Odehrajeme přes čtyřicet vyrovnaných zápasů, v kterých výborně bráníme a přinese to úspěch a v rozhudující chvíli jsme v obraně naprosto selhali. Nehráli jsme ani ze třetiny tak jako v dlouhodobé části, pak je logické že měl Litvínov tolik ze hry a zaslouženě pak vyhrál. Jak jsem již řekl dva rozhodující zápasy sezóny jsou pro nás opravdovým šokem a zároveň zklamáním. Můžu objektivně posoudit, že v play-off utkáních se dokázali herně prosadit tak dva hráči.

Hráčům děkuji za práci a za výkony v dlouhodobé části, která poukazuje na práci, kterou jsme odvedli. Právě play-off však odkrylo to, jakým je celkové umístění obrovským úspěchem a maximem, kterého tým dosáhl.

Fotogalerie