Zápasy mládeže
so 24.9.2011 | Martin Voltr, Lukáš Souček

Starší dorostenci nestačili na rozjetý Liberec

V sobotu odpoledne zavítal na hradecký zimní stadion tým Liberce. Tygři byli hned od úvodního vhazování aktivnějším týmem a výsledkem bylo dvoubrankové vedení po prvních dvaceti minutách. Hradečtí hokejisté si dokázali vypracovat několik zajímavých šancí, ale těsně před sirénou inkasovali zbytečný gól a Liberec vedl o tři branky. V závěrečné části už Hradec volil pouze čistou ofenzívu, ale nakonec se nedočkal ani čestného úspěchu. Liberec zvítězil v Hradci 3:0 a v tabulce se posunul na druhé místo právě před Hradec.

Převaha hostů vyústila ve dva údery

Utkání zahájila velká šance domácího týmu. Lukáš Nedvídek našel mezi bruslemi soupeře puk a uháněl na Josefa Sobotku, který se ale proti němu vytáhnul výborným zákrokem. Stejně přesvědčivě vykopnul i Klemencův pokus v přesilovce a když byl jeho tým kompletní, udeřil. Liberečtí předvedli rychlý vzorec po vhazování zakončený milimetrovou střelou Pavla Zachy, po níž se Tomáš Hejda jen ohlédnul - 0:1.

To už Hradec věděl, že takhle silný tým se na jeho ledě letos ještě nepředstavil a ve vlastním pásmu musel přečkat dlouhé minuty liberecké převahy. V patnácté minutě se ale i domácí osmělili. V rychlém sledu musel Sobotka zasahovat nejprve proti Nedvídkově ráně po buly a také dobré střele Tadeáše Ouzkého z rychlého protiútoku. A tak trochu se opět projevilo staré pořekadlo „nedáš – dostaneš“. Další útok mladé liberecké formace totiž pohodlně zakončil Tomáš Račický a po první třetině svítil na kostce stav 0:2.

Druhou třetinu zakončil nešťastný gól v hradecké síti

Také v úvodu druhého dějství si zahrál domácí tým přesilovou hru. Tu však nevyužil a sám měl problémy s útočnými choutkami hostů. V šestadvacáté minutě zaujal nejprve ukázkový hit Michala Procházky na Josefa Susku a následně rychlý brejk Hradeckých. Tadeáš Ouzký si na své modré obhodil protihráče a ujížděl se dvěma spoluhráči do přečíslení, ale situaci řešil zakončením pouze do hrudi připraveného Sobotky.

Svěží vítr do libereckého útoku vrátila útočná trojice Zacha – Račický – Kalfiřt, proti níž musel hradecký gólman několikrát zasahovat. Až v závěru druhé třetiny si svou první přesilovku zahráli i hosté, ani v ní ale gól nepadl. To se stalo až minutu před odchodem hráčů do šaten. Martin Bartoň udělal ve svém pásmu obrovskou chybu, když doslova namazal Tomáši Račickému a ten vsítil svůj druhý gól v zápase - 0:3.

V posledním dějství se hodně bruslilo, gól už ale nepadnul

V průběhu celého utkání hrály oba celky velmi disciplinovaně. I když stejně jako v předchozích dvou třetinách šli domácí i tentokrát brzy na přesilovku, šlo o poslední trest sobotního zápasu. Početní výhoda Hradec celkem nakopla a Sobotka musel řešit protiútok Nedvídka s Procházkou. Šance Romana Konečného pak skončila těsně vedle odkrytého růžku liberecké branky.

Třetí třetina se hrála ve velmi slušném tempu s minimálním počtem přerušení. Oba brankáři i tak neměli často několik minut práci, načež je protivník probudil velkou šancí. Přesně takhle vychytal Hejda v polovině třetiny dorážející Svobodu s Procházkou. Pět minut před koncem byly k vidění v rychlém sledu šance na obou stranách, ovšem v utkání skromném na góly se už stav nezměnil. Bílí Tygři tak vynulovali svého soupeře a domů si odvezli za každou vstřelenou branku jeden bod.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Martin Bartoň 0 0 0 -1 0
Michal Brida 0 0 0 -1 0
Kryštof Bury 0 0 0 0 0
Drahoš Jebavý 0 0 0 0 0
Lukáš Kastner 0 0 0 -2 0
Daniel Klemenc 0 0 0 0 2
Roman Konečný 0 0 0 -1 0
Lukáš Nedvídek 0 0 0 -2 0
Tadeáš Ouzký 0 0 0 -1 0
Radek Pilař 0 0 0 0 0
Michal Procházka 0 0 0 0 0
Tomáš Půlpán 0 0 0 -2 0
Dominik Rejl 0 0 0 -2 0
Jan Skála 0 0 0 0 0
Daniel Souček 0 0 0 -1 0
Matěj Suk 0 0 0 -2 0
Daniel Šeps 0 0 0 0 0
Michal Štědrý 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Tomáš Hejda 60 41 3 38 92,68 0 0

Ohlasy k utkání

Pavel Táborský (HC VCES Hradec Králové):
V první řadě bych chtěl popřát Liberci k naprosto zaslouženým třem bodům. Co se týče naší hry, tak bez góla nemůžeme vyhrát. Liberec nás dnes bohužel přehrál ve všech směrech. Máme především obrovský problém s koncovkou. Máme haldu šancí, ale nedokážeme je proměnit. Je tam špatný důraz před bránou soupeře. Pořád na tom pracujeme, ale asi to chce více času.

Jan Šťastný (Bílí Tygři Liberec):
Za vítězství jsme rozhodně rádi, protože Hradec by měl podle výsledků patřit ke špičce extraligy. Šlo o vyrovnané utkání, které jsme dokázali vyhrát týmovou hrou. Obě mužstva měla spoustu šancí a možná rozhodl také trochu lepší výkon našeho brankáře. Díky tomu, že máme hokejovou akademii, dáváme hodně šancí mladým hráčům a v kádru máme zařazeny čtyři reprezentanty z kategorie mladšího dorostu. Myslím, že by kluci měli dostat prostor a šanci. U nás to funguje a je na nich vidět, že do týmu patří.

Fotogalerie