Zápasy mládeže
so 15.10.2011 | Zdena Bobková, Lukáš Souček

Starší dorost veze z Mladé Boleslavi tři body, rozhodla první třetina

Zápasové menu

Starší dorostenci v minulém utkání ztratili body s Havlíčkovým Brodem a vzniklou situaci jeli napravit v sobotu do Mladé Boleslavi. Svěřenci Pavla Táborského neponechali v utkání dvanáctého kola nic náhodě a po brankách Půlpána, Dostálka a Suchana vedli po první třetině 3:0. Domácí celek sice hned na začátku druhého dějství snížil z trestného střílení, ale víc už nevymyslel. Na konečných 4:1 pro Hradec zvýšil v poslední minutě Daniel Klemenc.

Mladá Boleslav vstoupila do utkání velmi nešťastně. Sotva se hra pořádně rozeběhla, inkasovala. Tomáš Půlpán prokličkoval přes domácí obranu a neomylně zakončoval pod lapačku brankáře Bači. Po prvním gólu se hostujícímu celku v útočném pásmu velmi zalíbilo, a tak měl poté ještě několik zdařilých šancí, které ale gólem neskončily. Boleslavští se po inkasované brance nedokázali dostat do tempa, a tak na hřišti bylo jen pár světlých momentů v podobě tvrdé střely Birnbauma ihned po vhazování a nahození Jakuba Šíra na konci páté minuty.

Královéhradečtí byli celkově herně lepším celkem, a tak kroužili kolem Bačovy brány jako supi, kteří jsou lační po své kořisti. V jedenácté minutě využil zmatku před Bačou Vlastimil Dostálek a zakončil k jeho pravé tyčce. Ve čtrnácté minutě byl za podražení vyloučen domácí Birnbaum, což Hradečtí potrestali gólem. Jakub Suchan využil křižnou přihrávku mezi Nedvídkem a Sukem a doklepl puk mezi betony brankáře Bači.

Domácí hráli v první třetině jen jednu přesilovou hru. Její průběh ale neměli zcela pod kontrolou, a tak si největší šanci vytvořili až v jejím závěru, kdy se těsně před příchodem vyloučeného Součka dostal před bránu Jakub Šulc, ale jeho tvrdá střela mířila těsně vedle. Po následné útočné akci hostujícího celku zůstal Bača ležet v rozkleku v brankovišti a někteří už viděli další jistý gól v síti, přesto parádní střelu Romana Konečného dokázal vyrazit boleslavský Kurka pohotovým baseballovým zákrokem.

Na začátku druhého dějství došlo u Boleslavských ke střídání brankářů, a do brány se postavil Jan Plíšek. Třetina se hrála ze strany Boleslavi v útočnějším duchu. Hráči se z třígólové nadílky po přestávce trochu oklepali a bylo to znát od prvních minut. Ihned po úvodním vhazování se na bránu hnal Jakub Šulc, ale jeho střele zabránil brankář hostí vyrážečkou. Patrik Podsedníček několikrát zkoušel postřeh brankáře Haka, ale ani jeden z jeho pokusů v síti neskončil. Diváci se gólu dočkali ve 23. minutě, kdy bylo nařízeno trestné střílení. Akce Šimona Bočka byla zmařena Danielem Součkem, který jej při úniku zahákoval. Při trestném střílení byl ovšem Šimon Boček neomylný. Nejprve brankáře Haka rozhodil z osy a poté již lehkou střelou zápěstím zakončil nad jeho vyrážečku.

Dalšího gólu se však přihlížející nedočkali, za to trestoměřiči měli plné ruce práce, jelikož po snížení domácího celku hra více přitvrdila. Hradečtí měli k dobru 40 vteřin trvající přesilovku pět na tři, ale díky výtečným Plíškovým zákrokům zůstalo skóre nezměněné. Mladoboleslavští Brzák se Šulcem měli několik povedených šancí, ani jedna však neskončila gólem.

Na domácích byla vidět chuť po vyrovnání, a tak permanentně ostřelovali hradeckou bránu. K dobru dostali dvě přesilové hry, ani jednu však nedokázali využít a vykřesat si tak následnou naději na vyrovnání. Při přesilovce v úvodu třetiny chytil Hak střelu Semiráda lapačkou, stejně tak si poradil se střelou Šulce, kterou vyrazil před sebe. Před bránou se ovšem nenacházel nikdo, kdo by puk umístil do úplně odkryté klece. Četné pokusy domácích o vyrovnání skončily neúspěšně, a tak 23 vteřin před koncem utkání, pečetil výsledek zápasu po povedené akci královehradecký Daniel Klemenc.

Celé utkání se obešlo bez významnějších rvaček. Po závěrečné siréně se však domácí Podsedníček vrhnul nesmyslně na Matějčka a vrazil jej na hrazení, který mu útok oplatil krosčekem. Oba hráči se pak ještě následně zapojili do šarvátky při podávání rukou. Domácímu Podsedníčkovi byl uložen trest ve hře. Oba zákroky byly bezdůvodné a zbytečně tak narušily závěr celého utkání.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Martin Bartoň 0 0 0 0 0
Michal Brida 0 0 0 1 0
Vlastimil Dostálek 1 0 1 1 2
Drahoš Jebavý 0 0 0 1 0
Lukáš Kastner 0 1 1 1 2
Daniel Klemenc 1 1 2 2 0
Roman Konečný 0 0 0 0 0
Martin Matějček 0 0 0 2 29
Lukáš Nedvídek 0 2 2 1 0
Tadeáš Ouzký 0 0 0 0 0
Radek Pilař 0 0 0 0 0
Michal Procházka 0 0 0 1 0
Tomáš Půlpán 1 0 1 1 0
Jan Skála 0 0 0 1 0
Daniel Souček 0 0 0 0 4
Jakub Suchan 1 0 1 0 2
Matěj Suk 0 1 1 1 0
Michal Štědrý 0 0 0 2 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Vlastimil Hak 60 31 1 30 96,77 0 0

Ohlasy k utkání

Jan Vidner (BK Mladá Boleslav)
Utkání má šedesát minut, pokud v první třetině dostanete během pár minut tři góly, protože někteří hráči jsou ještě na rozcvičce, nebo s myšlenkami někde jinde, tak co se dá hodnotit. Pak už jenom bojovnost nestačí. Pokud dáme gól jen z penalty, tak nemůžeme vyhrát a nemůžeme se vymlouvat na to, že nám nepřálo štěstí. V současné době je našim problémem velká marodka, dnes nám chybělo šest útočníků. Máme velmi úzký kádr a jsme rádi, když dáme dohromady šestnáct hráčů.

Pavel Táborský (HC VCES Hradec Králové)
Úvodní třetinu jsme začali velice dobře. Vedli jsme, ale pak jsme se bohužel začali bát o výsledek a zápas jsme si hodně zdramatizovali. To bylo zbytečné. Přestali jsme bruslit a hrát náš způsob kry. Každý si představoval, že zápas skončí a dáme Boleslavi deset gólů. Dvě třetiny byla Boleslav vyloženě lepší a my jsme tak tak dovedli zápas do vítězného konce. Hráli jsme hodně oslabení, hráči jsou utahanější a ty přesilovky pak rozhodují.