Zápasy mládeže
čt 20.10.2011 | Petr Schultz, Lukáš Souček

Starší dorostenci z ledu lídra body nepřivezli

Zápasové menu

Starší dorostenci ve čtvrtek odpoledne zavítali na liberecký led. Liberec aktuálně vede tabulku staršího dorostu, avšak v utkáním s Hradcem málem o body přišel. Hradečtí přijeli na led Tygrů s velkým odhodláním a svého soupeře značně přehrávali. Neefektivní koncovka střelců hostujícího celku ovšem nakonec znamenala, že tři body zůstaly v Liberci. Domácí zvítězili 3:1 a upevnili si pozici na prvním místě extraligové tabulky.

Utkání mezi Libercem a Hradcem Králové začalo ve Svijanské Aréně hodně vlažně a prvních deset minut si hráči obou týmu takříkajíc jen odkroužili. O zajímavé situace tak byla nouze.

Blýskat na lepší časy se začalo až ve dvanácté minutě, kdy se prosadili Severočeši. Chybu v obraně potrestala dvojice Kalfiřt a skórující Tomáš Račický - 1:0. Královéhradečtí kontrovali o dvě minuty později, kdy si Michal Procházka vybruslil z rohu kluziště, ale v dobré příležitosti trefil nastavenou lapačku gólmana Skřebského. Do kabin se tak šlo za jednobrankového vedení modrobílých.

Druhou třetinu začali aktivně hosté, ale neustále ztroskotávali na jistém domácím mladíkovi s maskou. Ve 22. minutě nejdříve zlikvidoval Skálu špičkou betonu a o chvilku později si vybral notnou dávku štěstí, když mu pomohlo břevno. Autorem nastřelené tyče byl Matějček.

Paradoxně tak při tlaku Hradce Králové opět udeřili Bílí Tygři. Suk fauloval v samostatném úniku Jakuba Klímu a ten měl k dispozici trestné střílení. Hosté vystřídali do nájezdů brankáře a Haka nahradil Hejda. Nový brankář ale byl na stoprocentní zakončení blafákem do forhendu bezmocný – 2:0.

Do závěrečné periody nastoupili Východočeši s obrovským sebevědomím a hlavně „totální“ ofenzívou V cestě jim stál jistě chytající Skřebský. Postupně vychytal Procházku, dvakrát Bridu a lapil i tutovku Bartoňě. V osmačtyřicáté minutě navíc dostali hosté pětiminutovou přesilovou hru po faulu Beránka, který se tak odporoučel do kabin.

Jenže jak už tomu bylo v zápase zvykem skóroval Liberec. V oslabení se ujal kotouče Pavel Zacha a nedal Hakovi šanci – 3:0. Pak přišla i gólová chvilka hostů, když Drahoš Jebavý střelou pod víko prostřelil Skřebského – 3:1. Na dostřel jedné branky mohl Královéhradecké poslat Nedvídek, ale jeho kulišárna si cestu do branky nenašla. Bílí Tygři tak porazili Hradec Králové 3:1.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Martin Bartoň 0 0 0 0 0
Michal Brida 0 0 0 1 0
Vlastimil Dostálek 0 0 0 -1 0
Drahoš Jebavý 1 0 1 1 0
Lukáš Kastner 0 0 0 -1 0
Daniel Klemenc 0 0 0 -1 0
Roman Konečný 0 0 0 -2 0
Martin Matějček 0 0 0 0 2
Lukáš Nedvídek 0 0 0 -1 0
Tadeáš Ouzký 0 0 0 0 2
Radek Pilař 0 0 0 0 0
Michal Procházka 0 0 0 -1 0
Tomáš Půlpán 0 0 0 0 0
Jan Skála 0 0 0 1 0
Daniel Souček 0 0 0 -1 0
Jakub Suchan 0 0 0 -1 0
Matěj Suk 0 1 1 1 0
Michal Štědrý 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Vlastimil Hak 59 19 2 17 89,47 0 0
Tomáš Hejda 1 1 1 0 0,00 0 0

Ohlasy k utkání

Jan Šťastný (Bílí Tygři Liberec):
Náš dnešní soupeř byl hodně kvalitní a měl po celý zápas více ze hry, což mohlo být možná i tím, že má starší mužstvo než my. Rozhodli to dnes gólmani, kdy náš podal hodně slušný výkon. Zároveň tým pracoval velice poctivě a bojoval, což bylo důležité hlavně pro to dlouhé pětiminutové oslabení. Dnes zaslouží kluci pochválit, protože jsme utkání zvládli díky tomu, že jsme lezli po čtyřech. Dnes jsme rozhodně nebyli lepší.

Zdeněk Bury (HC VCES Hradec Králové):
Zápas byl vyrovnaný a hrál se hokej na obě strany, ale bohužel se hraje na góly, které neumíme dát. To je důvod naší prohry.