Zápasy
so 21.1.2012 | Martin Voltr, Lukáš Souček

Hradec doma po Novém roce neztratil ani bod, Třebíč porazil 5:1

Hradečtí hokejisté se po dvou venkovních prohrách opět představili před domácím publikem a potvrdili, že doma se jim daří. V novém roce Východočeši na domácím ledě neztratili ani bod a porážku v sobotu okusila také Třebíč. Hradec prakticky rozhodl utkání ve druhém dějství, když svému soupeři nastřílel tři branky a zvýšil svůj náskok už na 4:0. V závěrečné dvacetiminutovce oba celky přidaly po jedné brance a domácí se tak mohli radovat ze zasloužených třech bodů.

První úder připadl zaslouženě domácím

Hned po minutě a půl šli hosté na přesilovou hru, ta se jim však vůbec nevydařila a hru tvořili Hradečtí. Největší aktivita patřila druhé formaci kolem navrátivšího se Martina Koudelky. Hradecký kapitán v páté minutě vyzval ke skórování Patrika Moskala, který však v tísni nedokázal přehodit Hrubcův beton.

O pár chvil později už to ale nejproduktivnějšímu Hradečákovi vyšlo. To když ho Vít Budínský vyslal do brejku a Patrik Moskal neomylně prostřelil svého protivníka kolem lapačky – 1:0.

Domácí tým mohl potvrdit své vedení, když šel na trestnou hned na čtyři minuty Vladimír Stejskal. Ve vlastní přesilovce ale na modré čáře chyboval Ondřej Poživil a doslova namazal Davidu Dolníčkovi, jenž uháněl kupředu úplně sám. Tváří v tvář Jakubu Čechovi však neuspěl. Zajímavé okamžiky byly k vidění ještě na konci třetiny na obou stranách, ovšem na změnu skóre to také nestačilo.

Klíčová druhá třetina a tři branky favorita

Do druhé části vlétla Třebíč hodně živě a Jakub Čech měl plné ruce práce s dalším nájezdem, tentokrát v podání Martina Dočekala. Další krušné chvilky čekaly na domácí celek v oslabení. Všechno ale bylo jinak!

Michal Tvrdík totiž v početní převaze soupeře vysunul dopředu Vladislava Kubeše a Šimon Hrubec na jeho bekhendovou kličku nestačil – 2:0. Od hradeckého bojovníka s číslem 55 to však ještě nebylo všechno a po oslabení se prosadil také v přesilovce! Znovu to byl Michal Tvrdík, kdo si připsal asistenci, to když poslal puk do ohně a Vladislav Kubeš ho šikovně tečoval do sítě – 3:0.

Třebíč za tohoto nepříznivého stavu nesložila zbraně, ale Hradečtí ji do bezprostředního ohrožení branky příliš nepouštěli. A když už, tak zasáhl Jakub Čech. V závěru třetiny ale znovu udeřil jeho tým, a prakticky tak rozhodl o svém vítězství. Martin Koudelka trefil před brankovištěm skákající puk přesně pod břevno, takže po čtyřiceti minutách platil stav 4:0.

Hradečtí nulu neudrželi

Za tohoto stavu už měli Hradečtí pochopitelně nahráno. Prakticky se nepřerušovalo a hráči obou celků také byli discpilinovanější než v předchozím průběhu. To se ale rázně změnilo po polovině posledního dějství, kdy v rychlém sledu putoval na trestnou jeden hráč z každého týmu a Třebíč se prosadila k čestné brance. Martin Dočekal ujel s Pavlem Sedláčkem ve dvou na jednoho a druhý jmenovaný trefil volné místečko u bližší tyčky – 4:1.

Hosté mohli přidat ještě jeden úder v 57. minutě, kdy se Martin Čech ocitl tváří v tvář svému jmenovci v hradecké kleci. Místo zakončení však zvolil hodně přetaženou kličku a když se dostal za bránu, už věděl, že z toho gól nebude.

Předposlední celek tabulky potom pohrdnul početní výhodou a záhy toho litoval. Právě z trestné lavice totiž prchnul Jiří Hendrich, dostal přesnou přihrávku od Michala Tvrdíka a v samostatném úniku završil brankový účet sobotního utkání na 5:1.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Ján Bendík 0 1 1 1 0
Jan Berger 0 0 0 0 2
Tomáš Bláha 0 0 0 0 2
Vít Budínský 0 2 2 2 0
Jiří Hendrich 1 0 1 3 4
Jiří Kadlec 0 0 0 0 2
Milan Karlíček 0 1 1 2 0
Tomáš Karpov 0 0 0 0 0
Martin Koudelka 1 0 1 1 0
Vladislav Kubeš 2 0 2 1 0
Zdeněk Kubica 0 0 0 0 0
Šimon Macháň 0 0 0 0 0
Patrik Moskal 1 0 1 2 0
Václav Pánek 0 0 0 -1 0
Ondřej Poživil 0 1 1 2 0
David Roupec 0 0 0 0 2
Michal Tvrdík 0 3 3 2 0
Martin Vágner 0 0 0 0 0
Martin Záhorovský 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jakub Čech 60 24 1 23 95,83 0 0

Ohlasy k utkání

Jiří Slabý (HC VCES Hradec Králové):
Začátek byl z naší strany kostrbatý a kotouč nás moc neposlouchal. Kluci se ale snažili hrát odpovědně. Přesilovky se nám ze začátku taky moc nedařily, až jsme paradoxně v oslabení dali branku. To nás postavilo na nohy, kluci si začali věřit a potom vyšla i přesilovka. Ve druhé třetině už jsme hru začali ovládat daleko víc a zápas jsme kontrolovali. Hodně nám prospělo, že jsme hráli na čtyři formace.

Kamil Pokorný (SK Horácká Slavia Třebíč):
Domácí byli ve všech směrech lepší a my jsme neměli nic moc co nabídnout, po dvou dobrých zápasech se nám ten dnešní nepovedl. Chtěli jsme hrát ze zajištěné obrany, ale první dva góly jsme dostali ze samostatných nájezdů, což hovoří za vše. Nechtěli jsme tu utrpět nějaký debakl, takže jsem byl rád za třetí třetinu, kdy jsme alespoň korigovali skóre. Domácí nám to malinko ulehčili a bylo vidět, že už se tolik neženou do útoku. První dvě třetiny ale byli jasně lepší a zaslouženě vyhráli.

Fotogalerie