Zápasy mládeže
ne 11.9.2011 | Martin Voltr

Dramatický zápas mladších dorostenců ovládly Letňany

Nedělní poledne patřilo v malé hale hradeckého stadionu prvnímu zápasu ELIOD extraligy mladšího dorostu. Utkání proti Letňanům nabídlo oboustranně velmi zajímavý hokej. Jako první šli do vedení hosté, Hradečtí ale dokázali vývoj utkání dvěma góly otočit. V posledních deseti minutách však neuhlídali především reprezentanta Václava Karabáčka, jehož formace udeřila v rychlém sledu třikrát a postarala se o další zvrat v zápase. Ten už byl definitivní a hosté tak vezou z hradeckého ledu výhru 4:2.

Na hradecký tlak navázali hosté

Hradečtí předvedli skvělý vstup do utkání. V obrovské šanci se hned po osmnácti sekundách objevil Vlastimil Šeda, jenže ztroskotal na brankáři Letců Martinu Kosinovi. Stejně dopadli i Davidové Gančarčík a Chalupa, před nímž se na poslední chvíli zjevil Kosinův beton. Ale jak domácí tým útočil, zapomněl na zadní vrátka a to se mu vymstilo.

Hosté totiž rozehráli rychlou akci, v níž našel Václav Karabáček ve středním pásmu Dominika Čapka - 0:1. Ten se řítil na Patrika Červeného úplně sám a po dlouhém blafáku neomylně zasunul do odkryté brány. Následně převzali Letci iniciativu do svých rukou a do konce třetiny byli i díky hradeckým faulům častěji u puku. Víckrát už ale na Červeného nevyzráli, a tak se šlo do kabin za stavu 0:1.

Domácí se zvedli a vyrovnali

Druhé dějství začalo neproměněným nájezdem hostujícího Marka Urbana, načež se Hradec zmátořil a chopil se aktivity. Srážela ho však další vyloučení z píšťalky Ladislava Lučana, která se řadě diváků ani hradecké střídačce příliš nezamlouvala. Po jednom takovém ale mohli Hradečtí vyrovnat, to když se Tomáš Zahradník vyřítil do šance rovnou z trestné. Bystrý Kosina však proti němu povyjel a puk mu vypíchnul.

Další vzruch přinesl závěr druhé třetiny. Nejprve v podobě neproměněných šancí Hofmana se Zahradníkem a následně už vyrovnávací branky. Právě Tomáš Hofman napřáhnul za modrou čarou a svou dělovku poslal o tyčku do branky – 1:1. Nemuselo to být všechno, protože výborně hrající Hofmanova formace zakrátko vybojovala trestné střílení. Obránce Štěpán Havránek ale šestnáct sekund před koncem otočení stavu odmítnul.

Dva obraty v napínavé třetí třetině

Třetí třetinu zahájil nebojácným průnikem hostující obránce Jakub Kučera, proti němuž skvěle zasáhnul Červený. Do ještě větší šance se mohl dostat hradecký benjamínek Radovan Pavlík, ale tomu k puku chyběly centimetry. Zanedlouho přišlo letňanské oslabení, které už gól přineslo. Hradečtí měli několik výborných příležitostí, z nichž se ujala nekompromisní dělovka Štěpána Havránka pod břevno – 2:1.

Domácím však vydrželo vedení jen tři minuty. Tomáš Honetschläger vyslal na Červeného nenápadný pokus, který však hradeckému brankáři propadl a bylo vyrovnáno – 2:2. No a hosté pokračovali dál a rychle otočili vývoj utkání zpět na svou stranu. Autor předchozí branky našel na levé straně rozjetého Václava Karabáčka a letňanská hvězdička vymetla protilehlý růžek hradecké branky – 2:3.

Než stihli zaskočení Hradečáci reagovat, Červený lovil ze své klece puk počtvrté. Karabáček proletěl kolem dvou protihráčů, načež naservíroval puk Tomáši Honetschlägerovi. Ten neodmítnul a bekhendem zvýšil už na 2:4. Ve zbytku zápasu nechyběla domácím aktivita, ale stejně jako v celém utkání ztroskotávali v útočné fázi na řadě nepřesností a stav už nedokázali změnit.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Nicolas Bureš 0 0 0 -1 4
Adam Čech 0 0 0 0 2
Tomáš Drašnar 0 0 0 -2 12
David Gančarčík 0 0 0 -1 0
Štěpán Havránek 1 0 1 0 0
Tomáš Hofman 1 0 1 0 2
Miroslav Hylena 0 0 0 0 0
David Chalupa 0 0 0 -1 0
Radim Janata 0 0 0 0 0
Filip Luštinec 0 0 0 0 0
David Malík 0 0 0 -2 0
Marek Malinský 0 0 0 0 0
Radovan Pavlík 0 0 0 -1 0
Martin Pumr 0 0 0 -3 0
Lukáš Souček 0 0 0 1 0
Vlastimil Šeda 0 0 0 -2 0
Emil Veselý 0 0 0 -1 0
Jiří Vik 0 0 0 0 0
David Voříšek 0 0 0 -2 2
Tomáš Zahradník 0 0 0 0 4

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Patrik Červený 60 35 4 31 88,57 0 0

Ohlasy k utkání

Petr Luštinec (HC VCES Hradec Králové):
Musím kluky pochválit za bojovnost a za to, že chtěli první domácí zápas vyhrát. Ale bohužel jsme prohráli 2:4 a takový je hokej. Tahali jsme za delší konec, ve třetí třetině jsme otočili na 2:1, ale pak jsme si zápas vlastními chybami zkomplikovali. Hráči se musí naučit plnit pokyny trenéra. Na letňanského útočníka reprezentačních kvalit Karabáčka jsme hráče upozorňovali, ale bohužel si to nevzali k srdci a podle toho to dopadlo.

Fotogalerie