Zápasy mládeže
čt 15.9.2011 | Libor Kucza, Martin Voltr

Mladší dorost porazil Duklu těsně 3:2 a domů veze tři body

Zápasové menu

První venkovní zápas měli na programu mladší dorostenci na ledě Jihlavy. Hradečtí se hned ve druhé minutě dostali do vedení zásluhou Miroslava Hyleny a v první třetině stihli odpovědět i na vyrovnání domácích, když Hylena vrátil asistenci Davidu Chalupovi. Před polovinou utkání pak zajistil svěřencům Petra Luštince už dvoubrankový náskok Tomáš Drašnar. Dukla stihla ve zbytku utkání už jen jediný gól a Východočeši tak vezou z Vysočiny cenné vítězství 3:2.

Hosté se hned po úvodním vhazování drali dopředu. A vynaložená dřina jim přinesla ovoce. V čase 1:30 totiž vyřešili hradečtí hokejisté přečíslení 2 na 1 nejlépe, jak mohli. David Chalupa nasměroval přihrávku Miroslavu Hylenovi, který s pomocí brankové konstrukce poslal kotouč do sítě – 0:1. Odpověď Dukly ale na sebe nenechala dlouho čekat. V 5. minutě se prodral po pravé straně kluziště do útočného pásma hbitý Lukáš Anděl, příliš dlouho nerozmýšlel, zamířil, vypálil a trefil přesně levý růžek Veselého branky – 1:1.

V první třetině se hrál velice pohledný hokej, akce střídala akci. Do trháku šli ale opět hradečtí hokejisté. A festival překrásných branek pokračoval. Tentokrát z pozice pravého kruhu vymetl šibenici David Chalupa1:2. Hosté mohli své vedení v 18. minutě ještě navýšit. David Vacek ale vytasil parádní rozklek, kterým zabránil naprosto jasnému gólu. Hradečtí i tak mohli odcházet do kabin spokojeni.

Ve druhé části šlápli jihlavští mladíci na plyn a soupeře pořádně přitlačili. Do první vyložené šance se však dostali hosté. Marek Malinský pelášil nikým nebráněn sám na Vacka. Ten ale jeho úmysl vystihl a nájezd zlikvidoval. Ve 28. minutě se již hosté radovali. Tomáš Drašnar se nejlépe zorientoval v chumlu před Vackem a dotlačil kotouč za záda jihlavského brankáře – 1:3.

Hradec byl opět na koni. Jen co se přehoupla polovina zápasu, měla Dukla dobrou příležitost k vyrovnání, to když v početní výhodě vypálil od modré čáry Kryštof Hrala. Jeho střela ale skončila na tyči Veselého klece. Smůla se jihlavským hokejistům lepila na paty dále. Přišla totiž šance s velkým Š. Tentokráte si samostatný nájezd vyzkoušel Jakub Tůma, jehož pokus zastavilo pro změnu břevno. I přesto, že byla Dukla svému soupeři vyrovnaným soupeřem, třetinu prohrála 0:1.

Třetí třetina začala pro domácí tým slibně. V čase 44:40 vyřešili jihlavští mladší dorostenci přečíslení přímo ukázkově a Daniel Dvořák předložil Jiřímu Bambulovi přihrávku jako na zlatém podnose. Forvard Dukly již pouze doklepl puk za brankovou čáru – 2:3. Dukla měla ve třetí periodě daleko více ze hry. Pořádně tlačit na pilu ale začala až ke konci utkání. Největší příležitost spálil v 57. minutě Daniel Dvořák, který se ocitl sám před Veselým. Zamířil však pouze do hrudi hradeckého gólmana.

Červené světlo se vzápětí mohlo rozsvítit také na druhé straně. To by ale Dukla nesměla mít Davida Vacka, který kotouč po „haškovsku“ zalehl a rozhodujícímu gólu zabránil. Jihlavskému celku nebyla nic platná ani závěrečná hra bez brankáře. I přes velmi dobrý výkon ve třetí třetině se tak museli jihlavští mladší dorostenci před Hradcem Králové sklonit. A to v poměru 2:3.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Nicolas Bureš 0 0 0 2 0
Adam Čech 0 0 0 0 0
Tomáš Drašnar 1 0 1 0 0
David Gančarčík 0 0 0 -1 0
Štěpán Havránek 0 0 0 1 0
Tomáš Hofman 0 0 0 -1 0
Miroslav Hylena 1 1 2 2 0
David Chalupa 1 1 2 2 0
Radim Janata 0 0 0 0 0
Filip Luštinec 0 0 0 0 2
David Malík 0 0 0 0 0
Marek Malinský 0 0 0 -1 0
Patrik Miškář 0 0 0 0 0
Radovan Pavlík 0 0 0 0 0
Martin Pumr 0 0 0 0 2
Vlastimil Šeda 0 1 1 0 0
Emil Veselý 0 0 0 1 0
Jiří Vik 0 0 0 0 0
David Voříšek 0 0 0 -2 0
Tomáš Zahradník 0 0 0 2 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
František Veselý 60 45 2 43 95,56 0 0

Ohlasy k utkání

Jiří Jungwirth (HC Dukla Jihlava):
Od začátku to bylo rychlé utkání. Prvních 10 minut byl soupeř určitě lepší, druhá třetina byla vyrovnaná. Ve třetí třetině jsme měli určitě lepší herní projev než Hradec. Góly jsme bohužel dostali po chybách. Když budou kluci šlapat tak, jako dneska druhou a třetí třetinu, bude to dobré.

František Tomášek (HC VCES Hradec Králové):
Vedli jsme 1:0, pak jsme dostali špatný gól na 1:1. Musím pochválit gólmana. Celý zápas odchytal skvěle.