Zápasy mládeže
ne 18.9.2011 | Martin Voltr

Mladší dorost koncertoval, Boleslav to odnesla osmi góly

Zápasové menu

V neděli viděl hradecký stadion parádní představení mladších dorostenců. Ti přivítali Mladou Boleslav, jako vzorní hostitelé se však ke svému soupeři nechovali. Po první třetině sice vedli pouze o gól, pak se ale rozstříleli a v dalších dvou periodách přidali dalších šest kousků. Na konečném vítězství 8:1 se velkou měrou podílel Radek Pilař - hradecký útočník, který střílí branky už i ve starším dorostu, si totiž připsal hattrick! Takřka bezchybným výkonem své spoluhráče jistil také brankář František Veselý, který za svá záda propustil z 44 pokusů soupeře jeden jediný.

Na dva góly domácích hosté odpověděli jedním

První velké šance nedělního utkání přišly na začátku páté minuty. V obrovských šancích se zjevili hokejisté s devatenáctkou na zádech – nejprve hostující Dominik Skořepa a hned poté z rychlého protútoku Marek Malinský, oba gólmani však svou klec uhájili. V desáté minutě už se ale skóre měnilo. Tomáš Drašnar před boleslavským brankovištěm vybojoval místo pro Radka Pilaře, který se vymotal zpoza brány a osamocen poslal puk pod horní tyčku – 1:0.

Netrvalo to ani pět minut a domácí přidali druhou branku. Marek Malinský si na útočné modré sjel na Gančarčíkovu přihrávku, uháněl na branáře Kváču a ze strany našel mezeru v jeho výstroji – 2:0. Boleslav ale stihla v první třetině odpovedět. V posledních sekundách na svého soupeře zatlačila a nahození Ivana Ďurače od hrazení ztečoval do branky kapitán Jakub Durdil2:1.

Ve druhém dějství se Hradečtí rozjeli

Hradecké mladíky to ale nesrazilo a po 160 sekundách druhé části si vzali zpět dvoubrankové vedení. Tomáš Drašnar poslal z rohu nezištou přihrávku na Radka Pilaře, který se prosadil přes obránce a z první poslal puk do brány – 3:1. Hosté za chvíli dostali možnost přesilové hry, ale ta se jim vůbec nevydařila a naopak mohli být rádi, že neinkasovali po dvou únicích Tomáše Hofmana. V polovině utkání si vzala boleslavská lavička oddechový čas, jehož cílem bylo ztlumit hradecký tlak.

To se však ani trochu nepovedlo – stačilo pouhých deset sekund, než po buly ve středním pásmu našel Pilař od mantinelu Vlastimila Šedu. Ten si požitkářsky počkal, až se Kváča přesune, a do protipohybu mu zasadil další úder – 4:1. Hradecké manévry neskončily ani v tuto chvíli a v čase 34:00 se dočkaly dalšího zhodnocení. Přihrávku Martina Pumra poslal do sítě benjamínek hradeckého týmu Radovan Pavlík, čímž určil jednoznačný stav 5:1 a Kváču vyhnal na střídačku.

Po krátkém útlumu kanonáda pokračovala

Jeho nástupce Jan Růžička ale nebyl tím, kdo se musel v počátku posledního dějství činit. Porci těžkých zákroků si totiž vybral jeho protějšek František Veselý. V následném oslabení ho mohly čekat další perné chvíle, ale nestalo se tak a domácí naopak zaveleli do útoku. V pořadí už šestou branku Hradeckých zařídil v oslabení Radek Pilař, který se tak zcela po zásluze radoval z hattricku – 6:1.

A nebylo to ještě všechno, Pilař měl šanci na další gól, ovšem hokejku mu zablokoval duchapřítomný obránce hostů. Gól dal ale místo něj někdo jiný – melu v brankovišti zužitkoval dorážející David Gančarčík7:1. No a definitivní rozklad boleslavské obrany zařídil v poslední minutě Marek Malinský, jenž ve hře čtyři na čtyři zužitkoval skvělou práci Tomáše Hofmana - 8:1.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Nicolas Bureš 0 0 0 2 2
Adam Čech 0 0 0 2 2
Tomáš Drašnar 0 2 2 2 0
David Gančarčík 1 1 2 2 0
Štěpán Havránek 0 0 0 2 0
Tomáš Hofman 0 2 2 3 2
Miroslav Hylena 0 0 0 1 0
David Chalupa 0 0 0 1 0
Radim Janata 0 0 0 0 0
Filip Luštinec 0 0 0 2 0
David Malík 0 0 0 0 2
Marek Malinský 2 1 3 3 0
Jan Mazač 0 0 0 0 0
Radovan Pavlík 1 0 1 1 0
Radek Pilař 3 1 4 3 0
Martin Pumr 0 1 1 3 2
Vlastimil Šeda 1 0 1 3 0
Jiří Vik 0 0 0 0 0
David Voříšek 0 0 0 3 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
František Veselý 60 44 1 43 97,73 0 0

Ohlasy k utkání

Petr Luštinec (HC VCES Hradec Králové):
Hráčům jsme důrazně kladli na srdce, že potřebujeme potvrdit tři body z Jihlavy. Taky jsme k tomu podle toho přistoupili a jsem rád, že se nám podařilo vyhrát. Vyplatilo se nám, že jsme dva dny trénovali střelbu. Pomohl nám i Radek Pilař, který zaujal místo centra první formace, který nám tam pořád schází. Jinak všichni kluci makali naplno od první do poslední minuty.