Zápasy mládeže
ne 2.10.2011 | Pavel Zacha, Martin Voltr

Mladší dorost neudržel v Liberci vedení a prohrál 2:5

Zápasové menu

V neděli zajížděli mladší dorostenci, povzbuzeni posledními výkony, na led vedoucího týmu skupiny Liberce. První branku vstřelili ve druhé třetině domácí, pak ale Hradečtí otočili skóre zásluhou Marka Malinského a Davida Gančarčíka. V honbě za dalším skvělým výsledkem je však přibrzdil už závěr třetiny, kdy soupeř nejprve vyrovnal a pak vteřinu před odchodem do šaten otočil skóre zpět na svou stranu. Další obrat už svěřenci Petra Luštince nezvládli a z ledu velkého favorita nakonec odjeli poraženi 2:5. Vrátit se na bodovou vlnu budou moci příští neděli, kdy na domácím ledě hostí poslední Třebíč.

Hradec vstoupil do utkání velmi nebojácně a aktivně, dobře napadal rozehrávku domácích a první tři minuty se odehrály v jeho režii. Oslabení ve 3. minutě změnilo obraz hry, aktivita se přesunula na hokejky Bílých Tygrů. Ve zbývajícím čase první třetiny získávali domácí stále větší převahu, ale brankář František Veselý skvělými zákroky držel ve hře svůj tým. Nejlepší zákrok lapačkou předvedl při blafáku Zachy, kdy už domácí příznivci zvedali ruce nad hlavu, ale Veselý mávnul neomylně lapačkou a puk zachytil.

Vedoucí gól Davida Lakatoše měl domácí tým zbavit nervozity, ale přivodil možná až příliš mnoho. Hradec se na celá tři střídání usadil v útočném pásmu, jeho hráči předvedli v těchto fázích velký charakter. Z výrazného tlaku vytěžili díky pohotovosti Marka Malinského vyrovnání. Když se o pět minut později ujali vedení 2:1, po ose Malík – Malinský - David Gančarčík, předváděli na několik minut svůj nejlepší hokej v celém utkání.

Rozhodnutí přinesl závěr druhé části. Z velkého tlaku a nepřehledné situace před brankou vytěžili domácí díky důrazu Daniela Svobody šťastné vyrovnání. V posledních vteřinách druhé části hry přihrál od zadního mantinelu opět Svoboda puk mezi kruhy Pavlu Zachovi a ten nechytatelnou ranou nad lapačku prostřelil Veselého necelou vteřinu před zazněním sirény.

Pojistku zisku všech bodů zajistil domácím v přesilové hře šikovně Jan Ordoš po přihrávce Bělohorského. Devět minut před koncem nepřipustil Tomáš Havlín po asistenci Bělohorského a Chlapíka žádnou pochybnost o konečném výsledku a navýšil skóre ve prospěch domácího týmu na konečných 5:2.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Nicolas Bureš 0 0 0 0 0
Adam Čech 0 0 0 -2 0
Tomáš Drašnar 0 1 1 0 0
David Gančarčík 1 0 1 -1 0
Štěpán Havránek 0 0 0 -1 0
Tomáš Hofman 0 1 1 -1 2
Miroslav Hylena 0 0 0 -1 2
David Chalupa 0 0 0 -1 0
Radim Janata 0 0 0 0 0
Filip Luštinec 0 0 0 0 0
David Malík 0 1 1 0 4
Marek Malinský 1 1 2 0 0
Patrik Miškář 0 0 0 -1 0
Radovan Pavlík 0 0 0 -1 0
Martin Pumr 0 0 0 -1 0
Jiří Vik 0 0 0 0 0
David Voříšek 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
František Veselý 60 44 5 39 88,64 0 0

Ohlasy k utkání

Jan Šťastný (Bílí Tygři Liberec):
Hradec Králové je jedním s aspirantů na první příčky v tabulce extraligy. Jeho odpor se nám podařilo zlomit gólem na 3:2. Toto vedení jsme už nepustili, závěr jsme takticky zvládli velmi dobře. Soupeř hrál velmi organizovaně, s vysokým nasazením a odhodláním. Má v kádru velké a silné hráče, opírá se o výborného brankáře. Jeho hra je založená na dobrém pohybu a aktivním napadání. Hradec hraje podobným stylem, jakým se prezentuje také náš tým.

Petr Luštinec (HC VCES Hradec Králové):
Připravovali jsme náš tým na velmi silného a fyzicky vyspělého soupeře, který hraje velmi silově. Společně s Brnem je asi naším nejsilnějším soupeřem v extralize. Hráli jsme dobře, získali jsme dokonce vedení 2:1, ale závěr druhé třetiny jsme nezvládli. Gól na 3:2 vteřinu před koncem druhé části nás srazil hodně dolů. Potom dvě zbytečná vyloučení v úvodu poslední třetiny a v nich inkasovaný čtvrtý gól nám definitivně zavřel cestu za ziskem bodů.