Zápasy mládeže
ne 9.10.2011 | Martin Voltr

Mladší dorost utrpěl vítězství nad poslední Třebíčí

Zápasové menu

Hradečtí mladší dorostenci nastoupili v roli favorita proti Třebíči, která byla bez bodu posledním týmem extraligové skupiny. Domácí tým šel zásluhou využitého trestného střílení do vedení a v polovině utkání ho navýšil na dvoubrankové. Jinak se ale svěřencům Petra Luštince vůbec nedařilo, své šance nedokázali využívat a naopak spoustu jich sami nabízeli soupeři. Nepříliš silný celek Třebíče je ale nedokázal ztrestat víckrát než jednou, takže po závěrečné pojistce přece jen zvítězili Hradečtí v poměru 3:1.

Trestné střílení posunulo Hradec do vedení

Do utkání vstoupil aktivněji domácí tým, který si také v sedmé minutě vypracoval první velkou šanci. David Chalupa namířil puk do tyče a kotouč se následně motal kolem brankové čáry, rozhodčí však okamžitě rozpažil a stav se neměnil. V deváté minutě už se tak ale stalo. Radim Ferda zalehl ve vlastním brankovišti kotouč a Hradec dostal možnost trestného střílení, které s bravurou využil Radek Pilař bekhendovým blafákem - 1:0.

Domácímu útočníkovi s číslem 23 i nadále patřil led, jenže jednou nedokázal pořádně zakončit a následně poslal Drašnarovu přihrávku vedle odkryté brány. Hradec často provětrával brankáře Svobodu, ale také vytvářel spoustu obranných chyb, které hasil až svými fauly. Oslabení však svěřenci Petra Luštince zvládali bez větších problémů a když naopak sami nevyužili další šance, šlo se do šaten za stavu 1:0.

Rozpaky domácích neustávaly

Časté hradecké kiksy byly k vidění i nadále a svým spoluhráčům musel pomáhat brankář František Veselý, o poznání víc práce měl ale na druhé straně David Svoboda. V polovině zápasu, chvíli po konci třebíčského oslabení, i tak Hradečtí udeřili podruhé. Střela Nicolase Bureše se v mezikruží odrazila na hokejku Davida Chalupy, jenž přesně zamířil do vzdálenějšího růžku brány - 2:0.

Zanedlouho však šli do čtyř také domácí, což jejich soupeře nakoplo a ten se po zásluze radoval z kontaktní branky. Před brankovištěm si zbloudilý kotouč našel Patrik Matov a snadno zakončil do prázdné klece - 2:1. Další přesilovkou už se Třebíč protrápila a do konce třetiny nebylo k vidění nic zajímavého.

Třebíč nedokázala trestat a prohrála

Úvodní polovina rozhodujícího dějství nabídla o něco klidnější hru, alespoň dokud si hradecká obrana hlídala elitní formaci soupeře. Pak se před Veselým několikrát zjevili Mejzlík, Všetečka, či Bartůněk, žádný z nich ale hozenou rukavici nesebral a nedosáhl překvapivého, leč možná zaslouženého vyrovnání.

Sedm minut před koncem nestihl hlavní sudí dojet útočnou akci Hradce a v domnění, že má Svoboda kotouč ve své moci, zapískal. Následné posunutí Tomáše Drašnara do úplně prázdné brány tak už nemohlo platit. Hradeckého kapitána to však nemuselo mrzet, neboť v čase 57:06 bezchybně obkroužil třebíčskou klec a kolem Svobodova betonu rozhodl o vítězství Hradce Králové - 3:1.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Nicolas Bureš 0 0 0 1 0
Adam Čech 0 0 0 0 0
Tomáš Drašnar 1 0 1 0 2
David Gančarčík 0 0 0 0 0
Štěpán Havránek 0 0 0 0 2
Tomáš Hofman 0 0 0 0 0
Miroslav Hylena 0 0 0 1 0
David Chalupa 1 0 1 1 0
Filip Luštinec 0 0 0 1 0
David Malík 0 1 1 1 0
Marek Malinský 0 0 0 0 4
Jan Mazač 0 0 0 0 0
Patrik Miškář 0 0 0 0 0
Radek Pilař 1 0 1 0 0
Martin Pumr 0 1 1 0 2
Vlastimil Šeda 0 0 0 0 0
Jiří Vik 0 0 0 0 0
David Voříšek 0 1 1 0 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
František Veselý 60 24 1 23 95,83 0 0

Ohlasy k utkání

Petr Luštinec (HC VCES Hradec Králové):
Dneska jsme předvedli nejhorší výkon v sezóně. Hráče jsme před utkáním upozorňovali, že soupeř bude nepříjemný. Oni si to ale nevzali k srdci, mysleli si, že to půjde samo, a horko těžko se dostávali do tempa. Třebíč měla kvalitního gólmana, který nám pochytal spoustu šancí. Naopak my jsme soupeři spoustu šancí nabídli a můžeme být jedině rádi, že je neproměnil. Jak říkám, dneska nikoho chválit nebudu, byl to náš nejhorší výkon v sezóně.