Zápasy mládeže
ne 16.10.2011 | Martin Voltr

Havlíčkův Brod ztrestal zaváhání mladších dorostenců a odvezl si výhru

Zápasové menu

Týden po utrápeném vítězství nad Třebíčí hostili hradečtí mladší dorostenci další tým z chvostu tabulky, předposlední Havlíčkův Brod. V úvodním dějství jim soupeř zasadil dva nečekané údery a jak se později ukázalo, už se z toho nevzpamatovali. Brzy se jim sice podařilo snížit, ale několik dalších šancí neproměnili a protože v závěru přidal Rebel další branku, připsal si první tříbodové vítězství v sezóně.

První třetina a šok pro Hradec. Pět střel, dva góly

Úvodní třetina nenabídla divákovi příliš oku lahodících akcí. První vzruch přišel až po deseti minutách, kdy před brankářem hostů Janem Brožem neúspěšně doráželi hradečtí forvardi Drašnar s Hofmanem. O chvíli později se ale zničehonic měnilo skóre. Hosté totiž využili přesilovku nenápadnou střelou Lukáše Bláhy, na kterou hradecký brankář vůbec neviděl a neměl tak šanci zareagovat - 0:1.

Domácí byli celou dobu častěji na kotouči, ale příliš se jim nedařilo a soupeř je zanedlouho ztrestal druhým úderem. Po chybě v hradecké obraně se k puku dostal nehlídaný Jan Jelínek, udělal pár temp směrem k Veselému a bekhendovým blafákem zakončil neomylně - 0:2. Hradečtí mohli ještě před koncem třetiny zareagovat, ale Brož se štěstím vyrazil Hofmanovo přízemní zakončení.

Rychlé snížení v podání domácích

Do druhého dějství nastoupili domácí aktivně a s odhodláním nepříznivý stav změnit. To se jim povedlo už po pěti minutách. Brankář Brož měl sice dost času zareagovat na odraz kotouče od zadního mantinelu, ale stejně ho nedokázal přikrýt a dojíždějící David Malík to s kapkou důrazu už neměl těžké - 1:2.

Kontaktní gól posadil východočeské mladíky na koně a ještě v téže minutě napálil Tomáš Hofman tyčku. Konstrukce brány ale za chvíli zazvonila také na druhé straně při zakončení Michala Semráda. Další okamžiky patřily souboji hostujícího brankáře s hradeckým útočníkem Miroslavem Hylenou. Ten se před ním ocitl hned třikrát osamocený, jenže ze souboje ani jednou nevyšel jako vítěz a jeho tým tak stále ztrácel.

Závěrečná pojistka určila vítěze

I další snahy zaostávajícího celku se míjely účinkem. Domácím už trochu scházely síly na vyrovnání a soupeř naopak poctivou hrou bránil svůj náskok, přičemž navíc vyjížděl k nebezpečným protiútokům. Jeden takový, ve kterém se k zakončení dostal aktivní Michal Semrád, musel v 54. minutě uhasit skvělým přesunutím domácí brankář František Veselý.

Ani on ale nemohl stačit na situaci tři minuty před koncem, jež přišla ve hře čtyři na čtyři. Bláhovu tvrdou ránu totiž tečoval Filip Nováček a hradecký brankář už stačil zasáhnout pouze tak smolně, že ho kotouč přeletěl a zapadl do brány - 1:3. Hradečtí ještě zkusili hru bez brankáře, ale když ani jejich nejlepší hráč „večera“ Tomáš Hofman puk za výtečného Jana Brože neprocpal, skončilo utkání vítězstvím hostů.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Nicolas Bureš 0 0 0 0 4
Adam Čech 0 0 0 -1 0
Tomáš Drašnar 0 0 0 1 2
David Gančarčík 0 0 0 -2 0
Štěpán Havránek 0 0 0 0 0
Tomáš Hofman 0 0 0 -1 0
Miroslav Hylena 0 0 0 0 0
David Chalupa 0 0 0 0 0
Radim Janata 0 0 0 0 0
Filip Luštinec 0 0 0 0 0
David Malík 1 0 1 1 0
Marek Malinský 0 0 0 -2 2
Patrik Miškář 0 0 0 0 0
Martin Pumr 0 1 1 -1 2
Jiří Vik 0 0 0 1 0
David Voříšek 0 0 0 0 2
Tomáš Zahradník 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
František Veselý 59 23 3 20 86,96 0 0

Ohlasy k utkání

Petr Luštinec (HC VCES Hradec Králové):
Naši hráči si bohužel nevzali ponaučení z minulého zápasu proti Třebíči. Musí si uvědomit, že zápas se hraje od první minuty a ne až od dvacáté. Potřebujeme se poprat s velkou marodkou, pořádně potrénovat a začít zase poctivě makat. Hráči si musí uvědomit, že jim nikdo nedá nic zadarmo. I takoví hráči, jaké má Brod, dneska odvedli bojovný výkon a šli si za vítězstvím. Kdežto my ne.