Zápasy mládeže
ne 30.10.2011 | Martin Voltr

Mladší dorost znovu nezvládl první třetinu a ztrátu už nedohnal

Zápasové menu

Mladší dorostenci hostili v duelu dvou tabulkových sousedů jihlavskou Duklu. Stejně jako v minulých zápasech, i tentokrát prohráli první třetinu a na svého soupeře ztráceli od sedmé minuty dva góly. Po bezbrankové druhé periodě se jim na začátku té třetí konečně podařilo snížit, ale pak soupeř znovu odskočil do trháku. Na jihlavském vítězství už nic nezměnila ani kontaktní branka Radka Pilaře a hradecký tlak v samotném závěru. Prohra 2:3 je pro východočeské mladíky už čtvrtým neúspěchem v řadě, naopak Jihlava se na ně díky tomuto výsledku bodově dotáhla.

Hradec nezachytil první dějství

V úvodu se dostali do dvou dobrých šancí domácí. Ani jednu z nich však neproměnili, neboť Jiří Vik před odkrytou bránou puk minul a Tomáš Zahradník za chvíli ztroskotal na brankáři Vackovi. Do útočného pásma se tak vydala Dukla a její snahy byly úspěšnější. František Veselý sice napoprvé Lukáše Anděla vychytal, na další střelu nehlídaného forvarda ale už nestačil - 0:1.

Podruhé zaváhala hradecká obrana v sedmé minutě a znovu z toho byla pohroma. Lukáš Zayml si při svém výjezdu ze strany užil nevídané volnosti a jeho bekhend skončil až v síti - 0:2. Hradečtí na dvoubrankovou ztrátu reagovali zvýšenou aktivitou a David Vacek musel vytáhnout celou řadu jistých zákroků. Domácí střelci na něj ale nedokázali nic vymyslet a skóre se tak nezměnilo.

Druhá třetina bez branek

Do druhé třetiny vstoupily oba celky v bojovném tempu. Velmi zajímavou situaci nabídl přelom 24. a 25. minuty – na trestnou lavici totiž putovali dva Hradečáci a Dukla měla k dispozici minutovou přesilovku pět na tři. S tou ale nenaložila podle představ a neuspěla ani v klasické výhodě, kdy se blýskl pohledným zákrokem lapačkou František Veselý.

Oba týmy se většinu času přetahovaly o kotouč a také se začaly přiostřovat osobní souboje. Brankáři ale nebyli nejzaměstnanějšími hráči na ledě. Až pět minut před koncem vykopnul Veselý betonem ránu Michala Kašpara a zavelel svým spoluhráčům do útoku. Radek Pilař s Davidem Malíkem ujeli do přečíslení a první jmenovaný vrátil svému spoluhráči přihrávku, ale Malík poslal puk vedle jihlavské klece. Hradečtí tak stále ztráceli dvě branky.

Ještě bylo o co hrát

Co domácí tým potřeboval, to byl rychlý gól. A přesně ten se mu podařilo vstřelit. Ve hře čtyři na čtyři totiž předvedl Miroslav Hylena sebevědomé sólo, které zakončil přesnou střelou mezi Vackovy betony a už to bylo jen o gól - 1:2. Hradečtí vycítili, že to nemusí být všechno, a v dalších minutách se nastěhovali do útočného pásma. Ani Radek Pilař z dorážky, ani Miroslav Hylena v přečíslení ale srovnat nedokázali.

Běžela 52. minuta, když se Hradec při své územní převaze zapomněl v útočném pásmu a to se mu stalo osudným. Dukla totiž ujela ve dvou na jednoho a Lukáš Anděl svým druhým gólem v utkání znovu posunul Jihlavu do dvoubrankového vedení - 1:3. A když šli v 56. minutě domácí do tří, na drama to už vůbec nevypadalo.

Přesto ještě svěřenci Petra Luštince vykřesali jiskřičku naděje. V klasickém oslabení se puku ujal Radek Pilař, nádherně obkroužil jihlavského obránce a následně i brankáře a v pádu zakončil do odkryté brány - 2:3. Východočeši ještě v posledních okamžicích vytvořili obrovský tlak umocněný hrou bez brankáře, jenže za záda Davida Vacka si už žádný z jejich kotoučů cestu nenašel. Všechny body si tak na Vysočinu odvezli hosté.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Nicolas Bureš 0 0 0 0 2
Adam Čech 0 0 0 1 0
Tomáš Drašnar 0 0 0 -1 12
David Gančarčík 0 0 0 -1 0
Štěpán Havránek 0 0 0 0 0
Tomáš Hofman 0 0 0 -1 2
Miroslav Hylena 1 0 1 1 2
David Chalupa 0 1 1 1 0
Filip Luštinec 0 0 0 1 0
David Malík 0 1 1 0 0
Marek Malinský 0 0 0 -1 0
Patrik Miškář 0 0 0 -2 0
Radovan Pavlík 0 0 0 0 0
Radek Pilař 1 0 1 0 0
Martin Pumr 0 0 0 0 0
Emil Veselý 0 0 0 -2 2
Jiří Vik 0 0 0 0 0
David Voříšek 0 0 0 -2 4
Tomáš Zahradník 0 0 0 -1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
František Veselý 59 28 3 25 89,29 0 0

Ohlasy k utkání

Petr Luštinec (HC VCES Hradec Králové):
Bohužel se nám delší dobu nedaří první třetina, a i když na to hráče upozorňujeme, opět jsme ji prohráli. Nechali jsme si dát dva góly, což už se potom horko těžko dotahuje a stojí to hodně sil. Dnes byla Jihlava šťastnější. My jsme ji dvě třetiny přehrávali, ale nedokázali jsme dát góly. Musíme začít poctivě makat a zabrat v Mladé Boleslavi, protože pak zase máme několik těžkých zápasů.