Zápasy mládeže
ne 6.11.2011 | Martin Voltr

Bojovnost mladších dorostenců tentokrát na Kometu nestačila

Zápasové menu

Mladší dorostenci v neděli hostili brněnskou Kometu, kterou v prvním zápase dokázali obrat o všechny body. Favorizovaní hosté tentokrát nechtěli nechat nic náhodě a brzy se dostali do dvoubrankového vedení. Pak ale hradecký útočník David Jaroš dvěma slepenými údery srovnal, načež oba týmy rozehrály skvělou podívanou. Prim v ní hrál především domácí brankář František Veselý, který dlouho držel soupeřovy útočné choutky na uzdě, ale ani svěřenci Petra Luštince nezůstávali pozadu. I tak se ale Kometa za stavu 3:3 svému soupeři utrhla a Hradečtí na ni už nestačili. Druhé překvapení se tedy nekonalo a Jihomoravané si domů odvezli zasloužené vítězství 6:3.

Úvod v režii Komety, přesto nerozhodný

Kometa vstoupila do zápasu o poznání lépe než soupeř. První možnosti si vypracovala na přelomu třetí a čtvrté minuty a při té druhé zazvonila za Františkem Veselým tyčka. O chvíli později už se hradecký brankář vytáhnul výborným zákrokem proti Pavlu Jenyšovi, který byl před ním úplně volný i ve vlastním oslabení.

Na konci osmé minuty ale už hosté udeřili. Jakub Zbořil vybídnul Richarda Garčice, který se v mezikruží zbavil hradeckého obránce a bekhendem milimetrově vymetl růžek klece - 0:1. Za tři minuty našla další Zbořilova přihrávka Pavla Jenyše, jehož ránu z první však lapil Veselý. Vzápětí nevyužil svou šanci v přečíslení ani Hradec.

V patnácté minutě se Kometa svému soupeři odpoutala na rozdíl dvou branek. V rohu pásma vybojobal kotouč Jakub Boltvan a nezištně ho přihrál Filipu Dvořákovi, který ho na hranici brankoviště poslal na místo určení - 0:2.

V závěru třetiny si ale vzali slovo domácí, i když v podstatě jen jeden z jejich hráčů. Kontaktní branka byla na světě, když od modré čáry tvrdě vypálil David Jaroš a o tyčku odrazil svou střelu do brány – 1:2. Od čerstvé hradecké posily to ale nebylo vše! Minutu před koncem třetiny totiž David Jaroš ve vlastním oslabení využil zaváhání hostující pětice a v samostatném nájezdu překonal Ptáčka podruhé - 2:2. Diváci se díky rychlému hradeckému vyrovnání těšili na skvělou druhou třetinu.

Vzrušující druhé dějství nakonec ovládli hosté

A dočkali se! Hned od začátku se oba týmy přetahovaly, kdo si vypracuje větší šanci. Na straně hostů soutěžil Roman Dymáček, na straně domácích například David Chalupa. Tomu se dokonce podařilo dotlačit kotouč do sítě, ale zlomek vteřiny předtím přerušil rozhodčí Lučan hru pro postavení útočícího hráče v brankovišti.

Narůstající tlak byl však vidět na straně Komety, která vzápětí dostala dvě minuty přesilovky pět na tři. Tu ještě zásluhou brankáře Františka Veselého nevyužila, ale krátce po jejím skončení už udeřila. Veselý si nestačil pohlídat pravou tyčku, k níž zasunul puk pohotový Tadeáš Král - 2:3.

Pokračující skvělá práce domácího brankáře však vyburcovala jeho celek k dalšímu vyrovnání. Do branky protlačil puk důrazný Jiří Vik a jelo se zase od začátku - 3:3. Miroslav Hylena mohl dokonce vzápětí úplně otočit stav, ale ve výtečné pozici nedosáhl na puk. Práci tak měl zase hradecký muž v masce, který rozesmutnil Boltvana, Biolka, podruhé Boltvana a také Dvořáka.

Kometa ve druhé části prostě nemohla dát gól z žádné vyložené příležitosti a muselo jí opět pomoci štěstí. Krátce před koncem třetiny totiž vyslal neslanou, nemastnou střelu od modré Rostislav Šnajnar a puk se zastavil až za zády hradeckého brankáře - 3:4. Brněnští mladíci tak znovu převzali vedení.

Hradec už se do zápasu nevrátil

Vysoké tempo hry ve třetí třetině opadlo a na hradeckém stadionu už nebylo k vidění zdaleka tolik akcí, jako tomu bylo v předchozím průběhu. Oba brankáři nemuseli řešit žádné vyložené šance soupeře, i když o něco lepší byli hosté. Hradec ale stále prohrával jen o gól, takže vše zůstávalo naprosto otevřené.

To se ale změnilo na přelomu 49. a 50. minuty, k čemuž dopomohla dvojice vyloučení. Hráče Komety následoval po chvilce domácí hokejista a ve hře čtyři na čtyři hosté odskočili – Jakub Boltvan našel od hrazení Romana Dymáčka, který i v tísni a v pádu dokázal protlačit puk do brány - 3:5.

Po návratu brněnského hráče hrála Kometa přesilovku a také v ní docílila branky. V podstatě stejný scénář jako před chvílí měla tentokrát akce Richarda Garčice s Pavlem Jenyšem, který už takřka rozhodnul o konečném rozdělení bodů - 3:6.

Hradec to ale nenechal bez odezvy. Soupeřova obrana se totiž v rychlém sledu dvakrát rozestoupila a nabídla domácím šanci vrátit se do zápasu. Skrytý pokus Radovana Pavlíka však trefil pouze tyčku a David Jaroš sám před Ptáčkem odmítl hattrick. Do konce zápasu to ale byl zase František Veselý, kdo si do kolonky zásahů připsal větší počet čáreček. Stav už se každopádně nezměnil a hosté si domů odvezli všechny tři body.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Nicolas Bureš 0 0 0 1 2
Adam Čech 0 0 0 0 0
Tomáš Drašnar 0 1 1 -1 32
David Gančarčík 0 0 0 -2 0
Štěpán Havránek 0 0 0 -1 0
Tomáš Hofman 0 0 0 -1 4
Miroslav Hylena 0 1 1 1 0
David Chalupa 0 0 0 0 0
Radim Janata 0 0 0 0 0
David Jaroš 2 0 2 -1 12
Filip Luštinec 0 0 0 1 0
David Malík 0 0 0 -2 0
Marek Malinský 0 0 0 -1 2
Radovan Pavlík 0 0 0 1 2
Martin Pumr 0 0 0 -1 0
Lukáš Souček 0 0 0 -2 0
Emil Veselý 0 0 0 0 0
Jiří Vik 1 0 1 0 0
David Voříšek 0 0 0 -2 0
Tomáš Zahradník 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
František Veselý 60 48 6 42 87,50 0 0

Ohlasy k utkání

František Tomášek (HC VCES Hradec Králové):
Soupeř od začátku udával tempo zápasu. Jen díky naší bojovnosti a vynikajicímu výkonu brankáře dopadl zápas tak, jak dopadl. Kluci hrajou dobře a bojovně, ale dneska byl brněnský manšaft herně i fyzicky o něco lepší a my mu gratulujeme k vítězství.

Milan Vlk (HC Kometa Brno):
Do zápasu jsme vstoupili aktivně a dařila se nám kombinace, ale bohužel jsme nestříleli góly. Jinak jsme mohli rozhodnout už v první třetině. Hodně jsme se cpali do útočné fáze, takže jsme párkrát propadli vzadu a dostali jsme z toho dva góly. I nadále jsme se nebyli schopni střelecky prosadit, i když jsme k tomu měli příležitosti. Ve třetí třetině už jsme soupeře přehráli, přestříleli a dali dvě branky, čímž jsme dostali utkání pod kontrolu.