Zápasy mládeže
ne 11.12.2011 | Martin Voltr

Sebevědomé představení mladších dorostenců vymazalo z ledu Letňany

Zápasové menu

Mladší dorostenci týden po skvělém obratu s Pardubicemi hostili další extraligový zápas a tentokrát jim byly soupeřem druhé Letňany. Ty ale neměly pod Bílou věží nárok, neboť Hradečtí poprvé udeřili hned po minutě a do konce druhé třetiny si precizním výkonem vypracovali náskok 6:1. Třetí dějství sice ovládl soupeř, ale na pohodlném vítězství svěřenců Petra Luštince to už nemohlo nic změnit. Nejvýraznější stopu v utkání zanechal Radovan Pavlík - třináctiletý hokejista, který ještě spadá do žákovské kategorie, se totiž radoval z hattricku!

Rychlý start domácích předznamenal celé utkání

Zápas začal pěkně zostra. Hned na konci první minuty vychytal jednoho ze soupeřů domácí brankář Patrik Červený a jeho spoluhráči okamžitě přejeli do útoku. Tomáš Hofman vypálil z levého kruhu dělovku, která letňanskému gólmanovi vypadla přímo na hokejku Davida Chalupy. Ten už nemohl než doklepnout do prázdné brány - 1:0.

Hradečtí byli v útoku i nadále nebezpečnější než jejich soupeř a hrozili mu především rychlými protiútoky. Jeden takový nepřetavil v branku David Jaroš a v dalších šancích zase Zahradníkovi či Drašnarovi scházely centimetry, aby před odkrytou klecí dosáhli na puk.

Domácí tým v první třetině přežil i půlminutové oslabení tři na pět a když pak sám hrál klasickou přesilovku, udeřil podruhé - Vlastimil Šeda si s pukem vyjel před brankovou čáru a z velkého úhlu našel mezírku v postoji Martina Kosiny - 2:0. No a tento stav vydržel do konce první třetiny zejména zásluhou Patrika Červeného, jehož lapačka se mihla vzduchem proti úplně volnému Michalu Vyšínovi.

Čtyři kousky v letňanské kleci a bylo hotovo

V úvodu druhé třetiny se však Letci dotáhli na nejtěsnější rozdíl. Když z pravé strany vypálil Jan Staněk, kotouč se lehce otřel o jednoho z clonících hráčů a skončil až v bráně. Hradečtí na to ale odpověděli tím nejlepším možným způsobem! Hned v následující minutě se totiž po Burešově střele radoval Radovan Pavlík a už to bylo zase o dva - 3:1.

No a jestli si hosté věřili na další dramatizaci skóre, pak museli být zklamáni. Hradec totiž nepřestal šlapat do pedálů a to se projevilo na začátku 29. minuty, kdy nemohl Drašnarovou nabídkou před prázdnou bránu pohrdnout David Gančarčík. Letňanská střídačka zareagovala střídáním brankářů, jenže netrvalo dlouho a i Milan Jandera lovil puk ze své sítě – to když v přesilovce přesně tečoval ránu Štěpána Havránka aktivní Tomáš Drašnar - 5:1.

Ze druhé třetiny to ale ještě nebylo všechno a hradečtí mladíci svůj výkon korunovali dalším kouskem. Zaznamenal ho znovu Radovan Pavlík, jenž přihrávku z rohu napálil přesně k tyčce brány hostů - 6:1. A opaření Letci mohli být rádi, že půl minuty nato ještě podruhé v zápase nedokázal do prázdné brány zamířit Tomáš Zahradník.

Hradecký hattrick a dva čestné úspěchy hostů

Letňany vstupovaly do třetí třetiny v přesilové hře, ale na ledě to vůbec nebylo znát a po návratu domácího hráče naopak znovu kapitulovaly. Jejich mizérii dokonala dorážka Radovana Pavlíka - 7:1. Nejmladší člen hradecké sestavy tak zaznamenal svůj první extraligový hattrick!

Ve zbytku zápasu už Východočeši svůj náskok nenavýšili a i když ještě měli několik šancí, byl to soupeř, kdo zkorigoval nepříznivé skóre. Brzo po sedmé brance domácích se před brankářem Červeným nejlépe zorientoval Tomáš Honetschläger a pohotově dorazil Čapkovu střelu. Pět minut před koncem ještě znovu Tomáš Honetschläger krásně vymetl růžek hradecké klece, čímž určil závěrečné skóre 7:3.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Nicolas Bureš 0 1 1 3 0
Adam Čech 0 0 0 0 4
Tomáš Drašnar 1 1 2 0 0
David Gančarčík 1 0 1 0 4
Štěpán Havránek 0 1 1 -1 0
Tomáš Hofman 0 2 2 3 0
David Chalupa 1 1 2 3 2
David Jaroš 0 0 0 -1 0
Filip Luštinec 0 0 0 3 0
Marek Malinský 0 0 0 0 0
Radovan Pavlík 3 0 3 3 0
Lukáš Souček 0 0 0 0 0
Vlastimil Šeda 1 0 1 -1 2
Jiří Vik 0 1 1 0 0
David Voříšek 0 0 0 -1 0
Tomáš Zahradník 0 1 1 -1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Patrik Červený 60 25 3 22 88,00 0 0

Ohlasy k utkání

Petr Luštinec (HC VCES Hradec Králové):
Dvě třetiny jsme byli lepším týmem, jak bruslařsky, tak i důrazem v koncovce. Dojem nám trochu zkazila třetí třetina, kdy jsme přestali plnit pokyny a držet si své pozice. Na poslední domácí zápas v tomhle roce jsme se celý týden připravovali a rozhodně to pro nás jsou dobré tři body. Kluci makali, ale bohužel nedokážeme hrát celých šedesát minut a na to se musíme zaměřit.