Zápasy mládeže
ne 22.1.2012 | Martin Voltr

Mladší dorost přehrál poslední Třebíč pohodlně 4:1

Zápasové menu

Mladší dorostenci si po delší době zase vyzkoušeli roli favorita a proti poslední Třebíči jim sedla dobře. Po třech minutách sice prohrávali, ale hned vzápětí vyrovnali a do konce druhé třetiny si ze své převahy vypracovali zasloužené vedení 4:1. V poslední třetině ještě předvedli spoustu zbytečných faulů, soupeř však nebyl ani v přesilovkách příliš nebezpečný a skóre už se nezměnilo. Na extraligovém ledě se poprvé představila další dvojice hráčů ročníku 1998 a Dominik Matouš rovnou zaznamenal svůj první gól.

Hosté si „čuchli“ jen na chvíli

Třebíč měla v zádech drtivé vítězství nad Jihlavou 7:1, které bylo její teprve třetí výhrou v sezóně. Možná i díky tomu se hned po necelých třech minutách radovala z první branky, když si Marek Mejzlík dorazil svou vlastní střelu – 0:1.

Hradecká odpověď však na sebe nenechala dlouho čekat. Po závaru na straně třebíčského brankoviště dotlačil kotouč do sítě Patrik Miškář. Domácí byli od vyrovnávací branky na 1:1 lepším týmem.

Do skóre se jim to ale podařilo znou promítnout až v závěru minuty šestnácté, kdy svůj trest odpykával jeden hráč z každého týmu. Přečíslení v podání dvojice Tomáš Zahradník – Jiří Vik sice první jmenovaný ještě zakončil vedle, ovšem jeho kolega vyjel bleskurychle zpoza brány a ještě stihl zakončit před návratem brankáře – 2:1.

Hradečtí navýšili vedení

Hosté prožili vcelku povedený vstup také do druhého dějství, kdy mohl ve dvou šancích vyrovnat Roman Bartůněk. Pak ale mohli být rádi, že Štěpán Havránek, unikajíc přímo z trestné lavice, nepotrestal zaváhání Davida Svobody. Když se však hrálo zase čtyři na čtyři, hradecký bek už po své nenápadné střele mohl zvedat ruce nad hlavu – 3:1.

Svěřenci Petra Luštince měli příležitost navýšit vedení z trestného střílení. Sám faulovaný David Chalupa zkusil bekhendový blafák, jenže v nejdůležitějším momentu se mu puk svezl z hole. Zasloužená čtvrtá branka v síti Třebíče ale stejně přišla. To když z pravé strany našel Filip Luštinec přesným pasem Dominika Matouše, který se do mladšího dorostu rovnou uvedl gólem – 4:1!

Ve zbytku druhé části se museli hráči i diváci obejít bez světelné tabule a čas se měřil stopkami. To sice nebyla jediná zajímavá věc, neboť na ledě se bylo na co dívat, ale další branky nepřišly.

Místo gólů už jen fauly

Zejména po častých protestech hostujících příznivců se zdálo, že se zápas vymyká rozhodčímu Liboru Veinfurterovi z rukou. Za vysoký počet vyloučení však nemohl v první řadě on, ale hráči obou týmů. Dlužno dodat, že především Hradečtí na ledě častokrát přibrousili a zcela po zásluze pak odcházeli na lavici hanby.

Jak se přesilovky Třebíči dařily, o tom vypovídá počet zákroků Františka Veselého ve třetí třetině – bylo jich potřeba všehovšudy pět. Domácí byli o kus nebezpečnějším týmem a bylo jim úplně jedno, jestli hrají v klasickém poměru hráčů nebo v oslabení.

Skóre nedělního zápasu se však už nezměnilo. Momentální kapitán domácích Jiří Vik neproměnil svůj nájezd po návratu z trestné, z mezikruží zase neuspěli Štěpán Matějček či David Malík. No a ani v závěrečné šanci dokonce ve dvojnásobném oslabení (!) nedokázal jeden z nejlepších hráčů utkání Tomáš Zahradník završit své fantastické sólo.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Nicolas Bureš 0 0 0 2 4
Adam Čech 0 0 0 1 0
Štěpán Havránek 1 0 1 0 4
Martin Hejna 0 0 0 0 2
Tomáš Hofman 0 0 0 0 2
Filip Hronek 0 0 0 0 0
Kryštof Hroudný 0 0 0 0 0
David Chalupa 0 0 0 0 0
Filip Luštinec 0 1 1 3 0
David Malík 0 0 0 0 2
Štěpán Matějček 0 0 0 0 0
Dominik Matouš 1 0 1 0 0
Patrik Miškář 1 0 1 1 0
Radovan Pavlík 0 0 0 0 2
Martin Pumr 0 1 1 0 0
Lukáš Souček 0 0 0 0 2
Emil Veselý 0 0 0 0 4
Jiří Vik 1 1 2 3 2
Tomáš Zahradník 0 2 2 3 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
František Veselý 60 19 1 18 94,74 0 0

Ohlasy k utkání

Petr Luštinec (HC VCES Hradec Králové):
Procházíme vývojovým stádiem, kdy je pět hráčů ročníku 96 ve starším dorostu a místo nich se k nám posunuli mladí hráči. Určitou výkonnost mají a zvykají si na extraligové tempo mladšího dorostu. I tak musí u kluků ještě přijít na řadu větší motivace a srdíčko, což si myslím, že se nám z nich právě dneska podařilo dostat. První dvě třetiny jsme odehráli dobře, ale třetí se nám vůbec nepovedla. Místo toho, abychom nastříleli další tři, čtyři branky, jsme pořád hráli v oslabení. Ale dopadlo to dobře, vyhráli jsme 4:1 a bylo to odmakané.