Zápasy mládeže
st 29.2.2012 | Martin Voltr

Dvě branky v jednom oslabení zahájily parádní obrat mladších dorostenců s Kometou

Zápasové menu

Už ve středu předehrávali mladší dorostenci zápas s brněnskou Kometou, která ze všech sil bojuje o postup na závěrečné Mistrovství republiky. Favorit z Jižní Moravy se před polovinou utkání dostal do dvoubrankového vedení. Náskok ale zcela vymazalo jedno oslabení hradeckého týmu, ve kterém svěřenci Petra Luštince skórovali hned dvakrát, a svůj obrat potom završili ve třetí třetině. Kometu tak porazili podruhé v sezóně a rapidně snížili její šance na postup.

Hosté přetavili přesilovku ve vedení

Od začátku byla podle očekávání aktivnějším a lepším týmem Kometa. V její obraně se sice také otevírala okénka, jenže Hradec se neprosadil ani ve dvou přesilovkách. První gólovku utkání chytil Tomáši Hofmanovi hostující brankář Martin Ptáček, když se proti dorážce svého protivníka stačil parádně přesunout.

Nedlouho nato šli poprvé do čtyř domácí a ti už se neubránili. Vedení zajistil Kometě přesnou střelou z pravého kruhu Richard Garčic0:1. Do konce třetiny už jistý Patrik Červený za svá záda další puk nepustil a kromě několika jeho zákroků se nic zajímavého nedělo.

Jedno oslabení Hradce vymazalo brněnský náskok

Hradecký muž v masce se ještě více vytáhl v úvodu druhé části, kdy rozesmutnil do prázdné brány střílejícího Richarda Garčice. Jenže když ani jeho spoluhráči nevyužili výtečné příležitosti, nestačil na bombu Romana Dymáčka, který zajistil hostům dvoubrankové vedení – 0:2.

Východočeši mohli snížit v takřka minutové přesilovce pět na tři, ale kdyby věděli, co přijde vzápětí, ani by promarněné šance nelitovali. Když totiž šli sami do čtyř, v oslabení zvládli naprosto nevídaný kousek – dvě branky do sítě soupeře!

Jako první se po zmatku před brankovištěm radoval Lukáš Souček, jehož dorážka prolétla klubkem hráčů až do sítě. Pouhých 36 sekund nato navíc procedil puk Ptáčkovou výstrojí Radovan Pavlík. Utkání se tak mohlo hrát zase od začátku – 2:2!

Závěr druhé třetiny se po hradeckém vyrovnání odehrával ve skvělém tempu, i když šancím na obou stranách výrazně pomáhaly obranné chyby. Větších se dopouštěli hosté, nicméně stav se prozatím nezměnil.

Favorit inkasoval další tři údery

Jak předchozí dvacetiminutovka skončila, tak ta poslední začala. Hned po minutě a 36 sekundách totiž na brankovišti Komety operovali Tomáš Hofman s Patrikem Miškářem, který nakonec puk dotlačil za brankovou čáru. Hradecký obrat tak byl definitivně na světě – 3:2!

Jihomoravané vzápětí ubránili oslabení a chystali se na zteč. To jim ale absolutně nevyšlo, neboť pět minut po svém prvním úderu přesně tečoval nahození Marka Mlčocha Patrik Miškář, jenž se tak stal hrdinou třetí třetiny – 4:2.

Ještě větším hrdinou však byl Patrik Červený. Hradecký brankář chytal čím dál lépe a hlavně jeho vinou už Kometa nestačila vstřelit ani kontaktní gól. Když navíc dvě a půl minuty před koncem v dobré pozici přestřelil Pavel Jenyš, prchli Hradečtí do protiútoku a definitivně rozhodli o svém vítězství. Postaralo se o to přečíslení a spolupráce Marka Malinského s Radovanem Pavlíkem, zakončujícím do odkryté brány – 5:2.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Nicolas Bureš 0 1 1 2 2
Adam Čech 0 0 0 0 0
Tomáš Drašnar 0 0 0 0 0
David Gančarčík 0 1 1 0 0
Martin Hejna 0 0 0 1 2
Tomáš Hofman 0 1 1 2 4
Filip Luštinec 0 0 0 1 2
David Malík 0 0 0 -1 0
Marek Malinský 0 2 2 2 2
Patrik Miškář 2 0 2 2 0
Marek Mlčoch 0 1 1 2 0
Radovan Pavlík 2 0 2 2 0
Lukáš Souček 1 0 1 1 0
Emil Veselý 0 0 0 2 2
Tomáš Zahradník 0 0 0 2 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Patrik Červený 60 38 2 36 94,74 0 0

Ohlasy k utkání

Petr Luštinec (HC VCES Hradec Králové):
Chtěli jsme po klukách, aby hráli aktivně, což plnili celý zápas. Všichni byli dostatečně namotivovaní a šli za vítezstvím. Brno mělo problémy s rozehrávkou a nás nakoply dvě branky v oslabení, zápas jsme pak dotáhli do vítězného konce. Pochvalu zaslouží mladší hráči, ale i celé mužstvo a také gólman, kterého soupeř rozchytal k výbornému výkonu.