Zápasy mládeže
čt 22.3.2012 | Richard Wagner, Martin Voltr

Počtvrté za nula. Mladší dorost prohrál v Brodě 2:4

Zápasové menu

Poslední venkovní zápas sezóny měli mladší dorostenci na programu v Havlíčkově Brodě. Na řadu přitom přišel až nepříjemně ohraný scénář z pěti posledních duelů na ledě soupeře, který se nazývá ztracené vedení. I tentokrát vstřelili Východočeši úvodní branku, jenže Rebelové se čtyřmi kousky postarali o obrat a nakonec zvítězili 4:2. Hradečtí tak ze vzájemného souboje odešli poraženi i počtvrté v sezóně. Tu uzavřou v neděli od 12 hodin domácím derby proti Pardubicím.

První dějství branku nenabídlo

Zápas začali lépe domácí, kteří si také vypracovali první vážnější šanci, ale Bláha si na brankáře Dominika Petra nepřišel. Série několika vyloučení, zejména na straně Hradce Králové, pomohla Rebelům k dalším brankovým příležitostem, ale Petr spíše sledoval dění kolem své branky.

V polovině prvního dějství se dostal k nebezpečné situaci David Jaroš, ale Vaněček včas zasáhl. Krátce před koncem prvního dějství se mohl do vedení dostat opět Hradec, jenže překvapivá střela přes obránce trefila jen betony brankáře domácího souboru. Nepříliš pohledná první třetina skončila bezbrankovou remízou.

Hradec se ujal vedení jen na krátkou chvíli

Hned zkraje druhé části se utrhl David Jaroš s Tomášem Zahradníkem, kteří si vyměnili puk a druhý jmenovaný jej zametl za bezmocného gólmana Rebelů. Hradečtí tak šli jako první do vedení – 0:1.

Hradecká branka odstartovala útočnou parádu, bohužel pro Východodčechy však bylo vzápětí srovnáno. Hradečtí propadli na modré čáře a Rebelové ujížděli tři na nikoho. Zohorna nalezl na brankovišti Lukáše Valu, který puk prostrčil mezi betony Petra – 1:1.

Poté se překvapivou střelou z úhlu prezentoval opět Vala, jehož střelu vyrazil gólman před sebe, kde stál připravený Daniel Kolouch. Ten poslal puk pod betony hostujícího muže s maskou – 2:1. Velké šance si vypracovali také Hradečtí, ale aktivní Pilaře s Jarošem dokázal zastavit Vaněček.

Do samostatného úniku se následně dostal domácí Málek, ale také pohořel. Krátce nato došlo k výměně brankářů, do branky domácích se postavil Brož. Velkou šanci měl u tyčky stojící Nováček, ale parádní zákrok betonem v podání Dominika Petra donutil diváky v hledišti k potlesku.

Také Hradec však vystřídal brankáře. Dominik Petr odjel z brány poté, co vyrazil střelu Málka, kterou dorazil za jeho záda Martin Polák3:1. Do brány nastoupil tři minuty před koncem druhé třetiny Martin Chour. V závěru si ještě Voříšek položil Brože, ale ten se převalil a zastavil jeho střelu rukávem.

Jeden gól na každé straně už nic nezměnil

Třetí třetinu začali velkou šancí Zohorna s Krajcigrem, ale Martin Chour se nadvakrát vyznamenal. Krásnou individuální akcí se však prezentoval Patrik Málek, který se proháčkoval až před Choura a tentokrát už zakončil přesně k tyči – 4:1.

Patnáct vteřin nato se mezi kruhy dostal k puku David Jaroš a nejlepší hradecký hráč zápasu korunoval svůj výkon i krásným gólem, když vymetl horní růžek Brožovy branky. Snížil tak na 4:2.

Hradec měl následně k dispozici přesilovku, Rebelové ho však k ničemu nepustili. Závěr zápasu přinesl ještě tři velké šance. Nejprve se mohli Hradečtí dostat na dostřel, ale Malinského únik zlikvidoval Brož ramenem. Neuběhla ani minuta a sám se před brankou ocitl Nguyen, jenže i Chour byl připraven. Aby toho nebylo málo, sám jel na branku také domácí Klofáč. Jeden z hradeckých obránců mu ale skočil pod nohy a šanci zmařil, takže na konečném výsledku 4:2 pro Havlíčkův Brod se už nic nezměnilo.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Nicolas Bureš 0 0 0 -1 0
Adam Čech 0 0 0 -1 2
Tomáš Drašnar 0 0 0 -1 0
David Gančarčík 0 0 0 0 0
Štěpán Havránek 0 0 0 0 0
Martin Hejna 0 0 0 -2 0
Miroslav Hylena 0 0 0 0 0
David Jaroš 1 1 2 0 0
Marek Malinský 0 0 0 -2 0
Patrik Miškář 0 1 1 0 2
Radek Pilař 0 0 0 1 0
Martin Pumr 0 0 0 -1 2
Lukáš Souček 0 0 0 0 0
Vlastimil Šeda 0 0 0 0 0
Emil Veselý 0 0 0 0 0
Jiří Vik 0 1 1 -1 0
David Voříšek 0 0 0 -1 4
Tomáš Zahradník 1 0 1 -1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Martin Chour 23 10 1 9 90,00 0 0
Dominik Petr 37 20 3 17 85,00 0 0