Zápasy mládeže
so 5.11.2011 | Richard Wagner, Lukáš Souček

Junioři si i ve druhém střetnutí s Havl. Brodem body rozdělili

Zápasové menu

Hradečtí junioři se v pátek utkali s Havlíčkovým Brodem v přímém souboji o první místo ligy juniorů. Východočeši odjeli na led soupeře v posílené sestavě, v zápase dokonce třikrát vedli, ale nakonec to stačilo pouze na zisk jediného bodu. Stejně tak jako v prvním vzájemném střetnutí se tak oba celky rozešly za nerozhodného stavu.

1. třetina – Rebelům nebyl uznaný gól

Rebelové začali lépe a dokonce se i prosadili. Po kombinaci se nakonec dostal ke střele Radek Novotný, který již překonal Sejpala, ale sudí odpískal postavení útočícího hráče v brankovišti, a tak na světelné tabuli svítily stále dvě velké nuly.

První regulérní branku měli na svědomí Východočeši. Po rychlé kombinaci se z dorážky pokusu Víta Hradeckého zblízka prosadil Michal Ondra.

Rebelové však dokázali vyrovnat. Erik Novák poslal puk od mantinelu před bránu, kde jej za Sejpala v tísni mezi dvěma obránci poslal přesně k jeho levé tyči David Kozlík a vyrovnal na 1:1.

Rebelové mohli jít i do vedení po velké chybě brankáře Sejpala. Ten se rozhodl rozehrát, ale to se mu hrubě nepovedlo, za bránou puk zachytil Kozlík a po obkroužení brány se cpal do zakončení, ale před jistým gólem zachránila Hradec dvojice Karlík - Voženílek, která mu nedovolila zakončit. Ke konci třetiny ještě předvedl dva výborné zákroky domácí brankář Jiří Zvolánek.

2. třetina – Hradec se dostal do vedení

Ihned zkraje třetiny se mohl prosadit Novotný, ale proti jeho střele sklapl Sejpal betony. Na druhé straně se v dobré pozici objevil Moučka, ale toho vychytal Zvolánek.

O pár chvil později se již Hradec prosadil. Domácí obrana propadla na modré čáře, kde se puku chopil Dominik Barbora a svůj nájezd zakončil střelou, kterou sice Zvolánek ztlumil, ale puk se pomalu došoural za brankovou čáru.

Rebelové následně nevyužili přesilovku, ale chvíli po jejím skončení si vypracoval slibnou palebnou pozici Ambrož, jehož střelu zachytil výborným zákrokem lapačkou Sejpal. A Ambrož měl na svědomí i další šanci Rebelů, po níž publikum jen hlasitě vydechlo. Domácí obránce vyslal po přiťuknutí od Pecna tvrdou ránu na bránu, která jen lízla Sejpalovu tyčku.

3. třetina – Rebelové dokázali dvakrát vyrovnat

Rebelové si lepší vstup do zápasu třetiny nemohli. Martina Jelínka nejprve v obrovské šanci vychytal lapačkou Sejpal, ale ten při další šanci již kapituloval. Ten samý hráč dostal nabito od zadního mantinelu a Vojtěcha Vargy, na což tvrdou ranou pod víko srovnal na 2:2.

Hradec se mohl dostat do vedení, ale velkou šanci Wszolka vychytal Zvolánek. To se povedlo o chvilku později. Zdeněk Čáp poslal puk mezi kruhy na Jindřicha Zítku, jenž puk zametl přesně k pravé tyči přesouvajícího se Zvolánka.

Rebelové se tlačili do vyrovnání, ale proti Jelínkovi i proti Szilvovi se vyznamenal brankář Hradce Martin Sejpal. Domácí hokejisté nakonec přeci jen dokázali srovnat se svým soupeřem krok. Erik Novák se na modré chopil puku a společně s Jakubem Doležalem nabrali velkou rychlost. Obrana Hradce jejich nástup nezachytila, Novák předložil Doležalovi puk před prázdnou a ten jej bez problémů zametl za Sejpala. V závěru utkání se oba celky snažily hrát ze zabezpečené obrany, a tak již žádný gól nepadl.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Dominik Barbora 1 0 1 0 2
Tomáš Bujňák 0 1 1 0 0
Zdeněk Čáp 0 1 1 1 0
Marek Červený 0 0 0 -2 0
Daniel Filip 0 0 0 0 0
Vít Hradecký 0 1 1 0 0
Lukáš Karlík 0 0 0 -1 0
Martin Knotek 0 0 0 0 0
Matúš Kováč 0 0 0 -1 2
Patrik Moučka 0 0 0 -1 2
Michal Ondra 1 1 2 0 2
Petr Pilař 0 0 0 1 0
Filip Ropický 0 0 0 -1 0
Jiří Světlík 0 0 0 0 0
Milan Valášek 0 0 0 0 0
Marek Voženílek 0 0 0 0 0
Martin Wszolek 0 0 0 -1 0
Jindřich Zítka 1 0 1 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Martin Sejpal 60 23 3 20 86,96 0 0

Ohlasy k utkání

Miloš Říha (HC VCES Hradec Králové):
Dnes se nám nedařila hra do útoku. Zbytečně jsme se snažili chodit přes střední pásmo individuálně a v útočném pásmu jsme se zase na puku neudrželi vůbec. S hrou spokojen nejsem, scházelo nám po celý zápas týmové pojetí, každý to chtěl hrát na sebe. Přesto se zápas vyhrát dal, ale to by jsme v obraně nesměli udělat tak výrazné individuální chyby, které však zase pramenily z toho individuálního pojetí hry. Remíza je zasloužená.