Zápasy mládeže
pá 6.1.2012 | Martin Voltr

Znovu nerozhodně. Junioři remizovali s Brodem 1:1 a v čele zůstává soupeř

Zápasové menu

Hradečtí junioři v pátek sehráli velmi důležitý zápas s Havlíčkovým Brodem, kterému patřilo první místo v ligové skupině. V první třetině svého soupeře jednoznačně přehráli, ale skórovat se jim podařilo pouze jednou z hole Milana Valáška. Hubený náskok pak soupeř hned v úvodu druhé části vymazal a protože ve zbytku utkání už branka nepadla, rozešly se oba celky potřetí ze tří případů smírně. Rebel tak stále zůstává o bod před Hradcem Králové.

Úvod patřil domácím, skóre se však měnilo jen jednou

První třetina byla jasně v režii domácího týmu. Ten se také už ve třetí minutě dostal do vedení – před brankovištěm zůstal volný Milan Valášek a Daniel Dolejš na jeho střelu nestačil – 1:0.

Havlíčkův Brod se během celé dvacetiminutovky nedostal do žádné šance a na hradeckou bránu, kterou střežil navrátilec Michal Mahdal, směřoval jen pokusy z uctivé vzdálenosti. Pro Hradec však bylo špatnou zprávou zranění autora první branky Milana Valáška, který ze zápasu už v sedmé minutě musel odstoupit.

Z převahy hradeckých mladíků se rodily i další šance. Aktivitou hýřila zejména dvojice Pavel Hlavatý – Vít Hradecký, kteří se několikrát ocitli před brankovištěm, kde však vládl zkušený Daniel Dolejš. Dobrou možnost měl také Jiří Světlík, jenž si mezi kruhy počkal na přesný pas od hrazení, ale v posledním momentu mu kotouč ujel z hokejky. Vedení domácích 1:0 bylo pro soupeře velmi přijatelným výsledkem.

Rebel záhy vyrovnal

Po pěti minutách druhého dějství byly k vidění zajímavé situace na obou stranách a potvrdilo se pořekadlo nedáš – dostaneš. Brejk dva na jednoho totož nevyužili Světlík s Knotkem a záhy hosté trestali. V lese hokejek a bruslí se ke kotouči jako první dostal Vojtěch Varga, na jehož rychlou střelu hradecký brankář nestačil. Rázem tak bylo vyrovnáno 1:1.

Zbytek třetiny nepřinesl příliš kvalitní podívanou a ze hry vystoupilo pouze několik momentů. Ten nejnebezpečnější přišel na konci 34. minuty, kdy si Miloslav Račanský v přečíslení položil hradeckého beka a žabičkou předložil puk Vladimíru Szilvovi. Forvard Rebelů však kotouč před odkrytou klecí netrefil. Oběma týmům se navíc nezdařila početní výhoda, takže stav zůstal vyrovnaný.

Vyhrát mohl kdokoli, nakonec nevyhrál nikdo

K vítězství byl stejně daleko Hradec jako Rebel, v pasáži mezi 46. a 47. minutou přitom mohl rozdílovou branku přidat kdokoli. Před hradeckou klecí neuspěl ani natřikrát znovu Vladimír Szilva a kapitána Vojtěcha Vargu pak skvěle lapačkou vychytal Michal Mahdal. Na druhé straně zase neodbytně dorážel Vít Hradecký, ovšem za Dolejše bylo v celém zápase těžké protlačit puk.

Hradečtí junioři mohli mít za večer k dispozici rozhodně víc přesilovek než jen čtyři. Rozhodčí Kubeš totiž nechával hře průběh a nepískal ani některé ostřejší zákroky především na domácí hráče. Po jednom takovém naopak vyloučil oplácejícího Víta Hradeckého, který však hned po svém návratu mohl skórovat – jeho dorážku zblízka ale vytěstnil výtečný gólman Havlíčkova Brodu.

Když pět minut před koncem zasáhl dvakrát neomylně i Michal Mahdal, byl povedeným útočným snahám obou týmů konec. Vítězství sice více chtěli domácí, ovšem další šanci už si nevypracovali a mezi dvěma špičkovými celky juniorské ligy se tak znovu nenašel ten lepší.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Dominik Barbora 0 0 0 0 0
Tomáš Bujňák 0 0 0 0 0
Zdeněk Čáp 0 0 0 0 2
Daniel Filip 0 1 1 0 0
Pavel Hlavatý 0 0 0 0 0
Vít Hradecký 0 0 0 0 2
Lukáš Karlík 0 0 0 0 0
Martin Knotek 0 0 0 0 0
Václav Pánek 0 0 0 0 0
Petr Pilař 0 0 0 0 0
Lukáš Procházka 0 0 0 0 0
Filip Ropický 0 0 0 0 0
Jiří Světlík 0 0 0 0 0
Michal Štědrý 0 0 0 0 0
Milan Valášek 1 0 1 0 0
Ondřej Vlček 0 0 0 0 0
Marek Voženílek 0 1 1 0 0
Martin Wszolek 0 0 0 0 0
Lukáš Zet 0 0 0 0 0
Jindřich Zítka 0 0 0 -1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Michal Mahdal 60 27 1 26 96,30 0 0

Ohlasy k utkání

Miloš Říha (HC VCES Hradec Králové):
Věděli jsme, že jde o důležité utkání. Vstoupili jsme do něj dobře, vstřelili jsme rychlou branku a celou první třetinu jsme byli jasně lepší, o čemž hovořil i poměr střel na branku. Tam byl tlak abnormální, ale chyběl nám důraz v předbrankovém prostoru, což nás stálo další góly. To potom ovlivnilo výsledek utkání, protože nátlakový hokej se samozřejmě nedá hrát šedesát minut. Hluchá pasáž na nás přišla ve druhé třetině a inkasovali jsme branku. Třetí třetinu to bylo nahoru – dolů, zdálo se, že kdo dá gól, vyhraje. Zase to skončilo remízou, takže uvidíme, jak to bude dál. Mrzí mě, že tam byla spousta nepotrestaných zákroků na naše hráče a odnesl to Milan Valášek, který půjde zřejmě na operaci.

Václav Adam (HC Rebel Havlíčkův Brod):
První třetina byla z naší strany špatná a nepovedla se nám. Hráli jsme na čtyři formace, ale od druhé třetiny jsme sestavu stáhli na tři lajny a pak už to podle mě byl vyrovnaný hokej. Žádné mužstvo už nemělo navrch, mohli jsme vyhrát my a mohl vyhrát i soupeř.