Zápasy mládeže
so 14.1.2012 | Martin Voltr

V atraktivním duelu porazili starší dorostenci Chomutov 5:2

Zápasové menu

Hradečtí starší dorostenci si mohou v programu nového roku odškrtnout první víkend, který se jim vydařil na výbornou. Po pátečním obratu s Karlovými Vary hostili silný Chomutov a ani tentokrát se jejich příznivci rozhodně nenudili. Domácí se totiž postupem času dostali do tříbrankového trháku, jenže Piráti dvěma rychlými góly udělali ze zápasu drama. To však svěřenci Pavla Táborského rázně odmítli hned v úvodu třetí části, kdy se ve dvou přesilovkách trefil Lukáš Kastner, jenž tak rozhodl o hradecké výhře 5:2. Cesta za body by ale znovu byla hodně trnitá bez vynikajícího výkonu brankáře Michala Šivela.

Hradec zpočátku zaostával, přesto vedl

Větší aktivita od začáku patřila hostům. Ti se často dostávali za záda hradecké sestavy a několikrát musel situaci zachraňovat Michal Šivel. Největší práci měl v šesté minutě proti Patriku Šmídovi, jenž mířil mezi jeho betony, kde však místo nebylo.

Hradečtí to ale nenechali bez odezvy a velmi úspěšně napadali rozehrávku svého soupeře. To se jim vyplatilo v čase 9:36, kdy se mezi kruhy dostal ke střele Martin Bartoň a o tyčku odrazil svůj pokus do brány – 1:0.

Dalšímu puku v chomutovské síti zabránila po akci Daniela Klemence tyčka. Mnohem víc rušno ale bylo na druhé straně – pozornost si zasloužila hlavně parádní přihrávka Szathmáryho přes dvě pásma, kterou přijal Nicolas Hlava. V brejku jeho střelu ale Šivel betonem vykopl! V závěru třetiny za svá záda nepustil ani další pokus úplně volného kapitána hostí.

Chomutov se i na kolenou dokázal vrátit do zápasu

Že momentální stav platil především zásluhou hradeckého brankáře, se ještě více ukázalo v úvodu druhé části. To totiž Michal Šivel zastavil Huňadyho střelu v přečíslení a následně se perfektně natáhl i proti kličkám Jiřího Fronka. Jakoby tak zatroubil svým spoluhráčům do útoku.

No a mladí Hradečáci v pasáži kolem poloviny utkání své vedení ze dvou úniků navýšili! Nejdřív zakončil kombinaci s Danielem Šepsem svým premiérovým gólem Marek Malinský a pak po přenechání Martina Srpka nádherně zavěsil Vlastimil Dostálek. Vedení 3:0 už vypadalo pro domácí tým výrazně lépe. Naopak soupeř zareagoval výměnou brankářů.

Druhá třetina ale ještě neskončila, což Hradečtí záhy pocítili. Jejich vedení totiž soupeř skoro vynuloval! V přesilovce dal gól naděje po nádherné sóloakci Patrik Huňady a v poslední minutě se o kontaktní branku postaral Jiří Fronk3:2. Navíc moc nechybělo, aby ještě v závěrečných sekundách Chomutov vyrovnal. Obránci však kutálející se kotouč odpálili v poslední chvíli před brankovou čarou.

Rychlá pojistka domácího střelce

Lepší psychické rozpoložení tak bylo před třetí periodou na straně hostujících Pirátů. Místo jejich tlaku ale přišly dva slepené fauly, mimochodem úplně první na straně Chomutova v celém zápase, a Hradec takovou šanci zkrátka nemohl odmítnout.

V prvním případě to trvalo 41 sekund, ve druhém pouhých 10 – to je ale asi tak všechno, co dvě přesilovky odlišovalo. V obou výhodách totiž mezi kruhy milimetrově přesně seřídil mířidla Lukáš Kastner a Tadeáš Dvořák se mohl jenom dívat, jak kotouč letí někde kolem jeho pravé tyčky. Do sítě – 5:2!

Pirátům sice zbývalo ještě šestnáct minut, jenže další návrat do utkání už nezvládli. Možná by ještě mohlo být vše jinak, kdyby Robert Černý ve vlastním oslabení nepohrdnul prázdnou bránou, ale to jsou jen kdyby. Obecenstvo se mohlo kochat parádním hokejem, který v závěru okořenily i tvrdší osobní souboje. Vítězem však byl jen jeden tým – domácí Hradec Králové.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Martin Bartoň 1 0 1 1 0
Vlastimil Dostálek 1 0 1 0 0
Tomáš Drašnar 0 0 0 0 0
Drahoš Jebavý 0 0 0 -1 4
Lukáš Kastner 2 0 2 1 0
Daniel Klemenc 0 1 1 2 0
Roman Konečný 0 1 1 -1 0
Marek Malinský 1 0 1 1 0
Lukáš Nedvídek 0 3 3 1 0
Michal Procházka 0 0 0 -1 4
Dominik Rejl 0 2 2 2 0
Jan Skála 0 0 0 1 0
Martin Srpek 0 1 1 1 0
Matěj Suk 0 0 0 -1 0
Vlastimil Šeda 0 0 0 0 2
Daniel Šeps 0 0 0 1 0
Lukáš Vácha 0 0 0 2 0
David Voříšek 0 0 0 1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Michal Šivel 60 40 2 38 95,00 0 0