Zápasy mládeže
so 21.1.2012 | Martin Voltr

Vedoucí Vítkovice nadělily starším dorostencům desítku

Zápasové menu

Po vysoké prohře s Třincem se chtěli starší dorostenci předvést v lepším světle proti jasnému lídrovi extraligy z Vítkovic. Jak se však ukázalo, soupeř to byl nadmíru silný. Už po dvanácti minutách v Hradci vedl o čtyři góly a i když domácí mladíci sehráli dobrou druhou třetinu, od bodů byli pořád daleko. Vítkovičtí totiž postupně navyšovali skóre a nakonec si připsali suverénní vítězství 10:4.

Další rychlý start hostujícího týmu

Hradečtí už v pátek zažili velmi nepříjemnou první třetinu. Ta se však bohužel i tentokrát opakovala, a to v ještě horších konturách. Po 135 sekundách totiž soupeř ze své první střely otevřel skóre, zasloužila se o to přesná dělovka Radomíra Churého pod horní tyč. Za další tři minuty navíc Samuel Ollender dorazil zbloudilý kotouč do prázdné brány a bylo to 0:2.

V osmé minutě nestačil hradecký brankář Michal Šivel ani na tečovanou střelu Adama Škutchana. Vítkovice svou absolutní dominanci stvrdily na konci minuty dvanácté, kdy předvedl nádhernou akci Jakub Illéš. Když hostující forvard obdržel přihrávku od Churého, položil si Šivela a hokejkou mezi bruslemi po vzoru Roberta Kysely poslal puk do sítě.

Po tomto fantastickém hokejovém momentu platil stav 0:4, Michala Šivela nahradil v hradecké svatyni Vlastimil Hak a stadion se ponořil do ticha.

Druhá třetina skončila nerozhodně

Úvod druhé části však přinesl domácímu týmu naději. První jiskřičku vykřesal Vlastimil Šeda přízemní ránou mezi betony Tomáše Mizery, který prožíval svou premiéru v dresu staršího dorostu – 1:4. Hned vzápětí mohl Radek Pilař dokonce snížit na dvoubrankový rozdíl, jenže z bekhendového blafáku sám před Mizerou neuspěl!

Odpověď soupeře byla nekompromisní. V rozmezí dvou minut a pěti vteřin nasázel sebevědomý tým z východu republiky další tři góly a už definitivně rozhodl o svém vítězství. Dvakrát se prosadil Vojtěch Tomi a jednou se k němu přidal Radomír Churý, takže v polovině utkání prohrávali domácí už 1:7.

Zbytek druhého dějství ale sehráli hradečtí mladíci na výbornou. Několikrát se jim podařilo přečíslit vítkovickou obranu a dvěma brankami zkorigovali stav. Nejdřív se o to v přesilovce zasloužil Martin Srpek, jenž propálil hradbu těl před sebou, a v poslední minutě třetiny využil svůj brejk nekompromisní střelou Drahoš Jebavý3:7.

Lídr se znovu rozjel naplno a zaokrouhlil skóre

Hosté však nechtěli nechat nikoho na pochybách a po příchodu ze šaten znovu udeřili. Postaral se o to David Ballner, který se však v této části teprve rozjížděl. Hradečtí nicméně odpověděli rychle v další početní výhodě, to když si svou střelu do odkryté brány dorazil Michal Procházka4:8.

Brankář Vlastimil Hak za tohoto stavu předvedl několik výborných zákroků, v závěru však přece jen ještě dvakrát kapituloval. David Ballner zaznamenal svůj druhý úder pohlednou tečí Rimmelovy nabídky ze vzduchu a o tři minuty později završil dokonce ve vlastním oslabení hattrick.

Na kostce tak po šedesáti minutách svítilo skóre, které hovořilo za vše – 4:10. Hradecké publikum bylo svědky představení týmu, který se po sezóně nebude moci spokojit s ničím než titulem Mistra republiky.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Vlastimil Dostálek 0 1 1 -4 0
Tomáš Drašnar 0 1 1 -4 0
Drahoš Jebavý 1 0 1 -3 0
Daniel Klemenc 0 0 0 -1 0
Marek Malinský 0 0 0 -1 0
Lukáš Nedvídek 0 1 1 1 0
Tadeáš Ouzký 0 0 0 -1 0
Radek Pilař 0 0 0 -3 0
Michal Procházka 1 1 2 1 0
Dominik Rejl 0 0 0 -5 0
Jan Skála 0 0 0 -1 0
Daniel Souček 0 0 0 -3 2
Martin Srpek 1 0 1 -4 0
Matěj Suk 0 0 0 0 2
Vlastimil Šeda 1 1 2 0 0
Daniel Šeps 0 0 0 -2 0
Michal Štědrý 0 1 1 -1 0
Lukáš Vácha 0 0 0 -2 0
David Voříšek 0 0 0 -2 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Vlastimil Hak 48 33 6 27 81,82 0 0
Michal Šivel 12 9 4 5 55,56 0 0

Ohlasy k utkání

Pavel Táborský (HC VCES Hradec Králové):
Musíme být naprosto upřímní a uznat, že Vítkovice, potažmo Třinec jsou v extralize dorostu v současné době úplně jinde, než jsme my. Oba dva mančafty nás převyšovaly ve všech směrech. K oběma zápasům jsme přistoupili hodně špatně a z toho byly patrné všechny nedostatky, které naši hráči mají. Dostat za dva zápasy šestnáct branek už o něčem svědčí. Jako trenérovi se mi tyto zápasy hodně špatně hodnotí. Sami hráči se musí podívat pravdě do očí, jestli v daný moment při každém střídání odvedli na ledě maximum. Spousta hráčů, především hráči ročníku 1995 a 1996, jsou hluboko za svoji výkonností, než kterou normálně mají. Vítkovicím blahopřeji k vítězství. Takový mančaft trénovat, to musí být radost.

Pavel Hulva (HC Vítkovice Steel):
Padlo hodně gólů a my jsme hráli dobře dopředu, i když vzadu to bylo horší. Ale vzhledem k tomu, že chytal třetí gólman z mladšího dorostu, jsme spokojení. Už zkoušíme mladé kluky na příští rok, ale máme v záloze dalších pět, šest kluků, kteří k nám ještě patří a teď hrají za juniorku. Takže cíle máme nejvyšší, chceme titul.