Zápasy mládeže
pá 24.2.2012 | Daniel Ježek, Martin Voltr

Osm gólů do sítě Třince zajistilo starším dorostencům vysoké vítězství

Zápasové menu

Starší dorostenci před utkáním na ledě třetího Třince zřejmě zapomněli na neúspěšný první vzájemný duel. Domácí Oceláře, kteří se vyrovnávají se ztrátou trenéra Romana Ciencialy, totiž v divokém zápase přestříleli 8:3. Svůj náskok si zajistili vítězstvím v každé ze tří třetin, i když v té závěrečné už se spíše vylučovalo, než hrálo. Náročný víkend každopádně zahájili na jedničku a v sobotu se pokusí o podobný počin na ledě lídra z Vítkovic.

Úvodní dějství nabídlo jedinou branku

Vstup do utkání byl opatrný na obou stranách, žádný z celků se nechtěl dopustit zbytečných chyb. O něco aktivnější byli domácí, kteří si vypracovali více šancí. Otevřít skóre mohli David Cienciala nebo Jan Poruba, oba ale ztroskotali na brankáři Michalu Šivelovi.

Hradečtí se do tempa dostali po uplynutí deseti minut, a to především díky dvojnásobné početní výhodě. Krátce po jejím skončení také otevřeli skóre. K odraženému puku se dostal Michal Procházka a zavěsil – 0:1.

Kanonáda v prostřední části

Větší gólové hody přinesla druhá dvacetiminutovka, ve které se urodilo hned sedm brankových akcí. Jako první se prosadili domácí, kteří zásluhou Adama Kofroně srovnali. Vyrovnaný stav ale netrval dlouho, neboť za minutu a půl branku přesně střílel hostující Michal Procházka1:2.

Oceláři poté dostali šanci na srovnání, ve vlastní přesilovce ale inkasovali. Po akci Martina Bartoně se mezi střelce zapsal také Michal Brida. Domácí se ale nezalekli a za dvě minuty opět korigovali na rozdíl jediné branky. Zpoza klece nahrával Jan Poruba, druhou branku Ocelářů pak zaznamenal Martin Samek2:3.

Ani tento stav ale nebyl dlouho platný. Na přelomu polovin hráli Východočeši početní výhodu, když souhru na jeden dotek úspěšně zakončil Radek Pilař. Následně se tak vhazovalo ve středovém kruhu, buly vyhráli Oceláři, a světe div se, dali branku. Bleskurychlý útočný výpad přesně zakončil Marek Růžička3:4.

Hradečtí se však s jednobrankovým vedením nechtěli spokojit a ještě před druhou sirénou zaznamenali další branku. Domácí obraně neviditelný Lukáš Kastner najel mezi kruhy a bekhendovou kličkou popáté překonal gólmana Cieslara – 3:5. Ten už to nevydržel a po druhé pauze přenechal své místo kolegovi Němcovi.

Hradečtí si třemi trefami pojistili jasnou výhru

Náhradník mezi tyčemi se ale ještě ani pořádně nerozcvičil a už musel lovit puk ze své sítě. Šestý zářez na hradeckou pažbu přidal po 37 sekundách třetí části Tadeáš Ouzký3:6.

Od té doby už Hradečtí utkání dominovali a během třetí třetiny přidali ještě další dvě branky. Nejprve se trefil Lukáš Nedvídek a svou brankou skóre naposledy upravil Martin Bartoň. Na konečném stavu 3:8 nic nezměnily ani dvě potyčky ze závěru utkání.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Martin Bartoň 1 3 4 1 2
Michal Brida 1 1 2 1 0
Drahoš Jebavý 0 0 0 0 2
Lukáš Kastner 1 2 3 2 4
Roman Konečný 0 2 2 -1 6
Martin Matějček 0 0 0 4 4
Lukáš Nedvídek 1 2 3 2 0
Tadeáš Ouzký 1 0 1 1 0
Radek Pilař 1 0 1 0 0
Michal Procházka 2 0 2 1 0
Dominik Rejl 0 0 0 -2 0
Jan Skála 0 0 0 1 0
Martin Srpek 0 0 0 0 0
Jakub Suchan 0 1 1 0 0
Matěj Suk 0 1 1 2 2
Michal Štědrý 0 0 0 2 2
Lukáš Vácha 0 1 1 0 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Michal Šivel 60 33 3 30 90,91 0 0