Zápasy
st 5.12.2012 | Lukáš Rousek, Sanny Muharem

Královští lvi měli dobře nakročeno, v Třebíči však prohráli po nájezdech

Zápasové menu

Před hradeckými hokejisty stála další venkovní zkouška. Ve středu vyrazili bojovat o body opět na Vysočinu, tentokrát byla jejich zastávkou Třebíč. Domácí celek se dostal do vedení již v páté minutě, Východočeši ale dokázali ještě v závěru první dvacetiminutovky srovnat. Královští lvi si trpělivě počkali i na další gól, který přišel znovu na konci třetiny, tentokrát té druhé. Když Hradec vedl v průběhu poslední části o jednu branku, vypadalo to, že si tento hubený náskok udrží. Nakonec se ale Třebíčským podařilo dotáhnout zápas až do samostatných nájezdů, kde obstáli lépe, proměnili totiž všechny tři. Královští lvi tak vezou z Vysočiny znovu jeden bod po prohře 2:3sn.

Po jednom gólu na každé straně

Na první branku nemuseli diváci čekat dlouho. Po úvodních pozdravech z holí Švagrovského a Buriana, si narazil Ostřížek s Kautem, první jmenovaný našel přesným pasem před branku Jana Křivohlávka, který propálil hradeckého brankáře v 5. minutě zápasu – 1:0. Následně si oba týmy zahrály v početní výhodě. Hradec Čiliaka pořádně neohrozil. Naopak Jakub Čech v brance Hradce se řádně zapotil a na brankové čáře zmařil šanci Burianovi.

Při vyloučení Čuříka vyzval Mikeska ke skórování Roupce, ale jeho dělovka mířila mimo tři tyče. Pak ohrozil Čecha agilní Burian. Před první sirénou Hradec zamknul svého soupeře v jeho obranném pásmu, přičemž Kaniovo nahození tečoval Jan Berger, jenž v čase 19:43 stanovil stav po první třetině na 1:1.

Trpělivá hra Královských lvů přinesla vedení

Ve 22. minutě se vyznamenal hradecký gólman, když vytěsnil střelu Fořta pod horní tyč. O chvíli později chyboval Malena, ovšem Čiliak napravil zaváhání svého spoluhráče, které chtěl trestat Tvrdík. Následně přistrčil Dolníček puk ke střele Burianovi, ten také neuspěl. Šance střídala šanci na obou stranách. Roupcovu ránu dorážel Kubica mimo, neuspěl ani Klement. Na opačné straně kluziště hrozil Dolníček, gól však nepadl.

Hradci se pak ale podařilo proměnit svou příležitost! Bergerovu nahrávku převzal Jakub Kania a extřebíčský obránce se trefil nad Čiliakovu lapačku – 1:2. Po dvou třetinách tak byli spokojenější hosté.

Šedesát minut hry nerozhodlo

Na začátku závěrečné dvacetiminutovky mohli hosté pojistit své vedení. Budínského střelu do protipohybu zneškodnil domácí brankář vyrážečkou. Ve 45. minutě měli Hradečtí k dispozici trestné střílení. Luděk Brož však proti domácímu strážci svatyně neuspěl.

Domácím se podařilo vyrovnat ve dvojnásobné početní převaze. Po Dolníčkově nabídce vypálil Rangl a odražený puk zametl do brány Vilém Burian – 2:2. Oba celky pak ještě měly další možnosti. Kaut Čecha neprostřelil, Čuřík trefil z jízdy jen tyčku. Švagrovského nájezdu odolal Čiliak. Po 60 minutách svítil na ukazateli skóre stav 2:2 a šlo se do prodloužení.

Třebíč proměnila všechny nájezdy

V prodloužení si oba celky vytvořily pár šancí ke skórování, ale brankáři všem pokusům odolali. Rozhodnout tedy musel až penaltový rozstřel. Třebíčští střelci uspěli všichni, zato Hradečtí ne. bonusový bod si připsala Horácká Slavia. Rozhodující nájezd proměnil Vilém Burian – 3:2sn.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jan Berger 1 1 2 1 2
Luděk Brož 0 0 0 0 0
Vít Budínský 0 0 0 0 4
Zdeněk Čáp 0 0 0 0 0
Marek Červený 0 0 0 0 0
Jakub Kania 1 1 2 1 2
Milan Karlíček 0 0 0 0 0
Martin Klement 0 0 0 0 0
Zdeněk Kubica 0 0 0 0 0
Šimon Macháň 0 0 0 -1 0
Michal Mikeska 0 0 0 0 0
Patrik Moskal 0 1 1 2 0
Aleš Půlpán 0 0 0 0 0
David Roupec 0 0 0 0 2
Vladimír Říha 0 0 0 0 2
David Švagrovský 0 0 0 0 0
Michal Tvrdík 0 1 1 2 0
Martin Vágner 0 0 0 1 0
Milan Valášek 0 0 0 -1 0
Milan Vobořil 0 0 0 0 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jakub Čech 65 38 3 35 92,11 0 0

Ohlasy k utkání

Kamil Pokorný (SK Horácká Slavia Třebíč):
Na Hradec jsme byli připravení, věděli jsme, že po nás půjde, že bude zavírat mantinely, ale to jsme si jenom řekli, na ledě pak bylo všechno jinak. Nešly nám nohy, hlava a od toho se vše odvíjelo. Dali jsme první gól, ale ten nás neuklidnil, Hradec hrál dále svoji hru. Myslím si, že se na nás podepsal čtvrtý zápas v sedmi dnech. Také jsme museli zamíchat sestavou kvůli chybějícím Nahodilovi a Šlahařovi, ale moc si to nesedlo. Bylo to dnes vybojované, jsem rád, že jsme to otočili a nepamatuji, kdy jsme naposledy proměnili všechny tři nájezdy. Jsem rád za dva body, protože soupeř hrál kvalitně, má tam vysoké hráče, kteří byli výborní v osobních soubojích. Pro nás to bylo složité, proto jsem rád, že jsme vyhráli, i když až na nájezdy. Teď musíme dobře zregenerovat a nabrat nové síly, protože dnes jsme jich už moc neměli.

Martin Hosták (Královští lvi Hradec Králové):
S jedním bodem spokojeni nejsme. Myslím ale, že jsme odehráli dobré utkání. Odpracovali jsme jej a odehráli zápas tak, jak jsme chtěli. Soupeř měl nějaké šance, ale ty většinou vychytal Jakub Čech. Jinak si myslím, že jsme Třebíč trošku rozhodili. Věděli jsme, co bude hrát, připravovali jsme se na to. Kluci zápas opravdu odpracovali, trošku smolně jsme pak přišli o vedení v přesilovce pěti proti třem. Tam měli domácí velký tlak. Nájezdy jsou loterie, dnes jsme je prohráli a mě mrzí, že si vezeme jen jeden bod, protože takový výkon by si zasloužil možná i víc.