Zápasy
čt 27.12.2012 | David Bohata, Lukáš Souček

Překvapení se nekonalo, Hradec na ledě lídra prohrál 1:5

Zápasové menu

Parádní vstup do utkání v Mladé Boleslavi předvedla čtvrtá hradecká formace. Konkrétně Milan Valášek otevřel již ve třetí minutě skóre utkání. I přes povedený úvod se ovšem Královským lvům na ledě vedoucího celku první ligy bodovat nepodařilo. Domácí ještě do přestávky vyrovnali a ve druhém dějství rozhodli třemi brankami o svém vítězství. Mladoboleslavští těžili zejména z přesilových her. Z nabídnutých deseti využili hned tři a Hradec v konečném zúčtování porazili 5:1.

Hradec šel rychle do vedení

Po osmdesáti vteřinách se druhému boleslavskému útoku naskytla šance pro úvodní branku. Kafka v přečíslení dva na jednoho přihrával Výbornému, který se zpracováním otálel a následné nedůrazné zakončení Luňák pokryl betonem. A tak se gólu dočkali hosté. Výbornou práci odvedl Milan Valášek, který se z těžké pozice probil před bránu a bekhendem překonal položeného Valenta. O chvíli později se octl v dobré pozici Kafka. Protiútok ve vlastním oslabení zakončoval pouze do boční sítě.

Boleslavskou mdlou hru v početní výhodě ukončila akce Kafky se zakončujícím Tomášem Demelem. Domácí hráči využili chyby v postavení obránců soupeře. Hrál se relativně vyrovnaný hokej, jen domácí byli v útočném pásmu o něco nápaditější. Krásnou akci v závěru první třetiny započal Výborný. Přes houšť hráčů poslal přesný pas na zadní tyč na Nouzu, který ještě vracel před bránu na Jindru, leč jeho střelu dokázal hostující brankář zkrotit.

Boleslav získala dostatečný náskok

Druhou periodu začali skvěle Bruslaři. Nejdřív v pětadvacáté minutě riskantní, ale o to krásnější přihrávkou našel Mikulík najíždějícího Martina Koudelku, jenž poslal kotouč skrz Luňákovy betony až do sítě. Minutu a pár vteřin na to David Výborný z těžkého úhlu zavěsil puk přesně do hroního rohu brány. Až v tuto chvíli jako by se Mladoboleslavští osmělili. Potřetí v zápase na sebe výrazněji upozornil Kafka. A znovu v oslabení. Ve středním pásmu vybojoval kotouč a přečíslení Boleslavi sám zakončil střelou zápěstím do horní konstrukce brány.

Mohlo to být už o tři branky, kdyby se Demelovi lépe povedlo trestné střílení. Boleslav dál tlačila na pilu, k čemuž jí Hradečtí pomáhali svou nedisciplinovaností. Druhý gól Martina Koudelky znamenal třetí využitou početní výhodu. Ke zušenému ex-hradeckému útočníkovi se dostal nastřelený puk, který Koudelka dorazil za bezmocného Luňáka. Velkou šanci měl ještě Toman, který se, navrátiv z trestné lavice, dostal do úniku. Tváří v tvář brankáři ale bekhendovým blafákem neuspěl.

Domácí přidali pátou branku a získali tři body

Hrát proti Boleslavi, která vede o tři branky, je hodně těžké. Mírná psychická deka byla na Královéhradeckých lvech znát. Aktivní hokejisté v zeleno-bílých dresech navíc nadále hledali možnost k navýšení skóre. A kýžený gól opravdu přišel. Sice mu předcházela trošku sporná moment, kdy forčekující Vrbata nešikovně, leč bolestivě sekl do ruky obránce Hendricha, který později chyběl v předbrankovém prostoru. Tam si v situaci dva na jednoho krásně poradili Rys s Nouzou. Dvakrát si rychle vyměnili puk a Tomáš Nouza zakončoval do téměř prázdné brány.

Zápas už se od poloviny třetí třetiny dohrával v poklidnějším tempu. Za rozhodnutého stavu se Boleslav nikam netlačila, Hradec už věděl, že odsud podruhé v sezóně odjezde s prázdnou. Boleslav vyhrála zcela zaslouženě.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jan Berger 0 1 1 1 0
Luděk Brož 0 0 0 0 0
Vít Budínský 0 0 0 -1 0
Zdeněk Čáp 0 0 0 0 2
Petr Haluza 0 0 0 -2 0
Jiří Hendrich 0 0 0 0 0
Milan Karlíček 0 0 0 -1 0
Martin Klement 0 0 0 0 0
Zdeněk Kubica 0 0 0 0 0
Šimon Macháň 0 1 1 1 2
Michal Mikeska 0 0 0 -2 0
Patrik Moskal 0 0 0 0 2
Aleš Půlpán 0 0 0 -1 0
David Roupec 0 0 0 -1 4
Vladimír Říha 0 0 0 0 2
David Švagrovský 0 0 0 0 4
Michal Tvrdík 0 0 0 0 2
Martin Vágner 0 0 0 0 0
Milan Valášek 1 0 1 1 2
Milan Vobořil 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Filip Luňák 60 47 5 42 89,36 0 0

Ohlasy k utkání

Jiří Slabý (BK Mladá Boleslav):
Před zápasem jsme si řekli, co chceme na Hradec hrát, ale nevěděli jsme, s čím soupeř přijede a trochu byla znatelná i nervozita po svátcích. První část hry byla vyrovnaná. Ve druhé třetině se nám podařilo využít přesilovky a pak už jsme soupeře k ničemu nepouštěli a hráli jsme to, co jsme chtěli. Mužstva by měla dvojnásobné přesilovky využívat, ale nemyslím si, že by to muselo být zlomové.

Martin Hosták (Královští lvi Hradec Králové):
Zápas jsme začali výborně, vedli jsme 1:0. Měli jsme přesilovku pět na tři, kterou se nám nepodařilo proměnit a od té chvíle se soupeř hodně zvednul. Kdoví, jak by se zápas vyvíjel, kdybychom se prosadili. Určitě by nám to hodně pomohlo, na druhou stranu to nebyl asi ten moment, který nakonec rozhodl. První třetinu jsme nakonec uhráli 1:1, zato ve druhé třetině soupeř přidal a my jsme tam udělali spoustu chyb. Soupeř nás jednoznačně přehrál a dával góly v přesilovkách. Tam se ten zápas rozhodl a soupeř už si to pohlídal a my jsme se už prakticky k ničemu nedostali.