Zápasy
so 19.1.2013 | Sanny Muharem

Krize pokračuje. Hradec prohrál v Mostě 2:6

Zápasové menu

Královéhradečtí jeli do Mostu s cílem bodovat a upevnit si pozici před dotírajícími Benátkami. Nakonec se ale stal pravý opak. Východočeši v zápase sice vedli zásluhou nové posily Zukala, pak však dovolili Mosteckým otočit stav a už nedokázali srovnat. V divoké závěrečné třetině svěřenci trenéra Jiřího Kučery ještě vykřesali naději, když snížili na rozdíl jediné branky, vlastní nedisciplinovaností se ale připravili o možnost vyrovnat. Severočeský celek nasázel do hradecké svatyně dohromady šest kousků a zvítězil v poměru 6:2. Hradec Králové padl počtvrté v řadě, čímž klesl až na devátou pozici, která postup do play-off již nezajišťuje.

Začátek opatrný, Hradec se však dostal do vedení

Úvod střetnutí se nesl v režii opatrnosti. Ani jeden z týmů nechtěl udělat nějakou výraznější chybu, které by později mohl litovat. Přesto měli o trochu více ze hry domácí hokejisté, kteří čas od času zamkli Východočechy v pásmu. První početní výhodu dostali k dispozici Královéhradečtí, žádnou vyloženou šanci si však nevypracovali.

Hrálo se nahoru a dolů, diváci v severočeském městě však stále čekali na první branku. Té se dočkali až v závěru první periody. Na modré čáře se dostal ke kotouči muž, který zažíval premiéru, a to bek Marek Zukal. Na nic nečekal a vší silou se opřel do kotouče, který zapadnul přímo pod víko Volkeho svatyně – 0:1. Hradec si tak těsně před koncem první dvacetiminutovky vypracoval jednobrankový náskok, se kterým šel i do druhé části.

Mostečtí otočili vývoj

Severočeši si vypracovali na začátku druhé třetiny územní převahu. Nejprve se jim nepodařilo téměř vystřelit, v pětadvacáté minutě ale svítil na světelné tabuli stav 1:1. Přímočará akce Mosteckých skončila gólem. Kotrla poslal černou pryž do předbrankového prostoru, kde číhal hradeckému fanouškovi neoblíbený Ladislav Gengel, jenž už měl lehkou práci – nastavit hokejku tak, aby trefil poloodkrytou klec Jakuba Čecha.

Most pak dostal další příležitost, Královští lvi šli totiž do čtyř. V obrovské šanci se následně zjevil Frolík, východočeskou branku ale minul. Hra pak nabídla bojovnou pasáž, ve které se Hradečtí tlačili směrem k brance Volkeho. Místo zvýšení skóre ale přišla studená sprcha. V další početní výhodě se prosadili opět mostečtí hráči. Z bezprostřední blízkosti se totiž Martin Frolík nemýlil – 2:1.

Domácím pak narostla křídla, v další stoprocentní šanci se ocitl Kuběna, Jakub Čech mu ale šanci výborně zmařil. Těsně před koncem prostřední třetiny se mohl radovat Miroslav Třetina, jeho bekhend ale o kousek minul svatyni domácího mančaftu!

Bláznivá poslední dvacetiminutovka

Východočeši šli do poslední části hry s cílem vyrovnat a strhnout vedení na svoji stranu. Královští lvi se tlačili dopředu, ale domácí hráči se obětavě bránili. V padesáté minutě přišel šok. Po zákroku na Havlíka přestali svěřenci trenéra Jiřího Kučery hrát, čehož Most náležitě využil. Frolík bleskurychle objel branku Čecha, přičemž následně našel v mezikruží volného Jana Bojera, který zvýšil do odkryté branky na 3:1.

Hradec nechtěl nic zabalit a v následné přesilovce vykřesal naději. V závaru před brankou Volkeho se nejlépe zorientoval Miroslav Třetina, jenž doklepl puk za čáru – 3:2. Hosté si chtěli vytvořit tlak, ten však utnul další faul.

Most ani tuto příležitosti nezahodil a z přesilovky se znovu prosadil. Daniel Hora nejprve trefil tyč Čechovy branky, hradecký brankář si pak kotouč nešťastně srazil za brankovou čáru sám – 4:2. O chvilku později se do černého trefil opět Daniel Hora, tentokrát se prezentoval tvrdým projektilem od modré čáry – 5:2. Na konečných a drtivých 6:2 pak upravil skóre Martin Frolík střelou nad vyrážečku východočeského gólmana.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jan Berger 0 0 0 0 0
Luděk Brož 0 0 0 0 0
Vít Budínský 0 0 0 0 0
Zdeněk Čáp 0 0 0 0 4
Petr Haluza 0 0 0 -2 0
Ladislav Havlík 0 0 0 -1 0
Jiří Hendrich 0 0 0 0 0
Milan Karlíček 0 0 0 0 0
Filip Krejčiřík 0 0 0 -1 0
Šimon Macháň 0 0 0 0 0
Michal Mikeska 0 0 0 0 0
Patrik Moskal 0 1 1 0 2
Aleš Půlpán 0 0 0 0 0
David Roupec 0 0 0 0 0
Vladimír Říha 0 0 0 0 0
David Švagrovský 0 0 0 0 0
Miroslav Třetina 1 0 1 -1 4
Michal Tvrdík 0 1 1 0 2
Milan Valášek 0 0 0 0 2
Marek Zukal 1 0 1 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jakub Čech 60 32 6 26 81,25 0 0

Ohlasy k utkání

Jiří Kučera (Královští lvi Hradec Králové):
Výsledek je strašný. Do zápasu jsme ale vstoupili dobře, vedli jsme na začátku díky brance Marka Zukala. Góly jsme dostávali opět zbytečně, měli jsme puk na hokejce, ale nabízeli jsme jej soupeři. Jednou ve hře pět na pět, podruhé zase v oslabení, kdy jsme nestačili vyhodit. Do poslední třetiny jsme šli s cílem vyrovnat. Za stavu 2:1 udělali Láďovi Havlíkovi šrám nad okem, my jsme přestali hrát a dostali další gól. Pak se nám sice podařilo ještě snížit, ale následovaly dva blbé fauly, čímž jsme zase přišli o možnost vyrovnat. Nemůžeme se na to vymlouvat, měli jsme proměnit nějaké naše šance. Klukům jsem řekl, že ten výsledek je hrozný, ale nedá se jim upřít bojovnost a dřina. Zasloužili jsme si daleko lepší výsledek, bohužel.