Zápasy mládeže
so 8.9.2012 | Petr Eliáš, Martin Voltr

Starší dorost jedním gólem v Písku už jen mírnil porážku

Zápasové menu

Hned úvodní víkend sezóny museli starší dorostenci strávit celý na cizích kluzištích, den po zápasu v Jihlavě totiž nastoupili v jihočeském Písku. Také tentokrát prohráli první třetinu o dva góly. Vývoj utkání však znovu nezvrátili a po dalších dvou brankách Písku vystřídali gólmany. Ve třetí části pak už jen Lukáš Bezděk zkorigoval skóre na konečných 4:1 z pohledu domácích, když využil dvojnásobnou přesilovku.

Úvod znovu hovořil pro soupeře

Do zápasu vstoupili aktivně Písečtí a už od úvodních minut začali diktovat tempo hry. K vidění byl velmi svižný hokej s řadou osobních soubojů.

Domácí udeřili hned v úvodu první periody, když nejprve v šesté minutě využil Lukáš Volf přihrávku zpoza branky od Daniela Schwambergera a přibližně za dvě minuty se nejlépe na brankovišti zorientoval Petr Dudák, který z otočky zasunul kotouč k pravé tyči – 2:0.

Body se vzdálily ještě dál

Druhá třetina se nesla v podobném duchu jako ta předcházející. Východočeši se sice snažili o aktivní styl hry, ale pozorná obrana Píseckých se nedopouštěla zbytečných chyb, a odvracela tak případné komplikace.

A tak i v prostřední části hry přišla rychlá dvoubranková pojistka domácích. Ve třicáté druhé minutě ujel hradecké obraně Dominik Točík a skvělou ranou nad vyrážečku zvýšil na rozdíl tří branek. Za další minutu zakončil úspěšně akci na jeden dotek Petr Dudák – 4:0.

Jeden úspěch nemohl stačit

Ve třetí periodě tempo hry značně opadlo, hlavě ze strany domácích hráčů, kteří už víceméně kontrolovali výsledek. Svou šanci tak vycítili královehradečtí dorostenci.

Pět minut po startu závěrečné části hry využil dvojnásobnou přesilovou hru Lukáš Bezděk a rozdíl ve skóre už byl opět jen tříbrankový – 4:1. Jenže na více už se hráči se lvem ve znaku nezmohli, a tři body tak mohly zaslouženě zůstat u řeky Otavy.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Lukáš Bezděk 1 0 1 -2 2
Tomáš Drašnar 0 0 0 0 0
David Gančarčík 0 0 0 -2 0
Štěpán Havránek 0 0 0 -1 2
David Jaroš 0 0 0 0 2
Drahoš Jebavý 0 0 0 -2 0
Matěj Klust 0 0 0 0 4
Marek Malinský 0 0 0 0 0
Martin Matějček 0 0 0 -3 2
Michal Musil 0 0 0 -1 0
Ondřej Novotný 0 0 0 -1 2
Radek Pilař 0 1 1 -1 0
Jan Skála 0 0 0 -2 0
Daniel Šeps 0 0 0 -3 12
Daniel Voženílek 0 1 1 -1 0
Josef Wolf 0 0 0 -1 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Michael Müller 28 13 0 13 100,00 0 0
František Veselý 32 15 4 11 73,33 0 0

Ohlasy k utkání

Roman Heindl (IHC Písek):
Chtěli jsme dostat soupeře pod tlak už od první minuty a vstřelit nějaké branky hned na začátku, což se nám podařilo. Nebyl jsem spokojen se třetí částí utkání, kdy jsme začali hrát trochu lehkovážně a soupeři jsme dovolili, aby nás dostal pod tlak. Jsme ale rádi za další tři body a doufáme, že naše forma bude stoupat. Musíme zapracovat na přesilovkách, protože v těch jsme se dnes trápili, ale věřím, že se to zlepší. Chtěl bych poděkovat týmu za bojovnost a za přístup k zápasu.

Petr Luštinec (Královští lvi Hradec Králové):
Hrajeme velice nedisciplinovaně a bez důrazu. Naše hra je neúčelná. Musíme na sobě zapracovat, protože příští týden nás čekají další těžké zápasy. Dnes jsme si to prohráli sami.