Zápasy mládeže
so 15.9.2012 | Martin Voltr

Starší dorost nevyužil v Brodu jasnou převahu ani k bodu

Zápasové menu

Zatímco v pátek starší dorostenci přestříleli České Budějovice, v sobotu na efektivitě v zakončení vyhořeli. Zajížděli na led Havlíčkova Brodu, který po třech kolech ještě čekal na vítězství. A dočkal se. Prakticky po celou dobu byli Hradečtí na ledě lepším týmem, což ale nedokázali přetavit ve víc než jednu branku Drahoše Jebavého. Domácí Rebelové vytěžili z minima maximum a zvítězili 3:1.

První třetina znovu bez branek

Hradečtí jakoby chtěli pokračovat v kanonádě, kterou předchozí den zasypali Budějovice. Od začátku totiž byli na ledě vidět především oni. Hned trojici šancí na otevření skóre měl Tomáš Drašnar, v deváté minutě pak i Josef Wolf a následně Drahoš Jebavý. Všichni zaměstnali Vítka Vaněčka svou aktivitou v bezprostřední blízkosti brány, ale díky zákrokům domácího gólmana se stav neměnil.

Převaha Východočechů trvala dál, nevyužitou příležitost si na konto připsal také Daniel Voženílek. Až pět minut před koncem třetiny se hra vyrovnala a Rebelové dostali díky zvýšené aktivitě k dispozici dvě početní výhody.

František Veselý v hradecké kleci musel čelit několika ranám z dálky i závarům před svou svatyní, žádná šance Havlíčkova Brodu se však nedala nazvat gólovou. Oba týmy tak už podruhé za víkend prožily bezbrankovou první část.

Hradečáky zaskočila využitá přesilovka

Hradec se po příchodu ze šaten znovu tlačil dopředu, ale jeho obrana už nebyla tak pevná a pouštěla Rebely do rychlých protiútoků. Ve dvou takových situacích se ale vrátil zpět Štěpán Havránek a rodící se požár uhasil. I na druhé straně mohlo udeřit, to díky Radku Pilařovi, jemuž se mezi kruhy odrazil kotouč přímo na hokejku. Vítek Vaněček se však blýskl parádním zákrokem lapačkou.

Chvíli před polovinou hrací doby putoval podruhé v zápase na trestnou hradecký bek Martin Matějček a skóre se už měnilo. Domácí tlak v přesilovce zakončilo nahození Davida Valy, do něhož přesně vložil hokejku Filip Nováček a přesouvající se Veselý byl bez šance – 1:0.

Prakticky po celý zbytek třetiny už zase diktovali tempo hry Hradečtí. Velkou aktivitou v útočném pásmu hýřil Josef Wolf a zejména centr první formace Radek Pilař. Rebelové v řadě pasáží nevěděli, kde jim hlava stojí, na čemž se podepsala také trojice jejich vyloučení. Snaze Východočechů už chyběl jen gól.

Předčasná radost a hořký konec

Hned na začátku třetí třetiny už to vypadalo, že se Východočeši kýženého vyrovnání dočkali. Voženílkův průnik dokončil doklepnutím za Vaněčkova záda David Gančarčík, ale rozhodčí po chvíli gól odvolali pro dosažení rukou.

Osud byl k Hradečákům o to krutější, že hned vzápětí ujeli domácí do přečíslení a Ondřej Hlídek ho vyřešil skvělou bombou, která se zastavila až v síti. Místo nerozhodného stavu tak platilo vedení Rebelů 2:0.

Šlo ale jen o ojedinělou akci domácího celku, který se od té doby už zase jen bránil. František Veselý si mohl v brance číst noviny, kdyby je měl. Hradečtí byli stále usazeni v pásmu svého soupeře, ale zdálo se, že jejich nápor s ubývajícími silami klesá. V 55. minutě však svou střeleckou smůlu přece jen protrhli! Celou práci na sebe vzal Drahoš Jebavý, jenž po průniku do pásma ze strany nádherně zavěsil o tyčku – 2:1.

Jebavý mohl chvíli nato dokonce srovnat, jenže jeho dorážku zastavil natažený beton skvělého Vaněčka. Minutu před koncem se Hradec dostal ke hře bez brankáře. Ta se mu ovšem nevydařila, záhy totiž prchnul kupředu Filip Nováček a svým druhým úderem v zápase definitivně rozhodl – 3:1.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Lukáš Bezděk 0 0 0 -1 6
Tomáš Drašnar 0 0 0 0 2
David Gančarčík 0 0 0 0 0
Štěpán Havránek 0 0 0 0 0
Jakub Hofman 0 0 0 -1 0
Drahoš Jebavý 1 0 1 0 0
Matěj Klust 0 0 0 -1 0
Marek Malinský 0 0 0 0 0
Martin Matějček 0 0 0 1 4
Matěj Matouš 0 0 0 0 0
Patrik Miškář 0 0 0 -1 0
Michal Musil 0 1 1 1 0
Radek Pilař 0 0 0 -1 0
Jan Skála 0 0 0 0 0
Vlastimil Šeda 0 0 0 -1 0
Daniel Šeps 0 0 0 0 4
Daniel Voženílek 0 0 0 -1 0
Josef Wolf 0 0 0 -1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
František Veselý 60 22 2 20 90,91 0 0

Ohlasy k utkání

Petr Luštinec (Královští lvi Hradec Králové):
Když jsme vstupovali do zápasu, říkali jsme hráčům, aby ho nebrali na lehkou váhu. Opak se stal pravdou a soupeře jsme podcenili. V první třetině jsme byli aktivnější, ale nedali góly. Naše střely byly jenom propagační, které nemohou nikdy skončit v bráně. Postupem času se soupeř dostával víc do hry a my jsme upadali, takže to dopadlo, jak to dopadlo. Nezodpovědný výkon od všech hráčů.