Zápasy mládeže
pá 21.9.2012 | Martin Voltr, Lukáš Souček

Ve druhém domácím utkání starší dorostenci nebodovali

Starší dorostenci tentokrát výhodu domácího prostředí v body proměnit nedokázali. V pátek odpoledne přivítali Pardubice, ale už po prvním dějství prohrávali o dvě branky. Hradecké mladíky na chvíli vrátila do zápasu branka Radka Pilaře, který snižoval na 1:3, ale to bylo ze strany domácích vše. Pardubice poté přidaly ještě další dvě branky a z Hradce Králové si tak odvezly plný bodový zisk.

Domácí tým srazily chyby v obraně

Lepší vstup do utkání prožil Hradec, byť to byl hostující Radek Velínský, kdo po třech minutách nevyužil první gólovou šanci. V rychlé první třetině se jinak většinu času přelévala hra z jedné strany na druhou a čekalo se, kdo otevře skóre. Mohl to být David Gančarčík, který obdržel Voženílkův pas zpoza brány, ovšem dezorientovaný Antonín Stibůrek s příspěním štěstí kotouč udržel před brankovou čarou.

Vzápětí se ale aktivita přesunula na pardubické hokejky, s čímž přišly i branky. A to hned dvě. Obě přitom měly společného jmenovatele – přečíslení dva na jednoho. V čase 15:19 otevřel skóre Filip Havrda, kterému pomohla ke skórování teč posledního hradeckého obránce. Dvě minuty nato se hrálo ve čtyřech na obou stranách, což však nezabránilo v úniku dvojici Chvojka – Filip Kuťák a druhý jmenovaný už tentokrát žádnou pomoc soupeře nepotřeboval – 0:2.

Pardubice po zásluze navýšily stav

Jak první část skončila, tak se v té druhé pokračovalo. Po většinu času totiž tvořili tempo hry hokejisté Pardubic, kteří měli potíže snad jen při rychlých protiútocích domácího celku. Velkou šanci na navýšení náskoku měl v polovině třetiny aktivní Chvojka, po něm Velínský a s minimální prodlevou také Filip Havrda.

Ve 37. minutě se už hosté dočkali zaslouženého zhodnocení svého tlaku. Na střelu Michaela Špačka brankář Veselý dobře neviděl, musel si tak stoupnout a právě v tom okamžiku mu útočník neomylně zamířil mezi betony – 0:3. Před odchodem do kabin to mohlo být dokonce o čtyři branky, ale zaváhání své obrany tentokrát František Veselý napravil, tváří v tvář totiž zastavil možnost Radovana Chvojky.

Naděje nevydržela Hradci dlouho

Výrazný náskok Pardubic platil i přes jejich poměrně velkou nedisciplinovanost. Exhradečák Jaroslav Faltýnek putoval na trestnou lavici dokonce třikrát v řadě a napotřetí ji už opouštěl před uplynutím dvou minut. Nešlo o žádnou přesilovkovou kombinaci, Radek Pilař to vzal sám na sebe a střelou přes obránce protrhnul Stibůrkovu neprůstřelnost – 1:3.

Hradečtí vycítili šanci a najednou jich byl plný led. V podstatě se o to postaral úplně sám autor branky Pilař, který si chvíli po gólu obhodil obránce i vyjetého brankáře a mohl zakončovat do prázdné klece. Kdyby ho ovšem v poslední chvíli nezablokoval vracející se hráč Pardubic. Za dalších pár sekund si Pilař vynutil faul a pro Hradec to vypadalo zajímavě.

Jenže v početní výhodě domácích přišel rozhodující moment zápasu. Další chyba v hradeckých zadních řadách dovolila ujet Pannovi s Michaelem Špačkem, který skvělou přihrávku svého parťáka nemohl neproměnit ve svůj druhý gól zápasu. Když navíc v 52. minutě sám za obranou uspěl Radovan Chvojka, nebylo co řešit. Hradečákům už ani závěrečný tlak nepomohl, v derby padli jednoznačně 1:5.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Lukáš Bezděk 0 0 0 -2 0
Tomáš Drašnar 0 0 0 -1 0
David Gančarčík 0 0 0 -2 0
Štěpán Havránek 0 0 0 -2 0
Jakub Hofman 0 0 0 -2 2
David Jaroš 0 0 0 0 0
Drahoš Jebavý 0 0 0 -1 0
Matěj Klust 0 0 0 -1 2
Marek Malinský 0 0 0 -2 0
Martin Matějček 0 0 0 -2 2
Matěj Matouš 0 0 0 0 0
Patrik Miškář 0 0 0 -1 0
Michal Musil 0 0 0 -3 0
Radek Pilař 1 0 1 -2 0
Jan Skála 0 0 0 -1 0
Daniel Šeps 0 0 0 -1 0
Daniel Voženílek 0 1 1 -1 0
Josef Wolf 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
František Veselý 60 28 5 23 82,14 0 0

Ohlasy k utkání

Petr Luštinec (Královští lvi Hradec Králové):
Do zápasu jsme vstoupili aktivně, prvních sedm minut jsme byli na puku, potom jsme ale udělali dvě hrubé chyby, ze kterých nám soupeř dal dva góly. To samé se opakovalo ve druhé třetině, opět jsme dostali branku po hrubé chybě. Za stavu 0:3 se nám sice podařilo snížit, ale vzápětí jsme znovu inkasovali. Musíme soupeři poblahopřát, byl dvě třetiny aktivnější.

Vladimír Martinec (HC ČSOB Pojišťovna Pardubice):
Myslím, že jsme byli lepší a zasloužili si vyhrát. Ze začátku jsme možná byli pod optickým tlakem, ale domácí si šance nevytvořili. My jsme naopak z rychlých protiútoků dali dva góly, čímž jsme se uklidnili. Byli jsme důraznější v koncovce víc jsme chtěli dát góla, a to bylo nejspíš rozhodující. Odehráli jsme dobré utkání a můžeme být spokojeni, škoda jen zbytečných faulů, kterými jsme domácí dostali do hry.

Fotogalerie