Zápasy mládeže
pá 5.10.2012 | Martin Voltr, Lukáš Souček

Premiéra starších dorostenců v hlavní hale body nepřinesla

Zápasové menu

Starší dorostenci se představili potřetí v krátkém sledu po sobě na domácím ledě, ale ani tentokrát se nedočkali bodového zisku. Zlomový moment utkání přitom přišel už v prvním dějství, kdy Hradečtí během minuty a půl inkasovali hned tři branky. Písečtí v tu chvíli zápas ovládli, sebrali domácím chuť do hry a bez větších problémů si dokráčeli pro jednoznačné vítězství 5:1.

Na začátku klid, potom šok

Do poloviny první části se hra odehrávala prakticky bez přerušení, Hradec byl v útoku o něco nebezpečnější. V jedenácté minutě přišel nepříjemný moment pro domácho obránce Jana Skálu, který schytal u mantinelu tvrdý úder a i když nakonec odjel po svých, zamířil rovnou do kabin.

Jeho zranění ale určitě nebylo tím, co způsobilo totální rozklad hradecké defenzívy v následujících okamžicích. Hokejisté Písku se totiž najednou valili před brankáře Veselého jako velká voda a v čase 15:15 otevřel skóre utkání zcela zaslouženě Daniel Schwamberger. Elegantně se prohnal kolem jednoho protivníka, aby gólmanovi nasadil dlouhou kličku – 0:1.

No a hned v následující minutě vstřelili Jihočeši dokonce dvě branky, které dělilo jen 24 sekund. Nejprve si Patrik Březina počkal na Veselého zákrok a potom nekompromisně vrátil kotouč do sítě, chvíli po něm se ze svého druhého úderu radoval Daniel Schwamberger, jenž tentokrát zavěsil do růžku – 0:3. František Veselý nenesl na inkasovaných gólech žádnou vinu, i tak mu nezbývalo nic než odjet na střídačku a přepustit pozici Michaelu Müllerovi.

Písek si pojistil vítězství

Stav utkání se na hráčích východočeského týmu podepsal. I přesto, že ve druhé třetině herně nepropadli, šance na snížení stavu si nevypracovali. Ani Písek nebyl příliš nebezpečný, i tak ale ve vlastním oslabení svůj náskok navýšil. Lukáš Volf za brankou vystihl hradeckou rozehrávku a vybídl ke skórování Petra Dudáka, který nadvakrát uspěl – 0:4.

Asi největší šancí domácích měl Lukáš Bezděk, ovšem tváří v tvář přesvědčivému brankáři Marku Mazuchovi zvolil nedůrazné bekhendové zakončení. To když dostal na druhé straně Lukáš Volf ještě víc prostoru, ze strany si v pohodě najel až před Müllera a taktéž bekhendem už zakončoval do odkryté klece – 0:5.

Poslední část Hradečtí vyhráli

Po příchodu z druhé přestávky přišly v hradeckém pásmu další nebezpečné okamžiky. Jiří Duchoň se v závaru opakovaně snažil dotlačit puk do branky, ale neuspěl, stejně jako aktivní Lukáš Volf. Ten poslal svým nádherným manévrem k ledu hradeckého beka, načež otřel kotouč jen o tyčku za Michaelem Müllerem.

Za rozhodnutého stavu byli na ledě často vidět i mladší hráči hradeckého kádru, ale nebyli to oni, kdo se postaral alespoň o čestný úspěch. Kapitán Daniel Šeps využil volnosti za modrou čarou, takže svůj rychlý výpad do pásma zakončil přesnou střelou mimo dosah Mazuchovy vyrážečky – 1:5. Písecký brankář si tak radost z čistého konta neužil, musel si vystačit „pouze“ se ziskem zasloužených třech bodů.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Lukáš Bezděk 0 0 0 1 0
Tomáš Drašnar 0 0 0 -2 0
David Gančarčík 0 0 0 -1 0
Štěpán Havránek 0 0 0 0 4
Jakub Hofman 0 0 0 -3 0
Drahoš Jebavý 0 0 0 -2 0
Marek Malinský 0 0 0 -1 2
Martin Matějček 0 0 0 -4 0
Patrik Miškář 0 0 0 0 0
Michal Musil 0 0 0 0 0
Ondřej Novotný 0 0 0 -1 0
Radek Pilař 0 0 0 -1 0
Jan Skála 0 0 0 0 0
Lukáš Souček 0 0 0 0 0
Vlastimil Šeda 0 0 0 -2 0
Daniel Šeps 1 0 1 -2 2
David Voříšek 0 0 0 -1 0
Daniel Voženílek 0 0 0 0 0
Josef Wolf 0 0 0 -1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Michael Müller 43 26 2 24 92,31 0 0
František Veselý 17 8 3 5 62,50 0 0