Zápasy mládeže
so 13.10.2012 | Jan Hrabal, Martin Voltr

Druhá výhra v řadě! Starší dorostenci ovládli derby 4:3

Zápasové menu

Starším dorostencům se o víkendu povedlo přesně to, co potřebovali! Poprvé v sezóně totiž vyhráli dva zápasy v řadě a na tabulku se jim už bude koukat o poznání lépe. V odvetném derby na ledě Pardubic sice vstřelili první branku domácí, ale radost jim nevydržela dlouho. Na klíčovou pasáž se za vyrovnaného průběhu čekalo až do třetí třetiny – v jejím úvodu Hradečtí dvakrát skórovali a rozhodli o svém vítězství, rival už totiž odpověděl jediným úderem.

Pardubice vedly jen necelé dvě minuty

Start do derby se lépe povedl pardubickým mladíkům. Ti nejprve ubránili královéhradeckou přesilovku po svém špatném střídání, aby vzápětí vstřelili první gól utkání. Filip Kuťák našel před brankou najetého Radovana Chvojku a pardubický kapitán neměl těžkou pozici ke skórování – 1:0.

Odpověď Královských lvů na sebe nenechala dlouho čekat. Daniel Voženílek projel s pukem do pásma, po jeho střele se kotouč dostal k Vlastimilu Šedovi, a ten v pohodě do poloodkryté klece ze strany srovnal na 1:1.

V závěru prvního dějství měly oba celky výhodu přesilové hry, ale ani jednu nevyužili. Ke změně skóre nepomohla ani hra čtyři na čtyři, při které se oba celky dostaly do zajímavých příležitostí.

Vývoj se obměnil, remíza ale platila dál

Začátek druhé části se nesl ve znamení dlouhé přesilovky pět na tři, hosté ji však nevyužili. Pardubičtí hráli 110 vteřin ve třech, ale ubránili se tlaku hradeckých hráčů. Těm k úspěchu chyběla častější střelba a moment překvapení.

Velikou šanci měl Hradec Králové při následné pardubické přesilovce, v brejku měla dvojice Radek Pilař – Drahoš Jebavý blízko ke skórování. Přečíslení dvou na jednoho však tito borci nezvládli ideálně.

O chvíli později se už hráči v červených dresech radovali z branky. Po vcelku nenápadné akce se do puku opřel právě Radek Pilař a svým pátým gólem v letošní sezoně poslal Hradec do vedení – 1:2.

To však trvalo jen necelé tři minuty. Domácí se totiž prosadili v brejku dvou na jednoho. Ten vyřešili Ondřej Panna s Radkem Velínským ukázkově, rychlá přihrávka a přesná střela znamenaly vyrovnání na 2:2.

V závěru druhé třetině mohl otočit vývoj utkání na pardubickou stranu Radek Velínský, jeho dvě nebezpečné střely ale lapil královéhradecký brankář. Hradečtí pak nevyužili početní výhodu na samém konci druhé části hry.

Úvod třetí části rozhodl

Současně s návratem Filipa Havrdy se však Královští lvi radovali, gól na 2:3 vstřelil Daniel Šeps. Vstup do třetí třetiny se jim tedy povedl na výbornou, navíc pak ubránili pardubickou přesilovku.

Hradec Králové se pak dostal do dvoubrankového vedení, při hře čtyři na čtyři se ujala střela Drahoše Jebavého po vyhraném buly – 2:4.

Pardubičtí hokejisté ale ve 49. minutě využili přesilovku a opět to bylo pouze o jednu branku. Střelou od modré se prosadil Oliver Petric, ten tak vsítil svůj první gól v extralize staršího dorostu – 3:4.

Další minuty sice patřily Pardubicím, svěřenci trenéra Petra Luštince se však náporu domácích, včetně více než minutové hry bez brankáře, celkem bez větších obtíží ubránili.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Lukáš Bezděk 0 0 0 0 2
Tomáš Drašnar 0 0 0 -1 0
Štěpán Havránek 0 0 0 0 4
Drahoš Jebavý 1 2 3 2 2
Martin Matějček 0 1 1 2 0
Matěj Matouš 0 0 0 0 0
Michal Musil 0 0 0 0 0
Ondřej Novotný 0 0 0 2 0
Radek Pilař 1 0 1 3 0
Jan Skála 0 0 0 0 2
Lukáš Souček 0 0 0 0 0
Vlastimil Šeda 1 0 1 0 0
Daniel Šeps 1 0 1 1 2
Jan Tvrdík 0 0 0 0 2
Daniel Voženílek 0 1 1 0 0
Josef Wolf 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Michael Müller 60 33 3 30 90,91 0 0