Zápasy mládeže
so 20.10.2012 | Martin Zíta, Lukáš Souček

Vyhecovaný zápas v Liberci starší dorostenci do vítězného konce nedotáhli

Zápasové menu

Svěřenci Petra Luštince a Jiřího Janouška zavítali v sobotu na led Liberce s cílem prodloužit sérii třech vyhraných utkání v řadě. Zásluhou dvou branek Radka Pilaře vedli Královští lvi již ve čtvrté minutě 2:0, avšak nadějný náskok do přestávky neudrželi. Další dvě dvacetiminutovky nabídly divákům hokej, ve kterém nouze o dramatické situace rozhodně nebyla. Ta rozhodující přišla pět minut před závěrečnou sirénou, kdy Liberec rozhodl o svém vítězství. Dojem z atraktivního utkání tak mohlo zkazit jedině zranění Michala Musila, který v polovině utkání musel odstoupit pro zlomeninu levého zápěstí.

Skvělý Pilařův start byl vymazán

Začátek zápasu se vyvíjel slibně pro Hradec. Hned v druhé minutě, při první příležitosti hostů, se kapitán Lvů Radek Pilař trefil mezi betony libereckého brankáře Stezky – 0:1. Tygři se snažili vyrovnat stav, ale i přesto, že byli aktivnější, museli opět lovit puk ze své branky! Znovu se trefil Radek Pilař – 0:2.

Po dvou rychlých gólech se vystřídali liberečtí brankáři, takže domácí branku po druhém inkasovaném gólu hájil Lukáš Hosnedl. Tygři hned dostali šanci stav napravit – na hradecké straně se vylučovalo a Liberec si zahrál přesilovku. A tu taky dokázal proměnit, když se z dobré pozice trefil Jiří Babec – 1:2.

Jenže až po dění v patnácté minutě se stav na delší dobu ustálil. Při šanci Liberce se dostal do nechráněné pozice Jan Heřmánek a přesně mířenou střelu dostal kolem třech bránících hráčů do branky, hradecký brankář Müller se po kotouči ani nestačil ohlédnout – 2:2. Změna gólmanů se uskutečnila po této brance i na druhé straně, do hradecké svatyně nastoupil František Veselý.

Do konce třetiny byli ve výhodě spíše dorostenci Hradce Králové, když získali přesilovou hru. Ta ale netrvala dlouho a chvíli se hrálo ve čtyřech. Avšak po následujícím faulu z liberecké strany hráli Východočeši čtyři proti třem a tento poměr se prodloužil po dalším vyloučení ze strany Tygrů. Liberečtí ale tlak ustáli.

Brankostroj se zastavil

První polovina druhé třetiny nepřinesla žádné vyložené šance, týmy se mezi sebou spíše jen přetlačovaly. Až ve třicáté druhé minutě přišla velká šance Tygrů, jmenovitě Chlapíka, skončila ale pouze nastřelenou tyčkou.

Následná hradecká přesilovka nepřinesla žádné ovoce a o minutu později se do početní výhody dostal opět Liberec. V ní se střelou, která skončila na tyči, prezentoval tentokrát Šír. Ke konci třetiny zkoušeli změnit skóre ve svůj prospěch zase Královští lvi. Do šance v úniku ujel Daniel Voženílek, poté zkoušel své štěstí i Jan Tvrdík.

Rozhodlo se v čase 55:08

Na začátku třetí třetiny se dohrávaly přesilovky z předchozí části a stav se nakonec ustálil na hře pěti proti čtyřem pro Liberec kvůli dlouhému trestu hradeckého Drahoše Jebavého. I přesto byla první polovina posledního dějství nevýrazná, to i když se počet hráčů srovnal.

V padesáté minutě mohlo být vše jinak. Radek Pilař se znovu prosadil střelou mezi betony a již slavil hattrick, avšak jeho střelu těsně před brankovou čárou zastavil liberecký gólman.

Čím více se blížil konec utkání, tím byli hráči nervóznější a projevilo se to i na faulech. Robin Škoda atakoval hradeckého Matěje Matouše, který zůstal ležet na ledě. Chtěl ho pomstít spoluhráč Jan Skála, který se do Škody hned pustil. Pro oba tímto okamžikem zápas skončil, jelikož inkasovali tresty do konce utkání.

Pět minut před koncem se mohlo rozhodnout na kterékoli straně. Nejprve se snažil dorážet Daniel Šeps, ale ani jeden z jeho pokusů se nedostal do sítě. Bohužel tak o pár sekund později přišel gól na druhé straně, o který se blafákem postaral Dominik Lakatoš – 3:2. Do konce utkání si už Tygři stav pohlídali, ustáli i hru v šesti v podání Hradce.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Lukáš Bezděk 0 0 0 -1 0
Nicolas Bureš 0 0 0 -1 0
Tomáš Drašnar 0 0 0 0 0
David Gančarčík 0 0 0 0 0
Štěpán Havránek 0 0 0 0 0
Drahoš Jebavý 0 0 0 1 25
Marek Malinský 0 0 0 0 0
Martin Matějček 0 1 1 1 6
Matěj Matouš 0 0 0 0 0
Michal Musil 0 0 0 0 0
Radek Pilař 2 0 2 0 0
Jan Skála 0 0 0 -1 25
Vlastimil Šeda 0 0 0 0 0
Daniel Šeps 0 2 2 0 0
Jan Tvrdík 0 0 0 0 0
David Voříšek 0 1 1 2 0
Daniel Voženílek 0 0 0 -1 0
Josef Wolf 0 0 0 0 4

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Michael Müller 15 6 2 4 66,67 0 0
František Veselý 45 22 1 21 95,45 0 0